Σεπτέμβριος 2014

Τριήμερο 5 – 6 – 7

Παραλία Δωμάτων – Φαράγγι Kλάδου – Αγία Ρουμέλη

Αρχηγός: Ζουμπουλιά Βολωνάκη • Ώρες πορείας: 5 + 4 • Β.Δ.: 1 + 2

Την Παρασκευή το μεσημέρι θα αναχωρήσουμε για την Αγία Ρουμέλη. Από εκεί θα μεταφερθούμε με καραβάκι στην παραλία των Δωμάτων όπου και θα διανυκτερεύσουμε σε σκηνές. Το Σάββατο θα προχωρήσουμε στο μοναδικής ομορφιάς Φαράγγι του Κλάδου για 2,5 ώρες περίπου και θα επιστρέψουμε στα Δώματα. Την Κυριακή, όποιοι το επιθυμούν, θα ακολουθήσουν το μονοπάτι Ε4 (350μ) μέχρι την Αγία Ρουμέλη. Οι υπόλοιποι θα επιστρέψουν με το καραβάκι.


Κυριακή 7

Φαράγγι Ίμπρου

Αρχηγός: Κίτσα Βασιλειάδου • Ώρες πορείας: 3 • Β.Δ.: 1

Όμορφη και ευχάριστη πεζοπορία στο Φαράγγι της Ίμπρου στα Σφακιά που ξεκινάει από το χωριό Ίμπρος (850 μ) και καταλήγει στο χωριό Κομιτάδες (200 μ). Θα ακολουθήσει μπάνιο στην παραλία του Φραγκοκάστελλου. Η πορεία είναι εύκολη και συνιστάται για καινούργιους ορειβάτες και για παιδιά που συνοδεύονται από τους γονείς τους.


Σαββατοκύριακο 13-14

34η Παγκρήτια Ορειβατική Συνάντηση – Γέργερη

Αρχηγός: Δ.Σ.

Κάθε χρόνο οι ορειβάτες από όλους τους Ορειβατικούς Συλλόγους της Κρήτης συναντιούνται για να περπατήσουν μαζί και να γνωριστούν καλύτερα. Φέτος η συνάντηση θα διοργανωθεί από τον ΕΟΣ Μοιρών και θα γίνει στην ευρύτερη περιοχή της Γέργερης.


Κυριακή 21

α. Φαράγγι Τσούτσουρα

Αρχηγός: Ζουμπουλιά Βολωνάκη • Ώρες πορείας: 5.30 • Β.Δ.: 1+

Είναι ένα φαράγγι εύκολο, εντυπωσιακό και αρκετά στενό, με μικρές αλλά συνεχείς καταβάσεις-ραπέλ, συνολικά 13, με τη μεγαλύτερη 32 μ. Το περπάτημα αρχίζει από κάποιο σημείο του δρόμου για Τσούτσουρα. Αρχικά είναι χωματόδρομος και μετά κατηφορικό μονοπάτι. Για να προσεγγίσουμε την είσοδο του φαραγγιού θα περπατήσουμε περίπου 30 λεπτά και η διάσχιση του φαραγγιού διαρκεί περίπου 5 ώρες. Η έξοδος του φαραγγιού είναι στον Τσούτσουρα.

β. Τσούτσουρας – Μαριδάκι – Άγιος Νικήτας

Αρχηγός: Φωτεινή Βολωνάκη • Ώρες πορείας: 4 • Β.Δ.: 1

Από το παραθαλάσσιο χωριό Τσούτσουρας θα ακολουθήσουμε παραλιακό μονοπάτι μέχρι το Μαριδάκι. Από εκεί θα προχωρήσουμε από μονοπάτι και αγροτικό δρόμο για το μοναστήρι του Αγίου Νικήτα. Όσοι θέλουν μπορούν να κάνουν μπάνιο στις πανέμορφες παραλίες της διαδρομής. Η επιστροφή θα γίνει από την ίδια διαδρομή που είναι συναρπαστική με θέα το Λιβυκό πέλαγος.


Κυριακή 28

α. Καθαρό-Σελάκανο-Μεταξοχώρι

Αρχηγός: Άννα Παπαδάκη • Ώρες πορείας: 6 • Β.Δ.: 1

Όμορφη πεζοπορία σε μονοπάτι και χωματόδρομο σε υπέροχα τοπία. Θα ξεκινήσουμε από το οροπέδιο Καθαρό, θα κατέβουμε στο Σελάκανο, το μεγαλύτερο πευκοδάσος της Κρήτης, και από κει από παλιό πετρόκτιστο μονοπάτι θα καταλήξουμε στο Μεταξοχώρι. Θα ακολουθήσει μπάνιο σε κοντινή παραλία.

β. Βουλισμένο Αλώνι – Γνωριμία με την αναρρίχηση

Αρχηγός: Πουλινάκης Μανούσος

Αναρριχητική εξόρμηση στο Βουλισμένο Αλώνι όπου θα έχουν την ευκαιρία όσοι το επιθυμούν να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με την αναρρίχηση, να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και να γευτούν την αίσθηση ότι οι τοίχοι δεν αποτελούν εμπόδιο αλλά πρόκληση!

Αφήστε μια απάντηση

[ + ]