Μάρτιος 2015

Σάββατο 28 – Κυριακή 1

Καταφύγιο Τουμπωτός Πρίνος – Ψηλορείτης

Αρχηγός: Σοφοκλής Πλαΐτης • Ώρες πορείας: 2+8 • Β.Δ.: 2+6

Από τις Κουρούτες (550μ) στα νότια του Ψηλορείτη θα προωθηθούμε με φορτηγάκι στo Παρδί (700μ) και θα περπατήσουμε ως το Καταφύγιο Τουμπωτός Πρίνος του ΕΟΣ Ρεθύμνου (1400μ), όπου θα διανυκτερεύσουμε. Την Κυριακή θα ανεβούμε στην κορυφή Τίμιος Σταυρός (2456μ). Στην επιστροφή θα περάσουμε από το καταφύγιο και θα ακολουθήσουμε δασωμένο μονοπάτι ως το Φουρφουρά (600μ). Απαιτείται χειμερινός εξοπλισμός και πείρα σε χειμερινές αναβάσεις.


Κυριακή 1

Βοριζιανό Φαράγγι

Αρχηγός: Άννα Παπαδάκη • Ώρες πορείας: 6 • Β.Δ.: 2

Θα περπατήσουμε μέσα σε ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό φαράγγι του Ψηλορείτη, το Φαράγγι των Βοριζίων, που ξεκινά λίγο έξω από το ομώνυμο χωριό (560 μ). Θα ακολουθήσουμε διαδρομή ανηφορική μέσα στην κοίτη του φαραγγιού με κάποια απότομα σημεία. Στα 1090μ, λίγο πριν φτάσουμε στην είσοδο του οροπεδίου της Νίδας, θα βγούμε από το φαράγγι και κατηφορίζοντας από παλιό μονοπάτι θα επιστρέψουμε στα Βορίζια.


Κυριακή 8

Pierra Creta 2015 & Πρωτάθλημα Ορειβατικού Σκι

Αρχηγός: Δ.Σ.

Για δεύτερη φορά στην Κρήτη και συγκεκριμένα στον Ψηλορείτη, θα διεξαχθεί επίσημος open αγώνας Ορειβατικού Σκι της Ομοσπονδίας, αλλά και αγώνας πρωταθλήματος ορειβατικού σκι. Τους αγώνες θα διοργανώσει ο Σύλλογός μας σε συνεργασία με την Ε.Ο.Ο.Α. το Δήμο Ανωγείων, και τα δημοτικά διαμερίσματα Ζωνιανών και Λιβαδιών του Δήμου Μυλοποτάμου. Περισσότερες πληροφορίες για το γεγονός θα ανακοινωθούν σύντομα.


Κυριακή 15

Μονή Βώσακου – Μονή Χαλέπας – Μονή Διοσκουρίου

Αρχηγός: Μιχάλης Λυρατζάκης • Ώρες πορείας: 7 • Β.Δ.: 2

Θα ξεκινήσουμε από τους βόρειους πρόποδες του Κουλούκουνα (50μ) και με ανηφορική πορεία σε μονοπάτι θα φτάσουμε στην πανέμορφη ανακαινισμένη Μονή Βωσάκου (300μ). Στη συνέχεια ακολουθώντας χωματόδρομο και μονοπάτια θα περπατήσουμε ως τη Μονή Χαλέπας (450μ) και θα καταλήξουμε στη Μονή Διοσκουρίου, μετόχι της μονής Χαλέπας, που πιστεύεται ότι έχει κτιστεί πάνω σε αρχαίο ιερό των Διόσκουρων.


Κυριακή 22

Φαράγγι Βρυσί 340μ

Αρχηγός: Γιώργος Ρομπογιαννάκης • Ώρες πορείας: 6 • Β.Δ.: 2

Ξεκινάμε από τους Λάκκους Χανίων (450μ) κι από καταπράσινο μονοπάτι φθάνουμε στο φαράγγι Βρυσί, που πήρε το όνομά του από το σπήλαιο με το ομώνυμο υπόγειο ποτάμι. Κινούμαστε στα πλάγια του φαραγγιού σε λαξευμένο μονοπάτι ανάμεσα σε κυπαρίσσια και πρίνους έως την πηγή Βρυσί (790μ), περνάμε στην απέναντι πλευρά και πάντα από λαξευμένο και άγριο μονοπάτι φθάνουμε στη Ζούρβα (570μ).


Κυριακή 29

Λαγκαδιές Γεροπόταμου – Αρχαιολογικό Πάρκο Ελεύθερνας

Αρχηγός: Φωτεινή Σαρακινού • Ώρες πορείας: 6 • Β.Δ.: 1

Μια πεζοπορία 14 χλμ με έντονο πολιτιστικό ενδιαφέρον στις όμορφες λαγκαδιές του Γεροπόταμου και μια εκτενής περιήγηση στο αρχαιολογικό πάρκο της Ελεύθερνας. Ξεκινώντας από τις Μαργαρίτες θα περπατήσουμε στο φαράγγι των Μαργαριτών, στα ρέματα του Κατσίβελου, της Χαλοπότας και στο φαράγγι της συμβολής τους. Θα επισκεφτούμε τούς αρχαιολογικούς χώρους στις θέσεις Κατσίβελος, Πυργί και Ορθή Πέτρα, τις μεγάλες λαξευμένες δεξαμενές, το βυζαντινό πύργο και την ελληνιστική γέφυρα με τους λαξευμένους τάφους ολόγυρα. Η πορεία μας θα τελειώσει στον Αλφά.

Αφήστε μια απάντηση

[ + ]