Ζωή Χωρίς Εκπτώσεις

Β΄ εξάμηνο 2015

Γράφει η Άννα Καλλέργη

Το βλέμμα του υγρό από ευτυχία αγνάντευε το απέραντο θαύμα γύρω μας και στο γαλήνιο πρόσωπό του είχε χαραχτεί ένα γλυκό χαμόγελο ικανοποίησης και λύτρωσης!

«Αυτή η ανάβαση ήταν για μένα ένεση ζωής» μού ΄χε πει πριν λίγα λεπτά. Λέξεις δυνατές όταν τις νιώθεις, όταν τις βιώνεις. Λύτρωση, ένεση ζωής!!

Και τι είναι τόσο δυνατό να προκαλεί τέτοια συναισθήματα; Τι είναι αυτό που δίνει τέτοιες  όμορφες συγκινήσεις, που σε γεμίζει χαρά, σου ξυπνά το παιδί μέσα σου που δεν φοβάται να γελάσει και να αφεθεί στη πρωτόγονη  και πρωτόγνωρη  χαρά της ανακάλυψης;

Η φύση!  Σταθερή αξία κι ωστόσο  η κάθε στιγμή διαφορετική. Τόσα θαύματα και τόσες αλλαγές στο ίδιο λεπτό. Ο χρόνος αποκτά άλλη διάσταση. Οι αισθήσεις ξυπνούν. Τόσο απλά. Μας καλεί, μας περιμένει. Τι χρειάζεται;  Ένα ζευγάρι αρβυλάκια κι ένα χαμόγελο. Όλα τα άλλα θα έρθουν μόνα τους.  Κάθε στιγμή κι ένα θαύμα που συμβαίνει γύρω μας, δίπλα μας κι εμείς οφείλουμε στον εαυτό μας αυτό το δώρο ζωής.

Πώς να περιγράψεις  τον πλούτο των αισθημάτων που νιώθεις  από την ζωντανή και γνήσια ομορφιά των χρωμάτων, το κριτς κριτς του χιονιού, το δροσερό χάδι του ανέμου, τους πλούσιους ήχους από τα τιτιβίσματα των πουλιών και το τραγούδι του πελάγου,  την γλυκιά σκληράδα του βράχου, το πούπουλο από τα σύννεφα που ζώνουν τις αγαπημένες κορυφές;  Κι αυτή , αχ αυτή, η γλυκιά κούραση στο τέλος της πορείας που σε λυτρώνει από κάθε ασήμαντο και σε ξεκουράζει, σε αλαφρώνει, σε δυναμώνει!  Νιώθεις ότι ζεις στο μέγιστο κάθε λεπτό. Ζεις  το Τώρα σου έντονα και, κυρίως,  χωρίς εκπτώσεις! Όλες οι αισθήσεις σου ξυπνούν και ικανοποιούνται πλήρως, διότι γίνεσαι Ένα με αυτό από το οποίο είσαι φτιαγμένος και το ‘χεις ξεχάσει. Με τη φύση!

Είναι μαγικό αυτό που συμβαίνει μέσα σου όταν αφεθείς στην δύναμη και την γοητεία της φύσης. Δεν γνωρίζεις μόνο αυτήν αλλά κι εσένα. Κυρίως εσένα. Η κορυφή είναι πάντα εκεί κι εμείς είμαστε εδώ, αλλά μόνο τώρα, όχι για πάντα. Κάθε βήμα σου και κάθε ανάσα σου σε φέρνουν πιο κοντά στην κορυφή αλλά και στον εαυτό σου. Κάποιες φορές είναι δύσκολο, αλλά πάντα είναι λυτρωτικό.

Ένεση ζωή λοιπόν για τον καλό μου φίλο είναι αυτές οι αποδράσεις στα βουνά. Ένεση ζωής  και για πολλούς από εμάς.

Αν δε σε έπεισα ακόμα, φίλε μου, δεν μπορώ παρά να σου πω μόνο , φόρεσε τα αρβυλάκια σου κι  ΕΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ! ΕΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΩΣΕΙΣ……ΠΩΣ ΕΙΝ Η ΖΩΗ!

 

Αφήστε μια απάντηση

[ + ]