Δεκέμβριος 2015

Κυριακή 6

Εθιά – Κακοπέρατος – Τσούτσουρας

Αρχηγός: Μύρων Καραδάκης • Ώρες πορείας: 6 • Β.Δ.: 2

Η πορεία μας ξεκινά από την Εθιά (750μ). Κατεβαίνουμε το φαράγγι του Κακοπέρατου και βγαίνουμε στον Άγιο Νικήτα. Από κει συνεχίζουμε για το Μαριδάκι και καταλήγουμε στον Τσούτσουρα.


Κυριακή 13

Στέρνες – Αγ.Νικόλαος – Κόφινας – Λουσούδι – Καπετανιανά

Αρχηγός: Πολυτίμη Χρηστάκου • Ώρες πορείας: 6 • Β.Δ.: 2

Ξεκινάμε από τις Στέρνες (310μ) και ακολουθώντας παλιά μονοπάτια, αλλά και ελεύθερη ανάβαση με απεριόριστη θέα, περνάμε από τον καταπράσινο αλλά εγκαταλελειμμένο μικρό οικισμό του Αγίου Νικολάου. Στη συνέχεια ανεβαίνουμε στην ψηλότερη και πολυμορφική κορυφή των Αστερουσίων, τον Κόφινα (1.231μ). Απολαμβάνουμε την πανοραμική θέα του καταγάλανου Λιβυκού, της καταπράσινης Μεσσαράς, του όγκου του Ψηλορείτη και αν επιτρέπει ο καιρός Λευκά Όρη και Λασιθιώτικα. Μέσα από χωματόδρομους, επισκεπτόμαστε το πρόσφατα ανακαλυφθέν παλαιότερο πανεπιστήμιο της Ελλάδας, τη Σχολή Αριστοτελικής Φιλοσοφίας που ίδρυσε ο Ιωσήφ Φιλάγρης, λόγιος κρητικός ιερωμένος και αριστοτελικός σχολιαστής του 14ου αιώνα, στη θέση Λουσούδι και καταλήγουμε στα Καπετανιανά (764μ).


Κυριακή 20

Αγιοφάραγγο

Αρχηγός: Άννα Μαρτιμιανάκη • Ώρες πορείας: 5 • Β.Δ.: 1

Εύκολη κυκλική πεζοπορία μας που ξεκινάει και καταλήγει στους Καλούς Λιμένες. Ακολουθώντας μονοπάτι με θέα στο Λιβυκό πέλαγος περνάμε από το σπήλαιο-βάραθρο Βουρβουλίτη και προσεγγίζουμε το φαράγγι, γνωστό για το εκκλησάκι του Αγίου Αντωνίου, τις σπηλιές που ζούσαν οι ασκητές-άγιοι και την πανέμορφη παραλία του. Η επιστροφή μας γίνεται από την ίδια διαδρομή. Η πορεία είναι εύκολη, κατάλληλη για καινούργιους ορειβάτες και παιδιά.

Αφήστε μια απάντηση

[ + ]