Οκτώβριος 2015

Σαββατοκύριακο 3-4

Ομαλός – Μελινταού – Φαράγγι Ελυγιάς

Αρχηγός: Ζουμπουλιά Βολωνάκη • Ώρες πορείας: 6+5 • Β.Δ.: 3

Το Σάββατο θα ξεκινήσουμε από τον Ομαλό Χανίων για τη κορυφή Μελινταού (2133μ.) μετά θα κατηφορίσουμε για την τοποθεσία Ποταμοί όπου και θα διανυκτερεύσουμε σε υπνόσακους. Την Κυριακή θα περάσουμε το άγριο φαράγγι τις Ελυγιάς για να καταλήξουμε στην παραλία ανάμεσα στον Άγιο Παύλο και την Άγια Ρουμέλη.

Κυριακή 4

Άρβη – Πευκαράς – Λυγιά – Άρβη

Αρχηγός: Στέλιος Μπαρμπαγαδάκης • Ώρες πορείας: 6 •Β.Δ.: 2

Θα περπατήσουμε τα δύο μονοπάτια που συνέδεαν παλιά την Άρβη με τον Αμιρά και τον Άγιο Βασίλειο, το ένα δυτικά και το άλλο ανατολικά του φαραγγιού της Άρβης. Θα περάσουμε από το βόρειο πόρο του φαραγγιού και θα το θαυμάσουμε από ψηλά, θα ανεβούμε στη Λυγιά και την Παναγία τη Λυγιώτισσα, τόπο μαρτυρίου στην κατοχή, θα περάσουμε από την ΙΜ Αγίου Αντωνίου, τον νότιο πόρο του φαραγγιού και θα καταλήξουμε στην παραλία για μπάνιο. Η πορεία γίνεται για πρώτη φορά από το Σύλλογό μας.


Κυριακή 11

α. Διάσχιση Ψηλορείτη

Αρχηγός: Λυρατζάκης Μιχάλης •  Ώρες πορείας: 10 • Β.Δ.: 3

Η διάσχιση θα ξεκινήσει πολύ νωρίς το πρωί από το Οροπέδιο της Νίδας (1450μ) από όπου ακολουθώντας το κλασικό μονοπάτι θα ανεβούμε στην Κορυφή του Ψηλορείτη Τίμιος Σταυρός (2456μ). Από εκεί θα κατηφορίσουμε νοτιοδυτικά μέχρι το καταφύγιο του ΕΟΣ Ρεθύμνου Τουμπωτός Πρίνος (1400μ), όπου θα ξεκουραστούμε και θα συνεχίσουμε την πορεία μέσα από δασωμένο μονοπάτι μέχρι το χωριό Φουρφουράς (500μ).

β. Ερμονίκεια 2015

Αρχηγός: Νανά Κουτσανδρέου •  Ώρες πορείας: 5 •  Β.Δ.: 1

Τα Ερμονίκεια είναι μια γιορτή που περιλαμβάνει αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα στην περιοχή της Λάμπης Ρεθύμνου. Το κύριο αθλητικό γεγονός αποτελεί ο Ερμονίκειος δρόμος 20χλμ, αλλά το πρόγραμμα περιλαμβάνει και μικρότερους αγώνες δρόμου. Ο Σύλλογος μας προτίθεται να περπατήσει μία από τις μικρές διαδρομές μαζί με τον ΕΟΣ Ρεθύμνου, ενθαρρύνοντας ταυτόχρονα όσα μέλη του θέλουν να λάβουν μέρος στους αγώνες δρόμου.


Κυριακή 18

α. Μαθιά – Μικρός Αφέντης

Αρχηγός: Μαρία Νταναλάκη •  Ώρες πορείας: 7 • Β.Δ.: 3

Από το χωριό Μαθιά (560μ), με τις όμορφες βυζαντινές εκκλησίες, θα περπατήσουμε μέσα από ένα δασωμένο με πρίνους και σφεντάμια, αλλά αρκετά δύσκολο και ανηφορικό μονοπάτι. Αφού διασχίσουμε ένα τοπίο με πολλές εναλλαγές και εγκαταλειμμένα μαντριά, θα φτάσουμε στην κορυφή του Μικρού Αφέντη (1578μ.) από όπου θα θαυμάσουμε ανεμπόδιστα τη θέα. Επιστρέφουμε από την ίδια διαδρομή.

β. Φαράγγι Μεσοσφήνη

Αρχηγός: Ζουμπουλιά Βολωνάκη • Ώρες πορείας: 4 • Β.Δ.: 3+

Χαρακτηριστικό φαράγγι των Αστερουσίων με σταλαγματικά στους μεγάλους καταρράκτες και έντονα γλειμμένους βράχους. Αρχίζει με δύο μεγάλες καταβάσεις ραπέλ των 80 μέτρων, συνεχίζει με μικρότερες και με ένα μεγάλο κομμάτι «χάους» προς το τέλος του. Καταλήγει σε μια μοναδική παραλία με μια τεράστια βραχοσκεπή κοντά στις Τρεις Εκκλησιές.


Πενταήμερο 24-28

Πήλιο

Αρχηγός: Άλκης Γκέσκος

Πέντε μαγευτικές μέρες στο δασωμένο Πήλιο, μαζί με τον ΕΟΣ Βόλου. Μονοπάτια που συνδυάζουν το φυσικό περιβάλλον με τα χωριά Μακρινίτσα, Λαύκο, Πλατανιά, Μηλιές, Τσαγκαράδα, διάσχιση του βουνού από τα δυτικά στα ανατολικά, επίσκεψη στα αξιοθέατα μέσα και γύρω από το Βόλο, τσίπουρα στην παραλία και άλλα πολλά. Διανυκτερεύσεις στο καταφύγιο του ΕΟΣ Βόλου και σε ξενοδοχείο στο Βόλο. Λεπτομερές και αναλυτικό πρόγραμμα.


Κυριακή 25

Άγιος Κωνσταντίνος – Οροπέδιο Καθαρό – Φαράγγι Χαυγά

Αρχηγός: Νίκος Παπαδημητρίου • Ώρες πορείας: 5 • Β.Δ.: 1

Από το χωριό Άγιος Κωνσταντίνος του Οροπεδίου Λασιθίου (820μ) θα ανεβούμε στο Οροπέδιο του Καθαρού (1150μ), όπου θα περπατήσουμε και θα απολαύσουμε τη χειμερινή φύση. Στη συνέχεια θα κατηφορίσουμε από το Φαράγγι του Χαυγά και θα καταλήξουμε ξανά στο Οροπέδιο Λασιθίου.

Αφήστε μια απάντηση

[ + ]