Σεπτέμβριος 2013

Κυριακή 1

Μονή Γουβερνέτου – Καθολικό – Σταυρός

Αρχηγός: Βίκη Μελισσάρη • Ώρες πορείας: 5 • Β.Δ.: 1

Θα επισκεφτούμε το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας (270 μ) και στη συνέχεια, από τη Μονή Γουβερνέτου θα μπούμε στο όμορφο πετρόκτιστο μονοπάτι που θα μας οδηγήσει στο Σπήλαιο της Αρκουδιώτισσας και στο εγκαταλειμμένο μοναστήρι του Καθολικού. Θα κατηφορίσουμε μέχρι τη θάλασσα για να δροσιστούμε πριν συνεχίσουμε την πορεία μας. Μέσα από ένα δασωμένο φαράγγι θα οδηγηθούμε πάνω στο κυρίως υψίπεδο του Ακρωτηρίου (250 μ), το οποίο θα διασχίσουμε για να καταλήξουμε στην παραλία του Σταυρού.


Σαββατοκύριακο 7-8

Καταφύγιο Βόλικας – Σπαθί

Αρχηγός: Άννα Καλλέργη • Ώρες πορείας: 3+7 • Β.Δ.: 2+2

Το Σάββατο το πρωί αναχωρούμε για το χωριό Κάμποι Χανίων (580μ) απ’ όπου ξεκινάμε την πορεία μας μέσα σε καταπράσινα λιβάδια και δάσος για το ανακαινισμένο καταφύγιο Βόλικας του ΕΟΣ Χανίων (1400μ) στα Λευκά Όρη, όπου θα διανυκτερεύσουμε. Νωρίς το επόμενο πρωί ξεκινάμε για την κορυφή Σπαθί (2048μ). Τέλος, επιστρέφουμε στο καταφύγιο κι από ‘κει πίσω στους Κάμπους.


Κυριακή 8

Βρουχάς – Φάρος Αφορεσμένου – Πλάκα

Αρχηγός: Ζουμπουλιά Βολωνάκη • Ώρες πορείας: 5 • Β.Δ.: 1

Από το χωριό Βρουχάς Μεραμπέλλου (200μ) ακολουθούμε το παραλιακό μονοπάτι που θα μας οδηγήσει στο φάρο του Ακρωτηρίου Αφορεσμένου περπατώντας καταρχήν σε επαρχιακό δρόμο και στη συνέχεια σε μονοπάτι . Η θέα από το φάρο και πάνω από τη συνήθως αφρισμένη θάλασσα, σου κόβει την ανάσα. Στη συνέχεια ανηφορίζουμε ως το εκκλησάκι του Αγ. Ιωάννη και από χωματόδρομο, με θέα τον κόλπο του Μεραμπέλλου και το νησάκι της Σπιναλόγκας, καταλήγουμε στην Πλάκα για μπάνιο.


Σαββατοκύριακο 14-15

33η Παγκρήτια Ορειβατική Συνάντηση Λασίθι

Αρχηγός: Δ.Σ.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι ορειβάτες από όλους τους Ορειβατικούς Συλλόγους της Κρήτης θα συναντηθούν για να περπατήσουν μαζί και να γνωριστούν καλύτερα. Φέτος η συνάντηση θα διοργανωθεί από τον ΕΟΣ Βιοκίνηση και την Ορειβατική Ομάδα Αγίου Νικολάου και θα γίνει στην περιοχή του Λασιθίου.


Κυριακή 22

Νίδα – Αλικαδάμ – Τραχήλι – Βορίζια

Αρχηγός: Γιώργος Ρομπογιαννάκης • Ώρες πορείας: 6 • Β.Δ.: 1

Από το οροπέδιο της Νίδας (1450μ) πηγαίνουμε στο Λάκκο Αλικαδάμ με τα πηγάδια. Από την περιοχή Γραμματικού θα κατέβουμε στην περιοχή Τραχήλι (900μ), όπου το 1943 έγινε η μάχη της Ομάδας Πετρακογιώργη με τους Γερμανούς. Θα γίνει ξενάγηση στο χώρο της μάχης και στη συνέχεια θα κατεβούμε στα Βορίζια (570μ). Η εκδρομή γίνεται για πρώτη φορά από το Σύλλογό μας.


Κυριακή 29

Σταλίδα – Μοχός – Μάλια

Αρχηγός: Δ.Σ. • Ώρες πορείας: 3.30 • Β.Δ.: 1

Δωρεάν πορεία για όλο τον κόσμο στα πλαίσια της καθιερωμένης πια Εβδομάδας Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Συλλόγου μας. Θα ξεκινήσουμε από τη Σταλίδα ανηφορίζοντας παλιό μονοπάτι, το λεγόμενο «Βουλγάρικο μονοπάτι». Θα φθάσουμε στο όμορφο παραδοσιακό χωριό Μοχός (400 μ), κάνοντας ενδιάμεσα μικρή στάση στο νέο μοναστήρι Άξιον Εστί. Μετά από περιπλάνηση στα σοκάκια και την πλατεία του χωριού, θα κατηφορίσουμε προς την κατεύθυνση των Μαλίων από παλιό καλοσχηματισμένο μονοπάτι, το οποίο είναι καλντερίμι στο μεγαλύτερο μέρος του. Θα φθάσουμε στα Μάλια και θα καταλήξουμε σε κοντινή παραλία για μπάνιο. Σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής θα έχουμε άπλετη θέα στα βόρεια παράλια και το Κρητικό πέλαγος.

[ + ]