Φαράγγι του Ρίχτη

Συνολική Διαδρομή: 6 χλμ – Ώρες Πορείας: 3 (έως την παραλία) – Βαθμός Δυσκολίας: 1

Tο φαράγγι του Ρίχτη είναι ένα από τα ομορφότερα μικρά φαράγγια της ανατολικής Κρήτης με εξαιρετική διαδρομή μέσα σε πυκνή βλάστηση που ακολουθεί την κοίτη του μικρού ποταμού που σχεδόν ολόκληρο το χρόνο διαθέτει ροή νερού, δημιουργώντας μάλιστα και ένα υπέροχο καταράκτη.

Ξεκινάει λίγο έξω από τα Έξω Μουλιανά στους πρόποδες του βουνού Όρνο, 25 χιλιόμετρα πρίν την Σητεία (Ε.Ο. Ηρακλείου- Σητείας).

Η διαδρομή είναι κατάφυτη από πλατάνια, πικροδάφνες, κισσούς, αγριελιές. Περνάει από όμορφο παλιό πέτρινο γεφύρι και ερείπια οικισμών.

Λίγο μετά το μέσο της διαδρομής μια ξύλινη σκάλα μας οδηγεί στο πανέμορφο καταρράκτη ύψους 15 μ. και στην λιμνούλα που δημιουργείται από τα νερά του. Εδώ το μπάνιο είναι υπέροχο τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού.

Το φαράγγι καταλήγει στην πετρώδη παραλία του Ρίχτη με θέα το Κρητικό πέλαγος. Στη παραλία υπάρχει μια πέτρινη βρύση που τρέχει νερό, αλμυρίκια και πέτρινα καθίσματα με τραπέζια. Γενικά η διαδρομή ειναι σηματοδοτημένη και σε πολλά σημεία διαμορφωμένη με ξύλινα κάγκελα.

Η επιστροφή από το ίδιο μονοπάτι ή από τον τσιμεντόδρομο που οδηγεί πάνω στο χωριό.

Δείτε φωτογραφίες από τη διαδρομή εδώ

Αφήστε μια απάντηση

[ + ]