Ιούνιος 2015

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος 31-1-2

α. Φαράγγι Σαμαριάς

Αρχηγός: Άννα Παπαδάκη • Ώρες πορείας: 6 • Β.Δ.: 2

Το Σάββατο αναχωρούμε για το Οροπέδιο του Ομαλού Χανίων (1080μ) όπου διανυκτερεύουμε. Την Κυριακή ξεκινάμε από το Ξυλόσκαλο (1200μ) και διασχίζουμε το πασίγνωστο Φαράγγι της Σαμαριάς. Καταλήγουμε στην Αγία Ρουμέλη όπου διανυκτερεύουμε σε δωμάτια ή σκηνές. Η Δευτέρα είναι ελεύθερη για μπάνιο, ξεκούραση ή μικρές πεζοπορίες.

β. Διάσχιση Λευκών Ορέων

Αρχηγός: Γιώργος Ρομπογιαννάκης • Ώρες πορείας: 9 + 10 • Β.Δ.: 3 + 4

Μια διαφορετική προσέγγιση των Λευκών ορέων διασχίζοντας την πιο απομονωμένη τους περιοχή. Θα διανυκτερεύσουμε στον Ομαλό και νωρίς το πρωί θα προωθηθούμε με αγροτικά στα Ποριά (1500μ). Αφού ανέβουμε στη Μελινταού (2133μ), θα συνεχίσουμε την κορυφογραμμή ανατολικά και θα ανέβουμε στην κορυφή Πυρού Λίμνη (2087μ). Θα περάσουμε απέναντι στην κορυφή Κεφάλα (2121μ) κι από κει θα πάμε στη Λιβάδα και στην τοποθεσία Λαγκός για διανυκτέρευση και ανεφοδιασμό σε νερό. Την επαύριο συνεχίζουμε για Σιδηροπορτί και θα ανεβούμε στις κορυφές Γριάς Σωρός (2331μ) και Ασκύφου Σωρός (2213μ). Στη συνέχεια περνάμε από την περιοχή Κουταλάς, δίπλα από την κορυφή Φανάρι, θα κατέβουμε στο οροπέδιο Νιάτο (1200μ) και θα καταλήξουμε στο Ασκύφου (750μ).


Κυριακή 7

α. Σύμη – Ψαρή

Αρχηγός: Στέλιος Μπαρμπαγαδάκης • Ώρες πορείας: 7 • Β.Δ.: 3

Ξεκινάμε από τις αρχαιότητες της Σύμης (800μ) με κατεύθυνση ανατολική. Λίγο πριν το οροπέδιο Λάπαθο κατευθυνόμαστε βορειοανατολικά στο Χαμέτι, όπου ήταν το λημέρι των ανταρτών της Εθνικής Αντίστασης. Από κει ανεβαίνουμε στην κορυφή Ψαρή Μαδάρα (1860μ), τη διασχίζουμε και καταλήγουμε πάλι στις αρχαιότητες.

β. Σύμη Ομαλός – Βιάννου – Κάτω Σύμη

Αρχηγός: Νανά Κουτσανδρέου • Ώρες πορείας: 4 • Β.Δ.: 1

Ξεκινάμε από τις αρχαιότητες της Σύμης (800μ), ακολουθούμε μονοπάτι ως τον ανατολικό πόρο του οροπεδίου ομαλού Βιάννου (1330μ) και το διασχίζουμε ως το ξωκλήσι του Αγίου Πνεύματος. Επιστρέφουμε στη Σύμη περνώντας από όμορφα μπαλκόνια με καταπληκτική θέα ακολουθώντας δασωμένο φιδωτό μονοπάτι.


Κυριακή 14

α. Φαράγγι Καλαμπούκι – Ζούρβα

Αρχηγός: Νίκος Φουκάκης • Ώρες πορείας: 6 • Β.Δ.: 2+

Θα ξεκινήσουμε από το γραφικό χωριό Ζούρβα (570μ), θα περπατήσουμε σε κατάφυτο από κυπαρίσσια μονοπάτι και μετά από μιάμιση ώρα περίπου θα φτάσουμε στο πανέμορφο οροπέδιο Βούλισμα (940). Εκεί θα μπούμε στο φαράγγι και μετά από περπάτημα και 14 καταβάσεις (ραπέλ), με τη μεγαλύτερη 48 μέτρα, θα κατέβουμε ξανά στη Ζούρβα. Το φαράγγι είναι απαιτητικό και δεν ενδείκνυται για αρχάριους.

β. Ζούρβα – Τρομάρισσα – Ζούρβα

Αρχηγός: Φωτεινή Βολωνάκη • Ώρες πορείας: 5 • Β.Δ.: 1 

Θα ξεκινήσουμε μαζί με την καταρριχητική ομάδα από τη Ζούρβα (570μ) και θα περπατήσουμε σε κατάφυτο μονοπάτι ως το οροπέδιο Βούλισμα (940), όπου και θα χωριστούμε. Από εκεί θα περπατήσουμε μέχρι το φαράγγι Τρομάρισσα και την ομώνυμη πηγή που η λαϊκή παράδοση συνδέει με νεράιδες και ξωτικά. Στη συνέχεια, ακολουθώντας πορεία παράλληλα και πάνω από το φαράγγι, θα επιστρέψουμε στη Ζούρβα. Η πορεία γίνεται πρώτη φορά από το Σύλλογό μας.


Κυριακή 21

Ψηλορείτης

Αρχηγός: Νίκος Παπαδημητρίου • Ώρες πορείας: 7 • Β.Δ.: 3

Από το Λάκκο του Μυγερού (1700μ) θα ανηφορίσουμε σε απότομο, αλλά καλοφτιαγμένο σηματοδοτημένο μονοπάτι, το οποίο αργότερα, κάτω από τον Αγκαθιά, θα συναντήσει το μονοπάτι Ε4 που θα μας οδηγήσει στην κορυφή Τίμιος Σταυρός (2456μ). Θα επιστρέψουμε από το ίδιο μονοπάτι.


Σάββατο 27 – Κυριακή 28

Φαράγγι Αγίας Ειρήνης – Σούγια – Παλαιόχωρα

Αρχηγός: Μιχάλης Λυρατζάκης • Ώρες πορείας: 4 + 6 • Β.Δ.: 1 + 2

Ξεκινώντας από το Σελινιώτικο Πόρο του οροπεδίου Ομαλού Χανίων (1000μ) θα διασχίσουμε το καταπράσινο φαράγγι της Αγίας Ειρήνης και να καταλήξουμε στη Σούγια, όπου θα διανυκτερεύσουμε σε δωμάτια ή σκηνές. Την Κυριακή ακολουθώντας το Ε4 θα διασχίσουμε το φαράγγι της Λισσού και με πολλές στάσεις για μπάνιο θα καταλήξουμε στην Παλαιόχωρα. Όσοι δεν επιθυμούν να περπατήσουν μπορούν να απολαύσουν την παραλία της Σούγιας και να έρθουν στην Παλαιόχωρα με το λεωφορείο.

Αφήστε μια απάντηση

[ + ]