Απρίλιος 2014

Κυριακή 6

Σφακιανό Φαράγγι

Αρχηγός: Άρια Χατζηβασίλη • Ώρες πορείας: 8 • Β.Δ.: 3

Από το χωριό Ασκύφου Σφακίων (730μ) θα ανηφορίσουμε από δασωμένο μονοπάτι μέχρι το Οροπέδιο της Ταύρης (1200μ). Θα συνεχίσουμε μέχρι το Οροπέδιο Νιάτο (1200μ) από όπου θα προσεγγίσουμε και θα διασχίσουμε το Σφακιανό Φαράγγι από σηματοδοτημένο μονοπάτι. Θα καταλήξουμε λίγο έξω από τη Χώρα Σφακίων (50μ).


Κυριακή 13

Μοναστηράκι – Θρυπτή – Καβούσι

Αρχηγός: Άννα Παπαδάκη • Ώρες πορείας: 6 ή 8 • Β.Δ.: 2 ή 3

Από το χωριό Μοναστηράκι (260μ) θα ακολουθήσουμε όμορφο μονοπάτι σε πευκοδάσος πλευρικά του απρόσιτου φαραγγιού του Χά για να ανέβουμε στο οροπέδιο της Θρυπτής (850μ). Από εκεί, προαιρετικά, θα ανηφορίσουμε στην κορυφή Σταυρωμένος (1.476μ) και θα καταλήξουμε κατηφορίζοντας στο χωριό Καβούσι (140μ).


Μεγάλη Παρασκευή 18

Οροπέδιο Λιμνάκαρου

Αρχηγός: Kίτσα Βασιλειάδου • Ώρες πορείας: 3 • Β.Δ.: 1

Από το χωριό Κουδουμαλιά Λασιθίου (900μ) θα ανεβούμε από μονοπάτι στο Οροπέδιο του Λιμνάκαρου (1150μ) όπου θα συμμετάσχουμε στο στολισμό του επιτάφιου στο εκκλησάκι του Αγίου Πνεύματος. Θα επιστρέψουμε από την ίδια διαδρομή. Η πορεία είναι εύκολη, κατάλληλη και για παιδιά.


Κυριακή 20

Το Άγιον Πάσχα

Δεν πραγματοποιείται εξόρμηση.


Τετραήμερο 24-27

Πάρνωνας – Μάνη

Αρχηγός: Σπύρος Καλεμάκης

Άνοιξη στη νότια Πελοπόννησο! Θα περπατήσουμε στα ελατοδάση και καστανιές του Πάρνωνα, θα ανέβουμε στην κορυφή Μεγάλη Τούρλα, θα επισκεφτούμε τα Τζίτζινα και τα πολύ όμορφα χωριουδάκια με το παραδοσιακό χρώμα τους, θα γνωρίσουμε τους πέτρινους πύργους στα χωριά της Μάνης και θα φτάσουμε ως το νοτιότερο άκρο της.

Αφήστε μια απάντηση

[ + ]