Φεβρουάριος 2015

Κυριακή 1

α. Μοναστήρια του Μεραμπέλλου

Αρχηγός: Άννα Παπαδάκη • Ώρες πορείας: 4 • Β.Δ.:1

Όμορφη κυκλική πεζοπορία σε παλιό μονοπάτι-καλντερίμι που ξεκινά και επιστρέφει στον οικισμό Πάνω Λούμα (390μ) του Μεραμπέλου. Μια διαδρομή στο ιδιαίτερο άγονο και ξερό τοπίο του Απάνω Μεραμπέλλου με τις ξερολιθιές και την μεγάλη εκκλησιαστική παράδοση και προσφορά από τα χρόνια της ενετοκρατίας και της τουρκοκρατίας. Στην διάρκεια της διαδρομής θα επισκεφτούμε τα δύο πιο σημαντικά μοναστήρια από τα πολλά που άκμασαν στην περιοχή του Πάνω Μεραμπέλλου, τη Μονή Καρδαμούτσας (540μ) και τη Μονή Αρετίου (530μ).

β. Χειμερινή Εκπαίδευση

Αρχηγός: Φώντας Σπινθάκης

Η εξόρμηση αυτή αποτελεί μια σύντομη πρακτική ενημέρωση για ορειβάτες που επιθυμούν να ασχοληθούν με το χειμερινό βουνό. Θα γίνει επίδειξη χρήσης χειμερινού ορειβατικού εξοπλισμού με στόχο την ασφαλέστερη ανάβαση στα χιονισμένα βουνά. Η τοποθεσία θα είναι πιθανότατα ο Λάκος του Μυγερού στη βόρεια πλαγιά του Ψηλορείτη. Οι συμμετέχοντες πρέπει να διαθέτουν το βασικό χειμερινό εξοπλισμό (χειμερινές μπότες, γκέτες, μπουφάν κλπ).


Κυριακή 8

Πομπιάς Αγίας Πελαγίας

Αρχηγός: Μπάμπης Χριστουλάκης • Ώρες πορείας: 6 • Β.Δ.: 1

Όμορφη διαδρομή στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας με πανοραμική θέα. Από την Εθνική οδό (175μ) ανεβαίνουμε στον Πομπιά (420μ) με τους γυπαετούς να πετούν από πάνω μας, κινούμαστε περιμετρικά περνώντας από κάποιους Τούρκικους κουλέδες και κατεβαίνουμε ως το άγριας ομορφιάς ακρωτήριο Σταυρός. Από παραλιακό μονοπάτι φτάνουμε στην παραλία του Αγγελόλακου και η πορεία μας τελειώνει στο δρόμο της Αγίας Πελαγίας.


Κυριακή 15

α. Σπαθί

Αρχηγός: Ζουμπουλιά Βολωνάκη • Ώρες πορείας: 9 • Β.Δ.: 6

Από το χωριό Καμινάκι του Οροπεδίου Λασιθίου (870 μ) θα ανεβούμε στο Οροπέδιο του Λιμνάκαρου (1150μ) και από εκεί στην Κορυφή Σπαθί, την ψηλότερη της οροσειράς της Δίκτης (2148μ). Θα επιστρέψουμε από την ίδια διαδρομή. Είναι απαραίτητος ο χειμερινός εξοπλισμός και πείρα σε χειμερινές αναβάσεις.

β. Κνωσός – Γιούχτας

Αρχηγός: Πολυτίμη Χρηστάκου • Ώρες πορείας: 5.30 • Β.Δ.: 2

Ξεκινώντας το περπάτημά μας από την Κνωσό(122μ) φτάνουμε στην Αγία Ειρήνη στα Σπήλια. Ακολουθώντας μονοπάτι κατηφορίζουμε στο Κνωσανό Φαράγγι στην περιοχή Καρυδάκι. Συνεχίζουμε προς τα νότια, ανηφορίζουμε στο Μινωικό Ιερό στα Ανεμοσπήλια (440μ), από κει στο Ιερό Κορυφής και στην κορυφή του Γιούχτα (811μ). Τέλος κατηφορίζοντας το κλασικό μονοπάτι καταλήγουμε στις Αρχάνες (380μ).


Τριήμερο Καθαρής Δευτέρας 21-22-23

Οροπέδιο Ασκύφου

Αρχηγός: Νείλος Πιτσινός

Τριήμερο στο γραφικό οροπέδιο Ασκύφου. Θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε το Πολεμικό μουσείο στις Καρές και τους τέσσερεις κουλέδες, της Ίμπρου, του Ασκύφου και το Ρογδιό με μικρές πεζοπορίες. Θα ανηφορίσουμε από την Ίμπρο στο οροπέδιο Νιάτο και το καταφύγιο της Ταύρης και θα κατέβουμε δασωμένο μονοπάτι στο Ασκύφου και θα πεζοπορήσουμε από το Μέσα Γωνί στην Ασή Γωνιά. Εφόσον μας το επιτρέψουν οι συνθήκες υπάρχει πιθανότητα για χειμερινή ανάβαση στο Κάστρο.

Αφήστε μια απάντηση

[ + ]