Ιανουάριος 2015

Κυριακή 11

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας

Αρχηγός: Δ.Σ. • Ώρες πορείας: 4 • Β.Δ.: 1

Τηρώντας το πρωτοχρονιάτικο έθιμο, θα κόψουμε τη βασιλόπιτα του Συλλόγου μας για τη νέα χρονιά αυτή τη φορά στο Οροπέδιο Λασιθίου. Από το Σελί Αμπέλου (910μ) θα ανεβούμε στην κορυφή Λουλουδάκι (1163μ), θα κατέβουμε στην περιοχή Τσούλη Μνήμα και θα φτάσουμε στο Οροπέδιο ακολουθώντας παλιό Μινωικό μονοπάτι. Όσοι δεν θέλουν να περπατήσουν μπορούν να επισκεφτούν τη Μονή Βιδιανής και το Δικταίον Άντρο. Θα ακολουθήσει γεύμα με τα όλα του σε ταβέρνα της περιοχής.


Κυριακή 18

Αρχαία Λατώ, Αβδελιακό-Κριτσά

Αρχηγός: Νείλος Πιτσινός • Ώρες πορείας: 5 • Β.Δ.: 1

Πριν την πορεία θα ξεναγηθούμε στη βυζαντινή εκκλησία της Παναγίας της Κεράς με τις υπέροχες τοιχογραφίες και ακολούθως στην αρχαία δωρική πόλη Λατώ, όπου θα ανέβουμε με μικρή πεζοπορία. Μετά θα μεταφερθούμε με το λεωφορείο στο οροπέδιο Καθαρό και θα κατέβουμε το παλιό μονοπάτι που το ενώνει με την Κριτσά. Θα ξεκινήσουμε από τον οικισμό Αβδελιακό (1250μ) και θα κατηφορίσουμε, στην αρχή σε όμορφο δάσος από πρίνους, σφεντάμια, αζίλακους και κυπαρίσσια και μετά μέσα σε ρεματιά μέχρι την Κριτσά (400μ).
Η εξόρμηση αυτή γίνεται για πρώτη φορά από το Σύλλογό μας.


Κυριακή 25

Διπλόρι – Γυριστή – Καταφύγιο Πρίνος – Άνω Ασίτες

Αρχηγός: Μιχάλης Λυρατζάκης • Ώρες πορείας: 7 • Β.Δ.: 2

Θα ξεκινήσουμε την ανάβαση λίγο πριν το Διπλόρι (1300μ) με υπέροχη θέα στο Ρούβα. Μετά από 2 χιλιόμετρα χωματόδρομο θα μπούμε στο μονοπάτι Ε4 και θα ανεβούμε στην Κορυφή Γυριστή (1779μ). Στη συνέχεια θα κατηφορίσουμε στο φιλόξενο καταφύγιο Πρίνος του Συλλόγου μας. Αφού ξεκουραστούμε για λίγο θα κατηφορίσουμε το φαραγγούλι και το χωματόδρομο και θα καταλήξουμε στους Άνω Ασίτες (500μ).

Αφήστε μια απάντηση

[ + ]