Οκτώβριος 2013

Κυριακή 6

Α. Λάστρος – κορυφή Καψάς – Αύγος – Καβούσι

Αρχηγός: Άννα Καλλέργη • Ώρες πορείας: 7 • Β.Δ.: 2

Θα ξεκινήσουμε λίγο πριν από το χωριό Λάστρος Σητείας (320μ) και θα ανεβούμε από καλοσχηματισμένο μονοπάτι στο Εκκλησάκι του Άη Γιάννη (820μ). Θα συνεχίσουμε προς την Κορυφή Καψάς (999μ), απ’ όπου θα θαυμάσουμε την πανοραμική θέα σε ολόκληρο τον κόλπο του Μεραμπέλλου. Στη συνέχεια θα κατηφορίσουμε το ίδιο μονοπάτι μέχρι ενός σημείου όπου θα πάρουμε κατεύθυνση νότια. Ακολουθώντας σηματοδοτημένο μονοπάτι θα κατέβουμε στον οικισμό Αύγος (400μ) κι από ‘κει, ακολουθώντας λίγο χωματόδρομο, μπαίνουμε στο παλιό πετρόκτιστο μονοπάτι που καταλήγει στο Καβούσι (130μ).

Β. Φαράγγι Άρβης

Αρχηγός: Ζουμπουλιά Βολωνάκη • Ώρες πορείας: 7 • Β.Δ.: 2+

Από τον δρόμο προς στο χωριό Άρβη θα περπατήσουμε 20΄ μέχρι την είσοδο του ομώνυμου φαραγγιού. Το φαράγγι είναι στενό με 26 καταβάσεις ραπέλ, η ψηλότερη των οποίων είναι 80μ. Είναι το μόνο φαράγγι στην Κρήτη που έχει σκοτεινό κομμάτι και δημιουργεί σπήλαιο με 2 καταβάσεις. Η έξοδος του φαραγγιού είναι στο χωριό Άρβη. Αν έχουμε χρόνο θα πάμε και για μπάνιο.


Κυριακή 13

Χωστή – Ασκιδιανό Φαράγγι – Πρασσές

Αρχηγός: Χριστόφορος Χειλαδάκης • Ώρες πορείας: 4 • Β.Δ.: 1

Από το καταπράσινο χωριό Χωστή Χανίων (600μ) θα περπατήσουμε στο παλιό καλντερίμι Στρατολατέ που ένωνε τα Χανιά με τα χωριά του Ανατολικού Σελίνου μέχρι την τοποθεσία Πλατάνια. Από εκεί θα κατηφορίσουμε στο άγνωστο και ανέγγιχτο Ασκιδιανό φαράγγι τηρώντας πορεία μέσα στην κοίτη ως το χωριό Ασκίδια (480μ). Στη συνέχεια ακολουθώντας μονοπάτι μέσα σε δάσος από καστανιές θα φτάσουμε στο χωριό Πρασσές.


Σαββατοκύριακο 19-20

Α. Γκίγκιλος

Αρχηγός: Χατζηβασίλη • Άρια Ώρες πορείας: 8 • Β.Δ.: 2 ή 1

Το Σάββατο το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για τον Ομαλό Χανίων όπου και θα διανυκτερεύσουμε. Την Κυριακή το πρωί θα ξεκινήσουμε από το Ξυλόσκαλο (1200μ) την ανάβαση για την Κορυφή Γκίγκιλος, η οποία βρίσκεται δυτικά του Φαραγγιού της Σαμαριάς. Αρχικά θα ακολουθήσουμε το καλά χαραγμένο μονοπάτι Ε4, θα περάσουμε από το Λινοσέλι και θα ανηφορίσουμε μέχρι το διάσελο (1650μ). Στη συνέχεια, ακολουθώντας τα σημάδια στη βραχώδη δυτική πλαγιά του βουνού, θα οδηγηθούμε στην Κορυφή του Γκίγκιλου (2080μ). Η διαδρομή είναι πολύ όμορφη και η θέα από την κορυφή μαγευτική. Η επιστροφή θα γίνει από το ίδιο μονοπάτι, οπότε υπάρχει η δυνατότητα για όσους το επιθυμούν να πραγματοποιήσουν ένα τμήμα της πορείας μόνο.

Β. Γνωριμία με την αναρρίχηση στο Στενό Φαράγγι

Αρχηγός: Μανούσος Πουλινάκης • Ώρες πορείας: 3 • Β.Δ.: 1

Το διήμερο αυτό δίνεται η ευκαιρία σε παλιούς και νέους αναρριχητές να επισκεφθούν το πανέμορφο Στενό Φαράγγι, κοντά στο Λέντα. Με τη βοήθεια των έμπειρων αναρριχητών του Συλλόγου μας όλοι μπορούν να έρθουν σε επαφή με το άθλημα της αναρρίχησης βράχου. Η διανυκτέρευση θα γίνει στην παραλία όπου θα απολαύσουμε και το μπάνιο μας.


Τετραήμερο 25-28

Παρνασσός

Αρχηγός: Ζουμπουλιά Βολωνάκη

Τέσσερις μαγευτικές μέρες στις κατάφυτες πλαγιές του Παρνασσού, στις περιοχές της Τιθορέας και της Αμφίκλειας, στα λημέρια του Οδυσσέα Ανδρούτσου. Η εξόρμηση περιλαμβάνει εύκολες πεζοπορίες, αλλά και canyoning και περάσματα via ferrata. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν το Σεπτέμβριο.

[ + ]