Σεπτέμβριος 2016

Κυριακή 4

Φαράγγι Ίμπρου

Αρχηγός: Έλενα Σαρακινού • Ώρες πορείας: 4 • Β.Δ.: 1

Όμορφη και ευχάριστη πεζοπορία στο Φαράγγι της Ίμπρου στα Σφακιά που ξεκινάει από το χωριό Ίμπρος (850μ) και καταλήγει στο χωριό Κομιτάδες (200μ). Η πορεία χαρακτηρίζεται από επιβλητικά στενώματα κατακόρυφων βράχων ύψους 300μ που στη μέση περίπου της διαδρομής συγκλίνουν αφήνοντας στενό πέρασμα. Θα ακολουθήσει μπάνιο στην παραλία του Φραγκοκάστελου. Η πορεία είναι εύκολη και συνιστάται για καινούργιους ορειβάτες και για παιδιά που συνοδεύονται από τους γονείς τους.


Σάββατο 10 – Κυριακή 11

Όρνιο – Βενιζέλος – Μαλοτήρα

Αρχηγός: Γιώργος Ρομπογιαννάκης • Ώρες πορείας: 10 • Β.Δ.: 4

Κυκλική πορεία εκτός μονοπατιού με θέα σε όλο το ΒΔ συγκρότημα των Λευκών Ορέων και τα βόρεια παράλια. Το απομεσήμερο του Σαββάτου αναχωρούμε για Θέρισο, όπου διανυκτερεύουμε. Το πρωί με αγροτικά προωθούμαστε στην περιοχή Κακοπέρατου, απ’ όπου κατευθυνόμαστε στις περιοχές Τριαμάτι, Κολοκυθά, Πύργος. Ανεβαίνουμε στις κορυφές Όρνιο (2139μ), Μαύρη ή Βενιζέλος (2170μ) και Μαλοτήρα (1980μ). Τέλος επιστρέφουμε Κακοπέρατου και με τα φορτηγάκια στο Θέρισο.

Κυριακή 11

Αγιοφάραγγο

Αρχηγός: Άννα Μαρτιμιανάκη • Ώρες πορείας: 5 • Β.Δ.: 1

Εύκολη πεζοπορία που ξεκινάει από τη Μονή Οδηγήτριας και καταλήγει στους Καλούς Λιμένες. Ακολουθώντας χωματόδρομο και μονοπάτι προσεγγίζουμε το φαράγγι, γνωστό για το εκκλησάκι του Αγίου Αντωνίου, τις σπηλιές που ζούσαν οι ασκητές-άγιοι, τις αναρριχητικές πίστες του και την πανέμορφη παραλία του. Στην επιστροφή ακολουθούμε μονοπάτι με θέα στο Λιβυκό πέλαγος αφού περάσουμε από το σπήλαιο-βάραθρο Βουρβουλίτη. Η πορεία είναι εύκολη, κατάλληλη για καινούργιους ορειβάτες και παιδιά.


Σάββατο 17 – Κυριακή 18

Άη Γιάννης – Σπήλαιο Δρακουλάκι

Αρχηγός: Νώντας Γκιουζέλης • Ώρες πορείας: 6 • Β.Δ.: 2

Το απομεσήμερο του Σαββάτου ξεκινάμε για τον Αϊ Γιάννη Σφακίων (768μ), όπου διανυκτερεύουμε σε δωμάτια ή σκηνές. Την Κυριακή ανεβαίνουμε από μονοπάτι στα Κρούσια και συνεχίζουμε ως το σπήλαιο Δρακουλάκι (1207μ), στις νότιες πλαγιές του Όρους Θοδωρής. Το σπήλαιο, μήκους 1900μ, έχει πλούσιο διάκοσμο από σταλαγμίτες και σταλακτίτες, ενώ εντύπωση προκαλεί η τεράστια ποσότητα άμμου μέσα του. Εμείς θα εξερευνήσουμε τα πρώτα 400μ. ακολουθώντας τους βασικούς κανόνες ασφαλούς σπηλαιολογίας. Η επιστροφή γίνεται από την ίδια διαδρομή.


Σαββατοκύριακο 24-25

36η Παγκρήτια Ορειβατική Συνάντηση – Κόφινας

Αρχηγός: Δ.Σ. • Ώρες πορείας: 5 • Β.Δ.: 1

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι ορειβάτες από όλους τους Ορειβατικούς Συλλόγους της Κρήτης θα συναντηθούν για να περπατήσουν μαζί και να γνωριστούν καλύτερα. Φέτος η συνάντηση διοργανώνεται από το Σύλλογό μας και θα γίνει στα Αστερούσια Όρη κοντά στα Καπετανιανά. Το Σάββατο θα διανυκτερεύσουμε σε σκηνές στην τοποθεσία Λουσούδι (880μ), στον χώρο της πρόσφατα ανακαινισθείσας Ιεράς Μονής των Τριών Ιεραρχών, όπου θα γίνουν ξεχωριστές πολιτιστικές εκδηλώσεις. Την Κυριακή θα ανεβούμε στον Κόφινα (1231μ), απ’ όπου θα απολαύσουμε πανοραμική θέα.

[ + ]