Ιούλιος 2015

Κυριακή 5

α. Γωνί – Φαράγγι Ασφένδου – Άγιος Νεκτάριος – Φραγκοκάστελλο

Αρχηγός: Γιώργος Ρομπογιαννάκης • Ώρες πορείας: 6 • Β.Δ.: 2

Από τη γειτονιά Γωνί στο οροπέδιο Ασκύφου ξεκινάμε το περπάτημα. Προχωράμε στους πρόποδες του Μεγάλου Όρους μέχρι το χωριό Ασφένδου και κατεβαίνουμε το φαράγγι του Ασφένδου, γεμάτο από αρωματικά βότανα και με συγκλονιστική θέα προς το Λιβυκό πέλαγος. Kαταλήγουμε στο χωριό Άγιος Νεκτάριος και με το λεωφορείο φτάνουμε στο Φραγκοκάστελλο για μπάνιο και χαλάρωση.

β. Φαράγγι Τσούτσουρα

Αρχηγός: Ζουμπουλιά Βολωνάκη • Ώρες πορείας: 5.30 • Β.Δ.: 1+

Είναι ένα φαράγγι εύκολο, εντυπωσιακό και αρκετά στενό, με μικρές αλλά συνεχείς καταβάσεις-ραπέλ, συνολικά 13, με τη μεγαλύτερη 32 μ. Το περπάτημα αρχίζει από κάποιο σημείο του δρόμου για Τσούτσουρα. Αρχικά είναι χωματόδρομος και μετά κατηφορικό μονοπάτι. Για να προσεγγίσουμε την είσοδο του φαραγγιού θα περπατήσουμε περίπου 30 λεπτά και η διάσχιση του φαραγγιού διαρκεί περίπου 5 ώρες. Η έξοδος του φαραγγιού είναι στον Τσούτσουρα.


Κυριακή 12

Κουρταλιώτικο Φαράγγι

Αρχηγός: Νίκος Φουκάκης • Ώρες πορείας: 6 • Β.Δ.: 2

Μια δροσερή πορεία μέσα από την κοίτη του Κουρταλιώτη, ενός από τους λίγους ποταμούς της Κρήτης με τρεχούμενα νερά το καλοκαίρι, που διασχίζει το ομώνυμο φαράγγι. Στην πορεία θα κολυμπήσουμε στο ποτάμι, στους καταρράκτες και φυσικά στη θάλασσα όπου εκβάλλει, στην παραλία της Πρέβελης.


Κυριακή 19

Φαράγγι Πατσού

Αρχηγός: Ζουμπουλιά Βολωνάκη • Ώρες πορείας: 4 • Β.Δ.: 1

Όμορφο και καταπράσινο φαράγγι κοντά στο χωριό Πατσός (490 μ) του Ρεθύμνου. Η διάσχιση του θα ξεκινήσει από το σπήλαιο του Αγίου Αντωνίου και θα καταλήξει κοντά στο χωριό Βωλεώνες (350 μ). Η διαδρομή είναι κυρίως σε σκιά και περνάει μέσα από την κοίτη του ποταμού, οπότε ενδεχομένως να χρειαστεί και «κολυμβητική περιβολή»!


Οκταήμερο 18-25

75η Π.Ο.Σ. – Πάρνωνας – Ελαφόνησος – Κύθηρα

Αρχηγός: Αναστασία Νταναλάκη

Κάθε χρόνο οι ορειβάτες όλης της χώρας συναντιόμαστε σε κάποιο από τα βουνά μας το κοντινότερο Σαββατοκύριακο στη γιορτή του προστάτη μας Προφήτη Ηλία. Φέτος η συνάντηση γίνεται στον Πάρνωνα (1940μ) και οικοδεσπότης είναι ο ΕΟΣ Σπάρτης. Τις επόμενες μέρες θα εξερευνήσουμε τη μοναδική Ελαφόνησο απέναντι από τη Νεάπολη Λακωνίας και τα όμορφα Κύθηρα, το νησί της Αφροδίτης. Η διαμονή μας θα γίνεται σε οργανωμένα camping.


Σαββατοκύριακο 25-26

Κουφονήσι

Αρχηγός: Ελένη Αρνοπούλου • Ώρες πορείας: 3 • Β.Δ.: 1

Ένα μαγευτικό διήμερο για μπάνιο, ψάρεμα και χαλάρωση στο εξωτικό Κουφονήσι, απέναντι από τα Νοτιοανατολικά παράλια της Κρήτης, με την άσπρη άμμο και τα ερείπια του Ρωμαϊκού θεάτρου. Θα φτάσουμε εκεί με καραβάκι από τον Αθερινόλακο. Το βράδυ θα διανυκτερεύσουμε σε σκηνές ή υπνόσακους. Όποιοι θέλουν μπορούν να συμμετάσχουν στο γύρο του νησιού την Κυριακή για να γνωρίσουν τις κρυφές γωνιές του.

Αφήστε μια απάντηση

[ + ]