Οκτώβριος 2019

Σάββατο 5 – Κυριακή 6

Ομαλός – Λινοσέλι – Ομαλός

Αρχηγός: Πολυτίμη Χρηστάκου • Ώρες πορείας: 4 • Β.Δ.: 1

Το Σάββατο το απόγευμα αναχωρούμε για τον Ομαλό Χανίων, όπου και διανυκτερεύουμε. Την Κυριακή το πρωί ξεκινάμε από το Ξυλόσκαλο (1200μ) ακολουθώντας το μονοπάτι προς Γκίγκιλο (1980μ). Στη θέση Λινοσέλι (1450μ) βρίσκουμε την πηγή και ξεκουραζόμαστε πριν επιστρέψουμε στο οροπέδιο από το ίδιο μονοπάτι.

Κυριακή 6

α. Γκίγκιλος

Αρχηγός: Άρια Χατζηβασίλη • Ώρες πορείας: 7 • Β.Δ.: 3

Το Σάββατο αναχωρούμε για τον Ομαλό Χανίων όπου διανυκτερεύουμε σε δωμάτια ή σκηνές. Την Κυριακή ξεκινάμε την ανάβαση από το Ξυλόσκαλο (1200μ) για την κορυφή του Γκίγκιλου (1980μ), αρχικά, σε χαραγμένο μονοπάτι Ε4 περνώντας το Λινοσέλι (1450μ) και φτάνοντας μέχρι το διάσελο (1650μ). Στη συνέχεια, ακολουθώντας τα σημάδια στη βραχώδη δυτική πλαγιά του βουνού, οδηγούμαστε στην κορυφή. Επιστροφή από το ίδιο μονοπάτι.


Παρασκευή 11 – Παρασκευή 18

Νότια Ιταλία

Αρχηγός: Ζουμπουλιά Βολωνάκη

Μια βδομάδα στη Νότια Ιταλία, στις περιοχές Καμπανία, Σαλέρνο, Μπασιλικάτα και Απουλία. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πεζοπορίες σε οργανωμένα μονοπάτια και επισκέψεις σε μοναδικά αξιοθέατα. Επισκεπτόμαστε τον Βεζούβιο, την Πομπηία, το Sentiero degli Dei, το Positano, το Sentiero Ferriere, το Amalfi, το νησί Κάπρι και το Alberobello Η μετάβαση θα είναι αεροπορικώς και η διαμονή μας στην Agerola και στην Ostuni.


Κυριακή 20

Ζήρος – Ζάκρος

Αρχηγός: Γιώργος Ρομπογιαννάκης • Ώρες πορείας: 5 • Β.Δ.: 1

Ξεκινάμε από το χωριό Ζήρος (590μ) της Σητείας ακολουθώντας το μονοπάτι Ε4, την παλιά διαδρομή που την ένωνε με την Πάνω Ζάκρο (160μ) και βγαίνουμε στην περιοχή Κάνεβα. Στη συνέχεια, περνάμε από το ιστορικό εγκαταλελειμμένο χωριό Σκαλιά και το μαύρο Κάμπο για να τερματίσουμε στης πηγές της Πάνω Ζάκρου.


Πέμπτη 24 – Τρίτη 29

Γιάννενα – Βίκος – Μιτσικέλι

Αρχηγός: Φάνης Μάμος

Εξόρμηση στα όμορφα Γιάννενα, ανάβαση στο όρος Μιτσικέλι και διάσχιση της Χαράδρας του Βίκου. Λοιπές διαδρομές και αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα του Συλλόγου.


Κυριακή 27

Διάσχιση Ψηλορείτη

Αρχηγός: Φώντας Σπινθάκης • Ώρες πορείας: 10 • Β.Δ.: 3

Ξεκινάμε νωρίς το πρωί από το Οροπέδιο της Νίδας (1450μ) από όπου ακολουθώντας το μονοπάτι Ε4 ανεβαίνουμε στην κορυφή του Ψηλορείτη, Τίμιος Σταυρός (2456μ). Από εκεί κατηφορίζουμε νοτιοδυτικά μέχρι το καταφύγιο του ΕΟΣ Ρεθύμνου, Τουμπωτός Πρίνος (1400μ) και, αφού ξεκουραστούμε, συνεχίζουμε την πορεία μέσα από δασωμένο μονοπάτι μέχρι το χωριό Φουρφουράς (500μ).

[ + ]