Ορεινή Αρκαδία

Πέμπτη 26 – Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

Τετραήμερο σε μέρη ιστορικά, με μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά και απίστευτο φυσικό κάλλος, στην ψυχή της Αρκαδίας, στο Μαίναλο. Στα φαράγγια αυτού του βουνού κρύβονται ανείπωτης ομορφιάς περάσματα. Στις κορυφές του έχουν περπατήσει θεοί και ήρωες. Το όνομά του σημαίνει την ιερή μανία, τη θεία παραφορά που φέρνει η άγρια φύση.

Το Μαίναλο λοιπόν με τα ατέλειωτα δάση και τα γραφικά χωριά του, Βυτίνα, Δημητσάνα, Στεμνίτσα, Αλωνίτσαινα, Λαγκάδια μας περιμένει. Θα πεζοπορήσουμε στα μονοπάτια του, στο φαράγγι του Λούσιου, στις λαγκαδιές του Μυλάοντα  ποταμού και στα πετρολίβαδα των Λαγκαδίων.  Όλα τα μονοπάτια που θα διαβούμε είναι σηματοδοτημένα και ανήκουν στο δίκτυο μονοπατιών του Μαίναλου. Η περιοχή που θα δραστηριοποιηθούμε είναι αυτή που έρχεται στο νου όταν μιλά κάποιος για το ’21 και τον Κολοκοτρώνης. Είναι πλούσια σε ιστορικές μονές και μνημεία γενικά.

Η διαμονή μας θα είναι στη Βυτίνα, σε υψόμετρο περίπου 1050μ με το πυκνό ελατόδασος στα ανατολικά της. Έχει εστιατόρια-καφέ και γενικά υπάρχουν υποδομές για μια ενδιαφέρουσα διαμονή.

Πέμπτη  26/10/2017

Άφιξη στον Πειραιά και με τα λεωφορείο φτάνουμε στη Δημητσάνα όπου θα είναι και η αρχή της πορείας μας.  Επισκεπτόμαστε τη Μονή Φιλοσόφου και δια μέσου του φαραγγιού του Λούσιου περνάμε από τη Μονή Ιωάννου Προδρόμου και καταλήγουμε στον αρχαιολογικό χώρο Ατσίχολου.

Ώρες πορείας:  5    –     Βαθμός δυσκολίας:  1

Μετάβαση με το λεωφορείο στη Βυτίνα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

Παρασκευή 27/10/2017

Γίνονται δύο πορείες:

α) Αρκουδόρεμα – Ελάτη – Χρυσοβίτσι: Μεγάλη διαδρομή σε πανέμορφα μονοπάτια. Μήκος διαδρομής: 22 χλμ

Ώρες πορείας:  8    –     Βαθμός δυσκολίας:  3

 β) Ελάτη – Βυτίνα.

Μήκος διαδρομής:  8,5 χλμ

 Ώρες πορείας:  3    –     Βαθμός δυσκολίας:  1

Σάββατο 28/10/2017

Γίνονται δύο πορείες:

α) Βυτίνα – Συμπληγάδες – Νυμφασία – Μαγούλιανα. Περιλαμβάνεται και επίσκεψη στη  Μονή Κερνίτσης.

Ώρες πορείας:  6    –     Βαθμός δυσκολίας:  2

β) Μέρος της παραπάνω πορείας.

Κυριακή 29/10/2017

Βαλτεσινίκο – Λαγκάδια.

Επιστροφή στον Πειραιά και επιβίβαση στο πλοίο για Ηράκλειο.

Αρχηγός: Σπύρος Καλεμάκης

Πληροφορίες-Συμμετοχές: Δευτέρα έως Παρασκευή 20.30 – 22.30 στα γραφεία του Ορειβατικού Συλλόγου, Δικαιοσύνης 53, τηλ. 2810-227609.

Αφήστε μια απάντηση

Pin It
[ + ]