Το καταφύγιο

Το Καταφύγιο του Συλλόγου «Πρίνος»

Το καταφύγιο του Συλλόγου μας βρίσκεται σε υψόμετρο 1.100μ. στους ανατολικούς πρόποδες του Ψηλορείτη στην τοποθεσία Πρίνος από όπου και πήρε το όνομά του. Είναι προσβάσιμο μόνο πεζοπορικά και αποτελεί προέκταση των εντευκτηρίων μας στο βουνό.

Επίσης, από εκεί περνάει το ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4 μέσω του οποίου μπορεί κανείς να φτάσει στο Δάσος του Ρούβα σε 5 ώρες και στο Οροπέδιο της Νίδας σε 8 ώρες. Οι κοντινότερες κορυφές είναι το Κουδούνι (1.860μ) και η Γυριστή (1.779μ).

Διαθέτει μεγάλο χώρο σαλονοτραπεζαρίας με ξυλόσομπα. Η κουζίνα είναι πλήρως οργανωμένη με δυνατότητα μαγειρέματος σε εστίες υγραερίου και σε ξυλόσομπα/φούρνο. Επίσης, υπάρχει εσωτερική τουαλέτα. Στον πάνω όροφο υπάρχουν δύο δωμάτια με διόροφα κρεβάτια που φιλοξενούν μέχρι και 30 άτομα. Στα δωμάτια υπάρχουν ντουλάπες με κουβέρτες για όλους.

Το καταφύγιο μπορούν να επισκεφτούν και να διανυκτερεύσουν μέλη του Συλλόγου, ομάδες από άλλους Συλλόγους ή παρέες από άτομα που αγαπούν το βουνό και τη φύση. Πολύ συχνά το επισκέπτονται ομάδες μαθητών από σχολεία, μερικές φορές συμμετέχοντας σε περιβαλλοντικά προγράμματα.

Όποιος επιθυμεί να διαμείνει στο καταφύγιο θα πρέπει να απευθυνθεί στο σύλλογο εγκαίρως για διαθεσιμότητα και οργάνωση.

Κατά τη διαμονή σας, υπάρχει πάντα παρόν υπεύθυνο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Τα μονοπάτια που οδηγούν στο καταφύγιο είναι πλέον άρτια σηματοδοτημένα με ευδιάκριτες πινακίδες.

Συντεταγμένες WGS84: N35° 11.000′ E24° 58.170′

Δείτε επίσης: Πώς να έρθετε, Κανονισμός καταφυγίου

 

Η δυνατότητα σχολιασμού είναι απενεργοποιημένη.

[ + ]