Ιούνιος 2013

Σαββατοκύριακο 1-2

Αναρρίχηση και Πεζοπορία στο Αγιοφάραγγο

Αρχηγός: Μανούσος Πουλινάκης • Ώρες πορείας: 3 + 3 • Β.Δ.: 1 + 1

Το διήμερο αυτό δίνεται η ευκαιρία σε παλιούς και νέους αναρριχητές να επισκεφθούν το περίφημο Αγιοφάραγγο. Με τη βοήθεια των έμπειρων αναρριχητών του Συλλόγου μας όλοι μπορούν να έρθουν σε επαφή με το άθλημα της αναρρίχησης βράχου. Το Αγιοφάραγγο ενδείκνυται και για πεζοπορία στην κοίτη του ποταμού αλλά και εκτός. Επίσης, μια βουτιά στον επιβλητικό «Βουρβουλίτη» επιβάλλεται για τους πιο τολμηρούς. Η αναχώρηση θα γίνει το Σάββατο το πρωί και το περπάτημα θα ξεκινήσει από τους Καλούς Λιμένες.


Κυριακή 2

Ψηλορείτης

Αρχηγός: Ελένη Μπιτσάκη • Ώρες πορείας: 6 • Β.Δ.: 2

Από το χωριό Λιβάδια θα φτάσουμε στο Λάκκο του Μυγερού (1700μ) όπου βρίσκεται και το ομώνυμο καταφύγιο. Από εκεί θα ξεκινήσουμε την ανάβαση ανηφορίζοντας σε καλοχτισμένο σηματοδοτημένο μονοπάτι το οποίο αργότερα, κάτω από τον Αγκαθιά, θα συναντήσει το μονοπάτι Ε4 που θα μας οδηγήσει στην κορυφή του Ψηλορείτη Τίμιος Σταυρός (2456μ). Θα επιστρέψουμε από το ίδιο μονοπάτι.


Σαββατοκύριακο 8-9

Φαράγγι Αγίας Ειρήνης – Σούγια – Παλαιόχωρα

Αρχηγός: Μιχάλης Λυρατζάκης • Ώρες πορείας: 4 + 6 • Β.Δ.: 1 + 1

Το Σάββατο το πρωί θα αναχωρήσουμε για το Οροπέδιο του Ομαλού Χανίων (1080μ). Από το Σελινιώτικο Πόρο του οροπεδίου (1000μ) θα ξεκινήσουμε τη διάσχιση του καταπράσινου Φαραγγιού της Αγίας Ειρήνης για να καταλήξουμε στο χωριό Σούγια όπου θα διανυκτερεύσουμε σε δωμάτια ή σκηνές. Την Κυριακή θα ξεκινήσουμε την πορεία μας προς την Παλαιόχωρα, διασχίζοντας το Φαράγγι της Λισσού. Στη διαδρομή θα κάνουμε και στάσεις για μπάνιο. Όσοι δεν επιθυμούν να περπατήσουν μπορούν να απολαύσουν την παραλία της Σούγιας μέχρι το μεσημέρι και στη συνέχεια να έρθουν στην Παλαιόχωρα με το λεωφορείο. Θα αναχωρήσουμε το απόγευμα της Κυριακής.


Κυριακή 16

Πρασανό Φαράγγι

Αρχηγός: Μανώλης Αβραμάκης • Ώρες πορείας: 5 • Β.Δ.: 1

Όμορφο φαράγγι στα νότια της πόλης του Ρεθύμνου. Η πεζοπορία θα ξεκινήσει από χωματόδρομο λίγο μετά από το χωριό Πρασές, θα συνεχιστεί με βόρεια κατεύθυνση στο φαράγγι και θα καταλήξει στο χωρίο Πλατανιάς (προάστιο του Ρεθύμνου).


Τριήμερο Αγίου Πνεύματος 22-23-24

Α. Φαράγγι Σαμαριάς

Αρχηγός: Κίτσα Βασιλειάδου • Ώρες πορείας: 6 • Β.Δ.: 1

Το Σάββατο θα αναχωρήσουμε για το Οροπέδιο του Ομαλού Χανίων (1080 μ) όπου και θα διανυκτερεύσουμε. Την Κυριακή θα ξεκινήσουμε από το Ξυλόσκαλο (1200 μ) και θα διασχίσουμε το πασίγνωστο Φαράγγι της Σαμαριάς. Θα καταλήξουμε στον οικισμό της Αγίας Ρουμέλης όπου θα διανυκτερεύσουμε σε δωμάτια ή σκηνές. Η Δευτέρα θα είναι ελεύθερη για μπάνιο, ξεκούραση ή μικρές πεζοπορίες. Το απόγευμα θα αναχωρήσουμε με πλοίο για τη Χώρα Σφακίων.

Β. Διάσχιση Λευκών Ορέων

Αρχηγός: Μιχάλης Λυρατζάκης • Ώρες πορείας: 16 + 4 • Β.Δ.: 3 + 1

Το Σάββατο θα αναχωρήσουμε για το Οροπέδιο του Ομαλού Χανίων (1080 μ). Πολύ νωρίς το πρωί της Κυριακής θα ξεκινήσουμε τη διάσχιση. Λεπτομέρειες της πορείας μας θα ανακοινωθούν μέσα στον Ιούνιο.


Κυριακή 30

Φαράγγι Κεραλιμανιώτισας

Αρχηγός: Ζουμπουλιά Βολωνάκη • Ώρες πορείας: 5 • Β.Δ.: 1+

Ένα εύκολο αλλά εντυπωσιακό φαράγγι, με μικρές αλλά συνεχείς καταβάσεις (ραπέλ), 15 σε αριθμό, οι μεγαλύτερες ύψους 15μ. Θα ξεκινήσουμε από κάποιο σημείο του δρόμου που ενώνει το χωριό Καλάμι με τον οικισμό Ψαρή Φοράδα, στα νότια του νομού Ηρακλείου. Αρχικά θα περπατήσουμε σε χωματόδρομο και μετά θα ανεβούμε μια πλαγιά για να προσεγγίσουμε την είσοδο του φαραγγιού. Το περπάτημα είναι 1 ώρα και η διάσχιση του φαραγγιού 4 ώρες.

[ + ]