Αύγουστος 2014

Κυριακή 3

Χρωμοναστήρι – Φαράγγι Μύλων

Αρχηγός: Ζουμπουλιά Βολωνάκη • Ώρες πορείας: 4 • Β.Δ.: 1

Εύκολη πεζοπορική διαδρομή σε μια εντυπωσιακά πράσινη όαση πολύ κοντά στην πόλη του Ρεθύμνου. Στο δρόμο μας συναντάμε το παλιό και έρημο σήμερα χωριό των Μύλων, υπολείμματα των 30 περίπου παλιών νερόμυλων, αλλά και τον ένα αναπαλαιωμένο. Η πορεία τελειώνει στο Ξηρό Χωριό και θα ακολουθήσει μπάνιο σε κοντινή παραλία.


Σαββατοκύριακο 9-10

Κουφονήσι με πανσέληνο!

Αρχηγός: Ελένη Αρνοπούλου • Ώρες πορείας: 3 • Β.Δ.: 1

Ένα μαγευτικό διήμερο για μπάνιο, ψάρεμα και χαλάρωση στο όμορφο Κουφονήσι, απέναντι από τα Νοτιοανατολικά παράλια της Κρήτης, με την άσπρη άμμο και τα ερείπια του Ρωμαϊκού θεάτρου. Θα φτάσουμε εκεί με καραβάκι από το Μακρυγιαλό. Το βράδυ θα διανυκτερεύσουμε σε σκηνές ή υπνόσακους. Όποιοι θέλουν μπορούν να συμμετάσχουν στο γύρο του νησιού την Κυριακή για να γνωρίσουν τις κρυφές γωνιές του.


Τριήμερο 15-17

Ελαφονήσι – Παλαιόχωρα – Φαράγγι Άνυδροι

Αρχηγός: Άννα Παπαδάκη • Ώρες πορείας: 5+4 • Β.Δ.: 1

Την Παρασκευή θα αναχωρήσουμε για το Ελαφονήσι όπου και θα διανυκτερεύσουμε σε σκηνές. ή υπνόσακους. Το Σάββατο θα περπατήσουμε το παραλιακό μονοπάτι Ε4 συναντώντας πανέμορφες παραλίες στη διαδρομή μας. Θα διανυκτερεύσουμε στην παραλία του Κριού ή στην Κουντούρα σε σκηνές ή υπνόσακους. Την Κυριακή θα περπατήσουμε το μικρό φαράγγι Άνυδροι, θα κολυμπήσουμε στο καταγάλανα νερά στην παραλία Γιαλισκάρι και θα καταλήξουμε από χωματόδρομο στην Παλαιόχωρα.


Οκταήμερο 23-31

Χάλκη

Αρχηγός: Νείλος Πιτσινός – Άννα Παπαδάκη

Αναχωρούμε το Σάββατο με πλοίο για το αρχοντικό νησί των Δωδεκανήσων. Η Χάλκη στολίζεται γύρω-γύρω από πανέμορφες παραλίες, πολλές είναι προσβάσιμες με τα πόδια άλλες πάλι με καϊκάκια. Διαθέτει αξιόλογους αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία. Ο οικισμός της Χάλκης διαθέτει τα μορφολογικά χαρακτηριστικά της λαϊκής αρχιτεκτονικής των Δωδεκανήσων. Κατά την παραμονή μας θα περιηγηθούμε όλο το νησί και θα απολαύουμε τις παραλίες του. Η διαμονή μας θα είναι σε παραδοσιακά σπίτια. Επιστροφή την Κυριακή πάλι με πλοίο.


Πενταήμερο 27-31 Αυγούστου

Παιδική Κατασκήνωση
στο Δάσος του Ρούβα

Αρχηγός: Δ.Σ.

Η παιδική κατασκήνωση θα γίνει και φέτος στο γνωστό και φιλόξενο Δάσος του Ρούβα. Κάτω από τα πλατάνια και τους πρίνους τα παιδιά θα βιώσουν από κοντά το δάσος και θα περπατήσουν στα μονοπάτια της περιοχής. Παράλληλα θα συμμετάσχουν σε ομαδικά παιχνίδια και θα έχουν μια πρώτη επαφή με την αναρρίχηση.

Αφήστε μια απάντηση

[ + ]