Ιούλιος 2014

Κυριακή 6

Φαράγγι Ορεινού

Αρχηγός: Μανούσος Πουλινάκης • Ώρες πορείας: 5 • Β.Δ.: 1

Το φαράγγι του Ορεινού είναι από τα ομορφότερα της Κρήτης με έντονη βλάστηση. Στην αρχή της διαδρομής υπάρχουν πηγές και μικροί καταρράκτες, οι οποίοι όμως σπάνια τρέχουν το καλοκαίρι. Το περπάτημα θα ξεκινήσει από το καταπράσινο χωριό Ορεινό και θα καταλήξει στον Κουτσουρά. Θα ακολουθήσει μπάνιο στην παραλία.


Σαββατοκύριακο 12-13

Γραμβούσα – Μπάλος – Φαλάσαρνα

Αρχηγός: Μιχάλης Λυρατζάκης • Ώρες πορείας: 0+6 • Β.Δ.: 2

Ένα μαγευτικό διήμερο ξενοιασιάς και χαλάρωσης στον πανέμορφο Μπάλο. Θα ξεκινήσουμε νωρίς το πρωί του Σαββάτου για το Καστέλλι Κισσάμου, απ’ όπου θα πάρουμε το καραβάκι. Θα επισκεφθούμε το ακατοίκητο νησί της Γραμβούσας με το φρούριό του και θα αποβιβαστούμε στη μαγευτική παραλία του Μπάλου. Το βράδυ θα διανυκτερεύσουμε σε σκηνές ή υπνόσακους. Την Κυριακή όποιοι θέλουν μπορούν να περπατήσουν ως τα Φαλάσαρνα ή να μείνουν στην παραλία και να επιστρέψουν στο Καστέλλι με το καραβάκι. Επιστροφή αργά την Κυριακή.


Σαββατοκύριακο 19-20

74η Π.Ο.Σ. – Ψηλορείτης

Αρχηγός: Δ.Σ.

Κάθε χρόνο οι ορειβάτες όλης της χώρας συναντιόμαστε σε κάποιο από τα βουνά μας το κοντινότερο Σαββατοκύριακο στη γιορτή του προστάτη μας Προφήτη Ηλία. Φέτος είμαστε οι οικοδεσπότες! Ο Σύλλογός μας μαζί με τον ΕΟΣ Ρεθύμνου συνδιοργανώνουν την 74η Πανελλήνια Ορειβατική Συνάντηση στον Ψηλορείτη. Η κατασκήνωση θα γίνει στο οροπέδιο της Νίδας (1400μ) και την Κυριακή θα υπάρχει επιλογή ανάμεσα στην ανάβαση στον Τίμιο Σταυρό (2456μ) και πεζοπορία στο Καμαραϊκό Σπήλαιο (1700μ). Όσοι εθελοντές προσέλθετε!


Κυριακή 27

Κουρταλιώτικο Φαράγγι

Αρχηγός: Στέργιος Χατζάκης • Ώρες πορείας: 6 • Β.Δ.: 2

Μια δροσερή πορεία μέσα από την κοίτη του Κουρταλιώτη, ενός από τους λίγους ποταμούς της Κρήτης με τρεχούμενα νερά το καλοκαίρι, που διασχίζει το ομώνυμο φαράγγι. Στην πορεία θα κολυμπήσουμε στο ποτάμι, στους καταρράκτες και φυσικά στη θάλασσα όπου εκβάλλει, στην παραλία της Πρέβελης.

Αφήστε μια απάντηση

[ + ]