Απρίλιος 2015

Κυριακή 5

Οροπέδιο Λασιθίου – Φαράγγι Κριτσάς

Αρχηγός: Ρενάτε Γκέσμαν • Ώρες πορείας: 6 • Β.Δ.: 2

Ξεκινάμε από το Οροπέδιο Λασιθίου (900μ) και ακολουθώντας μονοπάτι περνάμε από το οροπέδιο Αλόιδα και κάτω από την Τσίβη, περνάμε τις Τάπες και κατεβαίνουμε το πολύ στενό φαράγγι της Κριτσάς, όπου μπορεί να βρούμε και νερό. Η πορεία μας τελειώνει στην Κριτσά (365μ).


Μεγάλη Παρασκευή 10

Οροπέδιο Λιμνάκαρου

Αρχηγός: Κίτσα Βασιλειάδου • Ώρες πορείας: 3 • Β.Δ.: 1

Από το χωριό Κουδουμαλιά Λασιθίου (900μ) θα ανεβούμε από μονοπάτι στο Οροπέδιο του Λιμνάκαρου (1150μ) όπου θα συμμετάσχουμε στο στολισμό του επιτάφιου στο εκκλησάκι του Αγίου Πνεύματος. Η πορεία είναι εύκολη, κατάλληλη και για παιδιά.


Κυριακή 12

Το Άγιον Πάσχα

Δεν πραγματοποιείται εξόρμηση.


Κυριακή 19

Νίδα – Ρούβας – Ζαρός

Αρχηγός: Νίκος Ρομπογιαννάκης • Ώρες πορείας: 7 • Β.Δ.: 2

Θα ξεκινήσουμε από το Οροπέδιο της Νίδας (1400μ) και αφού περάσουμε τις περιοχές Βάρσαμος και Αμουδάρα, θα κατηφορίσουμε προς το δάσος του Ρούβα. Μέσω της περιοχής Δύο Πρίνοι θα προσεγγίσουμε το πανέμορφο φαράγγι του Ζαρού, το οποίο θα διασχίσουμε και θα καταλήξουμε στη λίμνη του Ζαρού (420μ).


Κυριακή 26

α. Καλαμαύκα – Ανατολή

Αρχηγός: Μιχάλης Λυρατζάκης • Ώρες πορείας: 5.30 • Β.Δ.: 1

Θα επισκεφθούμε τα μετέωρα της Κρήτης ξεκινώντας από την Καλαμαύκα (500μ), όπου θα ανέβουμε στο μετέωρο που στέφεται με το σπηλαιώδες εκκλησάκι του Τίμιου Σταυρού. Θα δροσιστούμε στις πηγές του Καψού και αφού περάσουμε, από δασωμένο μονοπάτι, από τη βυζαντινή τοιχογραφημένη εκκλησία του Άγιου Γεώργιου και την πηγή της και από την εκκλησία της Παναγίας, θα σκαρφαλώσουμε σε άλλο μετέωρο (700μ) όπου υπάρχει το δεύτερο εκκλησάκι του Τίμιου Σταυρού, επίσης με τοιχογραφίες. Ακολούθως από χωματόδρομο και ασαφές μονοπάτι θα φθάσουμε στο λόφο του Εσταυρωμένου όπου θα ανηφορίσουμε ακολουθώντας ευκρινές μονοπάτι. Στην κορυφή του (950μ) θα βρούμε το τρίτο εκκλησάκι του Τίμιου Σταυρού και θα θαυμάσουμε την πανοραμική θέα. Εν συνεχεία θα κατηφορίσουμε από το ίδιο μονοπάτι μέχρι τον ωραίο οικισμό της Ανατολής (600μ). Η πορεία γίνεται πρώτη φορά από το Σύλλογό μας.

β. Καβουσανό Φαράγγι

Αρχηγός: Σάββας Ευτύχης • Ώρες πορείας: 3 • Β.Δ.: 1+

Μικρό φαράγγι νότια της Βιάννου, με πανέμορφα τοιχώματα από συμπαγή ασβεστόλιθο σε αποχρώσεις του κόκκινου, ένα γλυπτό της φύσης. Πολύ καλά ασφαλισμένο, κατάλληλο για αρχάριους, έχει 22 ραπέλ το μεγαλύτερο των οποίων είναι 22 μέτρα. Στο τέλος καταλήγουμε στον Κερατόκαμπο για μπάνιο στη θάλασσα.

Αφήστε μια απάντηση

[ + ]