Αύγουστος 2018

Κυριακή 5

Μάταλα – Κόκκινη Άμμος

– Μάταλα – Κομμός

Αρχηγός: Νείλος Πιτσινός • Ώρες πορείας: 4 • Β.Δ.: 1

Μία ημέρα αφιερωμένη στις καλύτερες παραλίες του νομού μας. Ξεκινάμε από τα Μάταλα και από ξεκάθαρο μονοπάτι πάμε στην Κόκκινη Άμμο όπου κάνουμε μπάνιο. Επιστρέφουμε στα Μάταλα και από μονοπάτι με θέα τη θάλασσα και τα Παξιμάδια φτάνουμε στον Κομμό, όπου συνεχίζουμε τις βουτιές μας έως αργά το απόγευμα. Όποιος θέλει μπορεί να πάει στον Κομμό και με το λεωφορείο.


Σάββατο 11 – Κυριακή 12

Φαράγγι Μυλωνά, Φαράγγι Πεύκων

Αρχηγός: Μανιάνα Μιγάδη • Ώρες πορείας :4+6 • Β.Δ.:1+2

Ξεκινάμε νωρίς το πρωί του Σαββάτου για την Ιεράπετρα και περπατάμε στο φαράγγι του Μυλωνά με τον μεγάλο καταρράκτη ύψους 20μ. Η διαμονή γίνεται σε σκηνές ή υπνόσακους στην παραλία Λαγκαδά δίπλα από τον Μακρύ Γιαλό ή σε δωμάτια. Την Κυριακή ανεβαίνουμε από καλντερίμι στους Πεύκους, επισκεπτόμαστε το σπήλαιο Βρέικο και κατεβαίνουμε μέσα από το φαράγγι για μπάνιο στο Μακρύ Γιαλό.


Κυριακή 19 – Κυριακή 26

α. Αυγουστιάτικη απόδραση στη Σίφνο

Αρχηγός: Πολυτίμη Χρηστάκου

Μια οκταήμερη απόδραση στο όμορφο κυκλαδίτικο νησί της Σίφνου που περιλαμβάνει περπάτημα σε γραφικά μονοπάτια, κολύμπι σε κρυστάλλινα νερά και αξέχαστες γαστρονομικές εμπειρίες. Περπατάμε στις τέσσερις οροσειρές του νησιού και ανεβαίνουμε στην ψηλότερη κορυφή του, τον Προφήτη Ηλία (682μ). Διαμονή σε δωμάτια ή οργανωμένο κάμπινγκ. Αναλυτικό πρόγραμμα βρίσκεται στην ιστοσελίδα μας.

Κυριακή 19

β. Φαράγγι Ίμπρου

Αρχηγός: Μαριάμ Κρητικού • Ώρες πορείας: 4 • Β.Δ.: 1

Όμορφη και ευχάριστη πεζοπορία στο Φαράγγι της Ίμπρου στα Σφακιά, το οποίο ξεκινάει από το χωριό Ίμπρος (850μ) και καταλήγει στο χωριό Κομιτάδες (200μ). Η πορεία χαρακτηρίζεται από επιβλητικά στενώματα κατακόρυφων βράχων ύψους 300μ που στη μέση περίπου της διαδρομής συγκλίνουν αφήνοντας στενό πέρασμα. Θα ακολουθήσει μπάνιο στην παραλία του Φραγκοκάστελλου. Η πορεία είναι εύκολη και συνιστάται για καινούργιους ορειβάτες και για παιδιά που συνοδεύονται από τους γονείς τους.


Σάββατο 25 – Κυριακή 26

α. Φαράγγι Χοχλακιών – Κάτω Ζάκρος

Αρχηγός: Ελένη Αρνοπούλου • Ώρες πορείας : 2+4 • Β.Δ.: 1

Το Σάββατο διασχίζουμε το μικρό, επιβλητικό και γεμάτο ρίγανη Φαράγγι των Χοχλακιών και διανυκτερεύουμε σε υπνόσακους στην παραλία Καρούμες, υπό το σεληνόφως. Την Κυριακή περπατάμε παραλιακά με κατεύθυνση νότια, περνάμε από το σπήλαιο των Πελεκητών και καταλήγουμε στην Κάτω Ζάκρο.

Σάββατο 25

β. Ανάβαση στον Στρούμπουλα με φεγγάρι

Αρχηγός: Παναγιώτης Αργύρης • Ώρες πορείας: 3 • Β.Δ.: 1

Ανηφορίζουμε στην κορυφή Τίμιος Σταυρός του Στρούμπουλα (800μ) αργά το απόγευμα, ξεκινώντας από το ομώνυμο οροπέδιο (450μ). Ξεκουραζόμαστε στην κορυφή απολαμβάνοντας την πανοραμική θέα με το αυγουστιάτικο φεγγάρι με συνοδεία μουσικής. Επιστρέφουμε πίσω από το ίδιο μονοπάτι, αργά το βράδυ.


Τετάρτη 29 Αυγούστου – Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου

Παιδικό Ορειβατικό Camp στο Δάσος του Ρούβα

Αρχηγός: Φάνης Μάμος

Η παιδική κατασκήνωση θα γίνει και φέτος στο γνωστό και φιλόξενο Δάσος του Ρούβα. Κάτω από τα πλατάνια και τους πρίνους τα παιδιά βιώνουν από κοντά το δάσος και περπατάνε στα μονοπάτια της περιοχής. Παράλληλα συμμετέχουν σε ομαδικά παιχνίδια και έχουν μια πρώτη επαφή με την αναρρίχηση.

[ + ]