Φαράγγι Πλατανιών – Βισταγή

Κυριακή 12 Μαρτίου 2023

Όμορφη διαδρομή στην περιοχή του Αμαρίου, στα νότια του Ψηλορείτη.

Ξεκινάμε από το χωριό Πλατάνια (400μ) και ακολουθούμε απότομο ανηφορικό μονοπάτι που κόβει την ανάσα. Το μονοπάτι αυτό είναι μια μοναδική διαδρομή, με εντυπωσιακούς γκρεμούς, κατακόρυφους βράχους, βραχοσκεπές και σπήλαια. Στο φαράγγι επίσης θα δούμε πολλά είδη πουλιών, όπως γυπαετούς, γύπες, γεράκια, αγριοπερίστερα και κοράκια. Στο τέλος φτάνουμε στο σπηλαιώδες εκκλησάκι του Αγίου Αντωνίου (800μ).

Στη συνέχεια, ανηφορίζoυμε έως την τοποθεσία Σπασμένου Πόρος και από ‘κει, ακολουθούμε τον χωματόδρομο που περνάει από την θέση Πηγάδια Τσικαλά και οδηγεί στο Βισταγιανό αόρι, στους πρόποδες της κορυφής του Μύγια. Ακολουθώντας, τέλος, το καλοχαραγμένο μονοπάτι με την πανοραμιική θέα, ανάμεσα στου Ψαρά τον Λάκκο και τον Ορθό Πόρο, καταλήγουμε στη Βισταγή (501μ), μετά από μία θαυμάσια πορεία ανάμεσα από τους χαρακτηριστικούς ορθόλιθους της περιοχής και με θέα ολόκληρη την περιοχή του Αμαρίου.

Αρχηγός: Γιώργος Τσακαλάκης  •  Ώρες πορείας: 7  •  Β.Δ.: 2  •  Μήκος: 14 χλμ  •  Υ.Δ.: 750μ    

Ώρα αναχώρησης: 07:30 από το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Πληροφορίες – Συμμετοχές: Δευτέρα έως Παρασκευή, 20.00 – 22.00, στα γραφεία του Ορειβατικού Συλλόγου, Δικαιοσύνης 53, Ηράκλειο, τηλ. 2810227609.

[ + ]