Ελαφονήσι – Παλαιόχωρα – Αζογυρές – Φαράγγι Άνυδρων

Τριήμερο 15 – 17 Αυγούστου 2014

Τρεις μέρες στη μαγευτική νοτιοδυτική Κρήτη!

Την Παρασκευή 15 Αυγούστου το πρωί θα αναχωρήσουμε για το Ελαφονήσι, την ειδυλλιακή λιμνοθάλασσα με τα διάφανα γαλαζοπράσινα νερά που θυμίζουν εξωτικό παράδεισο. Θα επισκεφτούμε το ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας της Χρυσοσκαλίτισσας, και στη συνέχεια θα απολαύσουμε το μπανάκι μας και το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα. Θα διανυκτερεύσουμε σε υπνόσακους, σεβόμενοι την προσπάθεια της πολιτείας να προστατεύσει την περιοχή χαρακτηρίζοντας την ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους.

Το Σάββατο 16 Αυγούστου θα περπατήσουμε το παραλιακό μονοπάτι Ε4  συναντώντας στην διαδρομή μας, τις πανέμορφες παραλίες στο Κεδρόδασος και στη λίμνη του Κριού. Θα διανυκτερεύσουμε στην παραλία του Κριού ή στην Κουντούρα σε σκηνές ή υπνόσακους.

Για την Κυριακή 17 Αυγούστου έχουμε επιλέξει πεζοπορική διαδρομή η οποία ξεκινά από τον Αζογυρέ (360μ), ένα όμορφο καταπράσινο χωριό 7 χλμ βορειοανατολικά της Παλαιόχωρας. Η πορεία μας ακολουθεί το τοπικό μονοπάτι το οποίο περνάει από το γραφικό χωριό Άνυδροι, κατεβαίνει στην παραλία Γυαλισκάρι, εννοείται μπάνιο και ξεκούραση, και καταλήγει στην Παλαιόχωρα. Είναι βατή και ελαφρώς κατηφορική σε εύκολο μονοπάτι με κατεύθυνση από βορρά προς νότο.

Aναχώρηση από Παλαιόχωρα το απόγευμα στις 6.00 μετά από σύντομη επίσκεψη στην όμορφη πόλη του Λιβυκού.

Αρχηγός: Άννα Παπαδάκη  •  Ώρες πορείας: 5+4  •  Β.Δ.: 1+1

Ώρα αναχώρησης: 8.00 πμ από το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Πληροφορίες: Δευτέρα έως Παρασκευή, 20.30 – 22.30 στα γραφεία του Συλλόγου, Δικαιοσύνης 53, τηλ. 2810-227609.

Αφήστε μια απάντηση

[ + ]