Απρίλιος 2013

7 Σαββατοκύριακο 6-7

Καταφύγιο Πρίνος (παιδική διαδρομή)

Αρχηγός: Παπαδάκη Άννα • Ώρες πορείας: 4 • Β.Δ.: 1

Θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία από το χωριό Άνω Ασίτες (485 μ) και αφού ανεβούμε ένα γραφικό μικρό φαράγγι θα φτάσουμε στο Καταφύγιο του Συλλόγου μας Πρίνος (1100 μ) όπου και θα διανυκτερεύσουμε. Θα ασχοληθούμε με παιχνίδια γνωριμίας και προσανατολισμού και θα κάνουμε περιπάτους στη γύρω περιοχή.


Κυριακή 7

Σελένα

Αρχηγός: Μπιτσάκη Ελένη • Ώρες πορείας: 7 • Β.Δ.: 2

Η πορεία μας ξεκινά λίγο πριν από τη θέση Σελί (790 μ). Αρχικά περπατάμε σε χωματόδρομο και στη συνέχεια σε μονοπάτι που μας οδηγεί στη θέση Καρφί (1100 μ). Ακολουθώντας πορεία ανατολική φτάνουμε στην Κορυφή της Σελένας (1556 μ), από όπου η θέα είναι καταπληκτική. Στην κατάβαση ακολουθούμε βορειοδυτική πορεία και καταλήγουμε στο χωριό Κράσι (600 μ).


Κυριακή 14

Καλλικράτης – Οροπέδιο Μανικά – Φαράγγι Σκαλωτής

Αρχηγός: Χατζηβασίλη Άρια • Ώρες πορείας: 6 • Β.Δ.: 2

Θα ξεκινήσουμε από το χωριό Καβούσι (135 μ) ακολουθώντας ανηφορικό παλιό πλακόστρωτο μονοπάτι πλευρικά ανατολικά του Φαραγγιού του Μέσονα. Στη συνέχεια, μετά από μικρή πορεία σε χωματόδρομο, θα επισκεφτούμε τον αρχαιολογικό χώρο του Αζοριά και στη συνέχεια θα βαδίσουμε σε μονοπάτι πλευρικά δυτικά του φαραγγιού πλάι σε παλιό χτιστό καταπότη. Αφήνοντας πίσω μας το φαράγγι θα συναντήσουμε εγκαταλελειμμένους οικισμούς και αναβαθμίδες και θα φτάσουμε λίγο χαμηλότερα από το Οροπέδιο της Θρυφτής (950 μ). Από εκεί, ένα παλιό λιθόστρωτο μονοπάτι θα μας οδηγήσει στο χωριό Καβούσι (150 μ). Η διαδρομή είναι πολύ όμορφη με εξαιρετική θέα.


Κυριακή 21

Φαράγγι Μέσονα

Αρχηγός: Κουτσανδρέου Νανά • Ώρες πορείας: 6 • Β.Δ.: 1

Η πορεία μας αρχίζει από το χωριό Καλλικράτης Χανίων (720 μ) με κατεύθυνση νότια σε υποτυπώδη μονοπάτια. Περνώντας ένα ύψωμα με ψηλότερο σημείο τα 930 μ φτάνουμε στο γραφικό βοσκότοπο του οροπεδίου Μανικά (720 μ). Από εκεί, μετά από σύντομο χωματόδρομο, ακολουθούμε το κατηφορικό μονοπάτι και μέσα από το ομώνυμο φαράγγι καταλήγουμε στο χωριό Σκαλωτή (165 μ). Στη διαδρομή θα συμμετέχει και ο ΕΟΣ Χανίων.


Κυριακή 28

α. Φαράγγι Ρίχτη

Αρχηγός: Νταναλάκη Αναστασία • Ώρες πορείας: 5 • Β.Δ.: 1

Εύκολη πεζοπορική διαδρομή σε ένα από τα ωραιότερα φαράγγια στην περιοχή της Σητείας, με πλούσια βλάστηση. Θα ξεκινήσουμε το περπάτημα λίγο έξω από το χωριό Έξω Μουλιανά (350 μ). Στην πορεία θα συναντήσουμε ένα γραφικό πέτρινο γεφύρι, εντυπωσιακούς σχηματισμούς βράχων και έναν επιβλητικό καταρράκτη. Το φαράγγι καταλήγει στην ερημική παραλία του Ρίχτη. Θα επιστρέψουμε από την ίδια διαδρομή.

β. Βουλισμένο Αλώνι (Αναρριχητική)

Αρχηγός: Πουλινάκης Μανούσος

Αναρριχητική εξόρμηση στο Βουλισμένο Αλώνι όπου θα έχουν την ευκαιρία όσοι το επιθυμούν να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με την αναρρίχηση.

[ + ]