Αύγουστος 2015

Σαββατοκύριακο 1-2

Κόφινας – Μονή Κουδουμά – Άη Γιάννης – Τρυπητή

Αρχηγός: Γιώργος Κατσαράκης • Ώρες πορείας: 5+6 • Β.Δ.: 2

Ένα ξεχωριστό διήμερο στα Νότια Αστερούσια που στην αρχαιότητα αποτελούσαν το Άγιον Όρος της νότιας Ελλάδας και των παρακτίων περιοχών της Μεσογείου.
Το Σάββατο ξεκινάμε από τη θέση Σώπατα (1.000μ) και ανεβαίνουμε στον Κόφινα (1231μ). Στην συνέχεια από μονοπάτι με το άρωμα του θυμαριού, των πεύκων και τη θέα στο απέραντο Λιβυκό φτάνουμε στην Ι.Μ. Κουδουμά. Όσοι επιθυμούν μπορούν να επισκεφτούν το μεγαλειώδες σπήλαιο, Αβατόσπηλιο ή Βαρβατόσπηλιο. Διανυκτερεύουμε σε σκηνές.
Την Κυριακή κινούμαστε παραλιακά προς τα δυτικά. Επισκεπτόμαστε το επιβλητικό σπήλαιο του Αγ. Αντωνίου, στη συνέχεια περνάμε την παραλία της Ελυγιάς, τον οικισμό και μοναστήρι του Αη Γιάννη, τις υπέροχες και παρθένες ακόμη παραλίες Βόλακα, Σαλαμιά, Κατάρτι και καταλήγουμε στην Τρυπητή.


Κυριακή 9

α. Φαράγγι Άρβης

Αρχηγός: Χρύσα Δόξα • Ώρες πορείας: 7 • Β.Δ.: 2+

Από τον δρόμο προς στο χωριό Άρβη θα περπατήσουμε 20΄ μέχρι την είσοδο του ομώνυμου φαραγγιού. Το φαράγγι είναι στενό με 26 καταβάσεις ραπέλ, η μεγαλύτερη των οποίων είναι 80μ. Είναι το μόνο φαράγγι στην Κρήτη που έχει σκοτεινό κομμάτι και δημιουργεί σπήλαιο με 2 καταβάσεις. Η έξοδος του φαραγγιού είναι στο χωριό Άρβη. Αν έχουμε χρόνο θα πάμε και για μπάνιο.

β. Χρωμοναστήρι – Φαράγγι Μύλων

Αρχηγός: Κίτσα Βασιλειάδου • Ώρες πορείας: 4 • Β.Δ.: 1

Εύκολη πεζοπορική διαδρομή σε μια εντυπωσιακά πράσινη όαση πολύ κοντά στην πόλη του Ρεθύμνου. Στο Χρωμοναστήρι θα επισκεφτούμε το Πολεμικό Μουσείο και το παλιό ελαιοτριβείο. Μέσα στο φαράγγι συναντάμε το παλιό και έρημο σήμερα χωριό των Μύλων, υπολείμματα των 30 περίπου παλιών νερόμυλων, αλλά και τον ένα αναπαλαιωμένο. Η πορεία τελειώνει στο Ξηρό Χωριό και θα ακολουθήσει μπάνιο στην παραλία του Πάνορμου. Η πορεία είναι εύκολη και συνιστάται για καινούργιους ορειβάτες και για παιδιά που συνοδεύονται από τους γονείς τους.


Σαββατοκύριακο 15-16

Φαράγγι Αράδαινας – Λουτρό – Σφακιά

Αρχηγός: Μανούσος Πουλινάκης • Ώρες πορείας: 4 + 3 • Β.Δ.: 1 + 1

Το Σάββατο το πρωί θα αναχωρήσουμε για την Αράδαινα Σφακίων (600μ). Από εκεί θα ξεκινήσουμε την κατάβαση του ομώνυμου φαραγγιού μέχρι την παραλία Άσπρα Μάρμαρα, όπου θα απολαύσουμε το μπάνιο μας. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε στο παραλιακό μονοπάτι Ε4 μέχρι την παραλία του Φοίνικα όπου και θα διανυκτερεύσουμε σε δωμάτια ή υπνόσακκους. Την Κυριακή θα συνεχίσουμε στο Ε4, θα περάσουμε από το γραφικό οικισμό Λουτρό, θα κάνουμε μπάνιο στην υπέροχη παραλία Γλυκά Νερά και θα ολοκληρώσουμε τη διαδρομή μας λίγο πριν τη Χώρα Σφακίων.


Επταήμερο 15-22

Σμόλικας – Βάλια Κάλντα

Αρχηγός: Άννα Παπαδάκη

Εκεί που η Ήπειρος υποδέχεται τη Μακεδονία. Απόδραση στο δεύτερο ψηλότερο βουνό της Ελλάδας, το Σμόλικα (2637μ) και τον Εθνικό Δρυμό Πίνδου, τη Βάλια Κάλντα. Θα επισκεφτούμε τη Δρακόλιμνη, τη Φλέγγα (2159μ), τη Βωβούσα, το Φαράγγι της Πορτίτσας, αλλά και τη Σαμαρίνα, τα Ιωάννινα και τη Δωδώνη. Λεπτομέρειες υπάρχουν στην ιστοσελίδα μας.


Πενταήμερο 26-30 Αυγούστου

Παιδική Κατασκήνωση στο Δάσος του Ρούβα

Αρχηγός: Δ.Σ.

Η παιδική κατασκήνωση θα γίνει και φέτος στο γνωστό και φιλόξενο Δάσος του Ρούβα. Κάτω από τα πλατάνια και τους πρίνους τα παιδιά θα βιώσουν από κοντά το δάσος και θα περπατήσουν στα μονοπάτια της περιοχής. Παράλληλα θα συμμετάσχουν σε ομαδικά παιχνίδια και θα έχουν μια πρώτη επαφή με την αναρρίχηση.


Σαββατοκύριακο 29-30

Φαράγγι Χοχλακιών – Κάτω Ζάκρος με πανσέληνο

Αρχηγός: Ελένη Αρνοπούλου • Ώρες πορείας: 2+4 • Β.Δ.: 1

Το Σάββατο θα διασχίσουμε το μικρό, επιβλητικό και γεμάτο ρίγανη Φαράγγι των Χοχλακιών και θα διανυκτερεύσουμε σε υπνόσακους στην παραλία Καρούμες υπό το σεληνόφως. Την Κυριακή θα περπατήσουμε παραλιακά με κατεύθυνση νότια, θα περάσουμε από το σπήλαιο των Πελεκητών και θα καταλήξουμε στην Κάτω Ζάκρο.

Αφήστε μια απάντηση

[ + ]