Οκτώβριος 2016

Κυριακή 2

Χορεύτρες

Αρχηγός: Γιώργος Ρομπογιαννάκης • Ώρες πορείας: 8 • Β.Δ.: 3

Κυκλική πορεία με πανοραμική θέα στα βόρεια παράλια και τη λίμνη Κουρνά. Ξεκινάμε από την Ασή Γωνιά (390μ). Στην αρχή σε χωματόδρομο και μετά σε ασαφές μονοπάτι ανεβαίνουμε στην περιοχή Χορεύτρες (1320μ) Συνεχίζουμε σε μαδάρα εκτός μονοπατιού και ανεβαίνουμε στις κορυφές Κτηστό (1470μ) και Φουρνί (1420μ) και καταλήγουμε με χωματόδρομο στην Ασή Γωνιά.


Κυριακή 9

α. Διπλόρι – Ρούβας – Ζαρός

Αρχηγός: Φάνης Μάμμος • Ώρες πορείας: 5 • Β.Δ.: 1

Το πρωί ξεκινάμε από το Διπλόρι (1300μ) πάνω από τη Γέργερη και κατεβαίνουμε από το μονοπάτι Ε4 στο Δάσος του Ρούβα (950μ), όπου κάνουμε μεγάλη στάση και απολαμβάνουμε το δάσος. Στη συνέχεια διασχίζουμε το όμορφο φαράγγι του Ζαρού και καταλήγουμε στη λίμνη του Βότομου(450μ).

β. Φαράγγι Ροδάκινο

Αρχηγός: Μιχάλης Ψαρομανωλάκης • Ώρες πορείας: 7 • Β.Δ.: 2+

Όμορφο και στενό φαράγγι, στα νότια του νομού Ρεθύμνου στο χωριό Ροδάκινο, που το πλάτος του σε ορισμένα σημεία είναι μόνο 1,5μ. Σχετικά εύκολο, με 23 τεχνικές καταβάσεις με σχοινιά (ραπέλ), η μεγαλύτερη των οποίων είναι 16 μέτρα. Ξεκινάμε από το χωριό Ροδάκινο και μετά από πεζοπορική ανάβαση 45 λεπτών σε αγροτικό δρόμο και ασαφές μονοπάτι προσεγγίζουμε το πρώτο ραπέλ. Η έξοδος είναι πάλι στο χωριό, κάτω από την γέφυρα του επαρχιακού δρόμου Ροδάκινου- Σφακίων. Για τη συμμετοχή απαιτείται καλή σχέση με το ύψος.


Σάββατο 15 – Κυρική 16

Γκίγκιλος

Αρχηγός: Άρια Χατζηβασίλη • Ώρες πορείας: 7 • Β.Δ.: 3

Το Σάββατο το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για τον Ομαλό Χανίων όπου και θα διανυκτερεύσουμε. Την Κυριακή το πρωί θα ξεκινήσουμε από το Ξυλόσκαλο (1200 μ) την ανάβαση για την Κορυφή Γκίγκιλος, η οποία βρίσκεται δυτικά του Φαραγγιού της Σαμαριάς. Αρχικά θα ακολουθήσουμε το καλά χαραγμένο μονοπάτι Ε4, θα περάσουμε από το Λινοσέλι και θα ανηφορίσουμε μέχρι το διάσελο (1650 μ). Όσοι θέλουν μπορούν να σταματήσουν εδώ, να θαυμάσουν τη θέα και να επιστρέψουν στο Ξυλόσκαλο. Οι υπόλοιποι, ακολουθώντας τα σημάδια στη βραχώδη δυτική πλαγιά του βουνού, θα οδηγηθούμε στην κορυφή του Γκίγκιλου (1980 μ). Η διαδρομή είναι πολύ όμορφη και η θέα μαγευτική. Η επιστροφή θα γίνει από το ίδιο μονοπάτι.


Κυριακή 23

Γιούχτας

Αρχηγός: ΔΣ • Ώρες πορείας: 4 • Β.Δ.: 1

Δωρεάν πεζοπορία για όλο τον κόσμο, ενταγμένη στο αθλητικό καλεντάρι του Δήμου Ηρακλείου και του τμήματος αθλητισμού. Θα ξεκινήσουμε την πορεία μας από τα Ανεμόσπηλια (380μ), θα ανηφορίσουμε το μονοπάτι ως το Ιερό Κορυφής (811μ) και θα φτάσουμε στο εκκλησάκι του Αφέντη Χριστού. Θα απολαύουμε τη θέα και κατέβουμε από την ανατολική πλευρά στις Αρχάνες (370μ).


Πενταήμερο 27-30

Τζουμέρκα

Αρχηγός: Άννα Παπαδάκη

Τετραήμερη εξόρμηση στα Τζουμέρκα ή Αθαμανικά όρη. Ορεινή και δασωμένη περιοχή, με αρκετές κορυφές και εντυπωσιακό ανάγλυφο, χωριά χωμένα μέσα στο πράσινο, ποτάμια, καταρράκτες, με μπόλικη ιστορία και παράδοση. Με αφετηρία τα Πράμαντα, θα θαυμάσουμε τον καταρράκτη με το μεγαλύτερο ανάπτυγμα (350μ.), θα ανεβούμε στη Στρογγούλα (2112μ.), θα πεζοπορήσουμε σε παλιά μονοπάτια, όπως είναι αυτό που ενώνει τα χωριά Ματσούκι–Καλαρρύτες-Συράκο και φυσικά το ράφτιγκ στον ΄Αραχθο είναι στο πρόγραμμά μας.


Κυριακή 30

Κεφαλοβρύσι – Ομαλός Βιάννου – Κάτω Σύμη

Αρχηγός: Γιώργος Σπινθάκης • Ώρες πορείας: 6 • Β.Δ.: 2

Θα ξεκινήσουμε την πορεία μας από το χωριό Κεφαλοβρύσι (760μ) και ακολουθώντας ανηφορικό δασωμένο μονοπάτι θα φτάσουμε στο Οροπέδιο Ομαλού Βιάννου, το οποίο θα διασχίσουμε ως το εκκλησάκι των Αγίων Πάντων (1350μ). Στην επιστροφή θα περάσουμε από την τοποθεσία Παραδείσου Κούτελο με την υπέροχη θέα και θα κατηφορίσουμε πανέμορφο μονοπάτι μέσα σε πευκοδάσος μέχρι την Κάτω Σύμη (730μ).

[ + ]