Σεπτέμβριος 2015

Παρασκευή 4 – Σάββατο 5 – Κυριακή 6

Παραλία Δωμάτων – Φαράγγι Kλάδου – Αγία Ρουμέλη

Αρχηγός: Βολωνάκη Ζουμπουλιά • Ώρες πορείας: 5 + 4 • Β.Δ.: 1 + 1

Την Παρασκευή το μεσημέρι θα αναχωρήσουμε για την Αγία Ρουμέλη. Από εκεί θα μεταφερθούμε με καραβάκι στην παραλία των Δωμάτων όπου και θα διανυκτερεύσουμε σε σκηνές. Το Σάββατο θα προχωρήσουμε στο μοναδικής ομορφιάς Φαράγγι του Κλάδου για 2,5 ώρες περίπου και θα επιστρέψουμε στα Δώματα. Την Κυριακή, όποιοι το επιθυμούν, θα ακολουθήσουν το μονοπάτι Ε4 (350μ) μέχρι την Αγία Ρουμέλη. Οι υπόλοιποι θα επιστρέψουν με το καραβάκι.

Κυριακή 6

Φαράγγι Ίμπρου

Αρχηγός: Γρηγόρης Κοκολάκης • Ώρες πορείας: 3 • Β.Δ.: 1

Όμορφη και ευχάριστη πεζοπορία στο Φαράγγι της Ίμπρου στα Σφακιά που ξεκινάει από το χωριό Ίμπρος (850μ) και καταλήγει στο χωριό Κομιτάδες (200 μ). Θα ακολουθήσει μπάνιο στην παραλία του Φραγκοκάστελου. Η πορεία είναι εύκολη και συνιστάται για καινούργιους ορειβάτες και για παιδιά που συνοδεύονται από τους γονείς τους.


Σαββατοκύριακο 12-13

35η Παγκρήτια Ορειβατική Συνάντηση – Χανιά

Αρχηγός: Δ.Σ. • Ώρες πορείας: 5 • Β.Δ.: 1

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι ορειβάτες από όλους τους Ορειβατικούς Συλλόγους της Κρήτης θα συναντηθούν για να περπατήσουν μαζί και να γνωριστούν καλύτερα. Φέτος η συνάντηση θα διοργανωθεί από τον ΕΟΣ Χανίων, επ’ ευκαιρία του εορτασμού των 80 χρόνων του. Το Σάββατο θα διανυκτερεύσουμε πάνω από το ορεινό χωριό Καρές, στην τοποθεσία Γούρνες (1150μ) και την Κυριακή θα ανεβούμε στην κορυφή Βαρσάμου (1554μ), απ’ όπου θα απολαύσουμε πανοραμική θέα.


Σαββατοκύριακο 19-20

Διπλόρι – Ρούβας – Ζαρός

Αρχηγός: Φάνης Μάμμος • Ώρες πορείας: 4+3 • Β.Δ.: 1

Το πρωί ξεκινάμε από το Διπλόρι (1300μ) πάνω από τη Γέργερη και κατεβαίνουμε από το μονοπάτι Ε4 στο Δάσος του Ρούβα, όπου κατασκηνώνουμε και απολαμβάνουμε το δάσος. Την Κυριακή προαιρετικά ανεβαίνουμε ως στους Δύο Πρίνους για να θαυμάσουμε τη θέα και το απομεσήμερο διασχίζουμε το φαράγγι του Ζαρού και καταλήγουμε στο Βότομο. Τα πράγματα θα μεταφερθούν με φορτηγάκια.

Κυριακή 20

Βουλισμένο Αλώνι – Γνωριμία με την αναρρίχηση

Αρχηγός: Γιώργος Σπινθάκης

Αναρριχητική εξόρμηση στο Βουλισμένο Αλώνι όπου θα έχουν την ευκαιρία όσοι το επιθυμούν να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με την αναρρίχηση, να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και να γευτούν την αίσθηση ότι οι τοίχοι δεν αποτελούν εμπόδιο αλλά πρόκληση!


Σαββατοκύριακο 26-27

Ανώπολη – Πάχνες – Τροχάρης – Αμμουτσερά

Αρχηγός: Γιώργος Ρομπογιαννάκης • Ώρες πορείας: 7 • Β.Δ.: 3

Το απομεσήμερο του Σαββάτου αναχωρούμε για την Ανώπολη Σφακίων όπου και διανυκτερεύουμε. Νωρίς το πρωί την Κυριακή φτάνουμε με φορτηγάκια στις Ρουσσιές κι από κει ξεκινάμε για την ψηλότερη κορυφή των Λευκών ορέων, τις Πάχνες (2452μ). Στη συνέχεια περνάμε από τις κορυφές Κάτσουνα (2305μ), Τροχάρη (2401μ), Θοδωρή (2354μ), Μαύρο Μπάλωμα (2274μ) και Ξερολίμνη (2230μ) και ακολουθώντας απότομη κατηφόρα καταλήγουμε στα Αμμουτσερά, απ’ όπου με φορτηγάκια επιστρέφουμε στην Ανώπολη.

Κυριακή 27

Στρούμπουλας

Αρχηγός: ΔΣ • Ώρες πορείας: 4 • Β.Δ.: 1

Δωρεάν πεζοπορία για όλο τον κόσμο ενταγμένη στο αθλητικό καλεντάρι του Δήμου Ηρακλείου και του τμήματος αθλητισμού. Θα ξεκινήσουμε την πορεία μας από το οροπέδιο του Στρούμπουλα (450μ) και θα ανηφορίσουμε το μονοπάτι ως την Κορυφή Τίμιος Σταυρός (800μ), όπου βρίσκεται και το ομώνυμο εκκλησάκι. Θα απολαύουμε τη θέα και κατέβουμε στη Δόξα (400μ).

Αφήστε μια απάντηση

[ + ]