Σεπτέμβριος 2017

Κυριακή 3

Φαράγγι Ρίχτη

Αρχηγός: Σοφία Λουκάκη • Ώρες πορείας : 4 • Β.Δ. 1

Εύκολη πεζοπορική διαδρομή σε ένα από τα ωραιότερα φαράγγια στην περιοχή της Σητείας, με πλούσια βλάστηση. Θα ξεκινήσουμε το περπάτημα λίγο μετά το χωριό Έξω Μουλιανά (350μ). Στην πορεία θα συναντήσουμε το πέτρινο τοξωτό γεφύρι του Λαχανά του 19ου αιώνα, εντυπωσιακούς σχηματισμούς βράχων και έναν επιβλητικό καταρράκτη. Το φαράγγι καταλήγει στην ερημική παραλία του Ρίχτη. Θα επιστρέψουμε από την ίδια διαδρομή. Εύκολη διαδρομή για όλους, ακόμα και για παιδιά.


Σάββατο 9 – Κυριακή 10

37η Παγκρήτια Ορειβατική Συνάντηση

Αρχηγός: Ζουμπουλιά Βολωνάκη

Κάθε χρόνο οι ορειβάτες από όλους τους Ορειβατικούς Συλλόγους της Κρήτης συναντιούνται για να περπατήσουν μαζί και να γνωριστούν καλύτερα. Φέτος η συνάντηση θα διοργανωθεί από τον ΕΟΣ Ρεθύμνου. Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί έγκαιρα.


Σάββατο 16 – Κυριακή 17

Ψιλάφι

Αρχηγός: Γιώργος Ρομπογιαννάκης • Ώρες πορείας: 8 • Β.Δ.: 3

Το μεσημέρι του Σαββάτου αναχωρούμε για τον Ομαλό Χανίων όπου και θα διανυκτερεύσουμε. Την Κυριακή το πρωί ξεκινάμε την πορεία από το Ξυλόσκαλο (1200μ) ακολουθώντας για λίγο το μονοπάτι, συνεχίζουμε ανηφορικά χωρίς μονοπάτι και ανεβαίνουμε στην κορυφή Ψιλάφι (1984μ). Αφού απολαύσουμε την καταπληκτική θέα προς τα κεντρικά Λευκά Όρη και το Λιβυκό πέλαγος, ακολουθούμε νοτιοδυτική πορεία και κατεβαίνουμε στην περιοχή Όλισμα, συναντούμε το Ε4 και καταλήγουμε στο Κουστογέρακο.

Κυριακή 17

Καλό Χωριό – Φαράγγι Αποσελέμη

Αρχηγός: Έφη Τσολάκη • Ώρες πορείας: 4 • Β.Δ.: 1

Ξεκίνημα με επίσκεψη στο Καλό Χωριό Πεδιάδος και στη συνέχεια περπατώντας για λίγο σε τσιμεντόδρομο μπαίνουμε στο φαράγγι του Αποσελέμη. Είναι ένα μικρό πανέμορφο φαράγγι, πολύ κοντά στο Ηράκλειο, που όμως παραμένει σχετικά άγνωστο. Μετά το τέλος της πορείας θα κάνουμε και μια βουτιά σε κοντινή παραλία. Η πορεία είναι εύκολη και συνιστάται για καινούργιους ορειβάτες και για παιδιά που συνοδεύονται από τους γονείς τους.


Κυριακή 24

Λάστρος – Κορυφή Καψά – Καβούσι

Αρχηγός: Άννα Καλλέργη • Ώρες πορείας: 7 • Β.Δ.: 2

Θα ξεκινήσουμε λίγο πριν από το χωριό Λάστρος Σητείας (320μ) και θα ανεβούμε από καλοσχηματισμένο μονοπάτι στο Εκκλησάκι του Άη Γιάννη (820μ). Θα συνεχίσουμε προς την κορυφή Καψάς (999μ), απ’ όπου θα θαυμάσουμε την πανοραμική θέα σε ολόκληρο το κόλπο του Μεραμπέλλου. Στη συνέχεια θα κατηφορίσουμε το ίδιο μονοπάτι μέχρι ενός σημείου και θα πάρουμε κατεύθυνση νότια. Ακολουθώντας σηματοδοτημένο μονοπάτι θα κατέβουμε στον οικισμό Αύγος (400μ) κι από ‘κει, ακολουθώντας λίγο χωματόδρομο, μπαίνουμε στο παλιό πετρόκτιστο μονοπάτι που καταλήγει στο Καβούσι (130μ).

[ + ]