Σεπτέμβριος 2019

Σάββατο 31 – Κυριακή 1

Αϊ Γιάννης – Σπήλαιο Δρακολάκι – Αράδαινα

Αρχηγός: Νώντας Γκιουζέλης • Ώρες πορείας : 7 • Β.Δ.: 2

Το Σάββατο ξεκινάμε οδικώς για Αϊ Γιάννη Σφακίων (768μ) όπου διανυκτερεύουμε σε δωμάτια ή σκηνές. Την Κυριακή αρχίζουμε την ανάβαση μέσω κατάφυτου μονοπατιού στα Κρούσια (1200μ) και συνεχίζουμε ως το σπήλαιο Δρακολάκι (1207μ). Το σπήλαιο, μήκους 1900μ, έχει πλούσιο διάκοσμο, ενώ όσοι επιθυμούν μπορούν να επισκεφθούν τα πρώτα 400μ. ακολουθώντας τους βασικούς κανόνες ασφαλούς σπηλαιολογίας. Επιστρέφουμε μέσω ρεματιάς που οδηγεί στο πάνω μέρος του φαραγγιού της Αράδαινας και κατεβαίνουμε μέχρι το φιδωτό μονοπάτι που οδηγεί στο χωριό Αράδαινα.


Τρίτη 3 – Σάββατο 7

Παιδική ορειβατική εξόρμηση – Δάσος Ρούβα

Αρχηγός: Φάνης Μάμος

Το παιδικό ορειβατικό camp γίνεται και φέτος στο γνωστό και φιλόξενο Δάσος του Ρούβα. Κάτω από τα πλατάνια και τους πρίνους τα παιδιά βιώνουν από κοντά το δάσος και περπατούν στα μονοπάτια της περιοχής. Παράλληλα συμμετέχουν σε ομαδικά παιχνίδια και έχουν μια πρώτη επαφή με την αναρρίχηση.


Σάββατο 7 – Κυριακή 8

39η Παγκρήτια Ορειβατική Συνάντηση – Δάσος Ρούβα

Αρχηγός: Δ.Σ.

Κάθε χρόνο οι ορειβάτες από όλους τους Ορειβατικούς Συλλόγους της Κρήτης συναντιούνται για να περπατήσουν μαζί και να γνωριστούν καλύτερα. Φέτος η συνάντηση διοργανώνεται από τον ΕΟΣ Μοιρών και φιλοξενείται στον ευρύτερο χώρο της περιοχής του Δάσους του Ρούβα (950μ). Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί εγκαίρως.


Κυριακή 15

α. Σελένα

Αρχηγός: Ελένη Μπιτσάκη • Ώρες πορείας: 7 • Β.Δ.: 3

Ξεκινάμε την πορεία μας από το Τζερμιάδο (845μ) και ακολουθώντας μονοπάτι φτάνουμε στην κορυφή της Σελένας (1556μ), απ’ όπου η θέα είναι πανοραμική. Στην κατάβαση ακολουθούμε βορειοδυτική πορεία και καταλήγουμε στο χωριό Κράσι (600μ).

β. Άγιος Κωνσταντίνος – Οροπέδιο Καθαρό – Φαράγγι Χαυγά

Αρχηγός: Μαρία Νταναλάκη • Ώρες πορείας: 5 • Β.Δ.: 1

Μια όμορφη κυκλική πεζοπορική διαδρομή στο Φαράγγι του Χαυγά. Ξεκινάμε από το χωριό Άγιος Κωνσταντίνος (820μ), περνάμε από το εκκλησάκι της Αγίας Πελαγίας και ανεβαίνουμε στο Οροπέδιο του Καθαρού (1150μ). Κάνουμε μια στάση στο εκκλησάκι του Τιμίου Σταυρού και στη συνέχεια κατεβαίνουμε στο Φαράγγι του Χαυγά, το οποίο μας οδηγεί πίσω στο Οροπέδιο Λασιθίου.


Κυριακή 22

Αζοριάς – Κάστρο

Αρχηγός: Μπάμπης Χριστουλάκης • Ώρες πορείας: 6 • Β.Δ.: 2

Η πορεία ξεκινάει από το χωριό Καβούσι Ιεράπετρας (140μ) σε παλιό καλντερίμι, ως την αρχαία Ελιά Καβουσίου. Από εκίι συνεχίζουμε προς τον βυζαντινό ναό της Αγίας Παρασκευής και τη μινωική νεκρόπολη Βρόντος. Ανηφορίζουμε στις βόρειες υπώρειες του όρους Παπούρα ως το μινωικό οικισμό Κάστρο (710μ) και κατεβαίνουμε στον αρχαιολογικό χώρο του Αζοριά. Έπειτα, μπαίνουμε σε χωματόδρομο μέχρι τον οικισμό Αύγος Καβουσίου και κατηφορίζουμε πλευρικά του φαραγγιού Χαυγάς έως το χωριό Καβούσι.


Κυριακή 29

Ομαλός – Φώκιες – Ποροσέλια

Αρχηγός: Γιώργος Ρομπογιαννάκης • Ώρες πορείας: 7 • Β.Δ.: 2

Κυριακή νωρίς το πρωί αναχωρούμε για Ομαλό Χανίων (1041μ) προκειμένου να πραγματοποιήσουμε μία νέα διαδρομή για το Σύλλογό μας! Η πορεία μας ξεκινάει από την περιοχή Φώκιες στον Ομαλό Χανίων, όπου βρίσκεται η εκκλησία του Προφήτη Ζαχαρία (970μ). Ακολουθούμε ένα παμπάλαιο κτιστό μονοπάτι και περνάμε ένα μικρό οροπέδιο σε υψόμετρο 1230μ. Ανεβαίνουμε στο πιο ψηλό σημείο, δίπλα από την Καημένη Κεφάλα (1360μ) και τερματίζουμε την πορεία στην περιοχή Ποροσέλια, στο δρόμο Ομαλού – Σούγιας.

[ + ]