Νοέμβριος 2018

Κυριακή 4

Αχεντριάς – Μαριδάκι – Τσούτσουρας

Αρχηγός: Ελευθερία Μαυρομανωλάκη • Ώρες πορείας: 6 • Β.Δ.: 2

Ξεκινάμε από τον Αχεντριά (670μ) σε ένα παλιό μονοπάτι που πήγαιναν πριν χρόνια με τα ζώα ή με τα πόδια στο Μαριδάκι. Αφού περάσουμε τη Ζωοδόχο Πηγή, κατηφορίζουμε με θέα τη θάλασσα και περνάμε από τον ωραίο βράχο Πύθαρο αφήνοντας δεξιά μας το φαράγγι του Λιχνιστή. Από χτιστό μονοπάτι φθάνουμε στο Μαριδάκι, κάνουμε μπάνιο και καταλήγουμε από παράκτιο μονοπάτι στον Τσούτσουρα.


Σάββατο 10 – Κυριακή 11

Αποπηγάδι – Σπίνα – Κάντανος

Αρχηγός: Πολυτίμη Χρηστάκου • Ώρες πορείας: 7 • Β.Δ.: 2

Το Σάββατο το μεσημέρι αναχωρούμε για την Παλαιόχωρα. Την Κυριακή μεταβαίνουμε με το λεωφορείο στην Κάντανο (425μ) και με φορτηγάκια στο βουνό Αποπηγάδι (1234μ). Περπατάμε στην κορυφογραμμή, φτάνουμε στον Άγιο Ζήνα (1350μ) αφού περάσουμε από το Καρακόλι (τουρκικό φυλάκιο) κινούμενοι παράλληλα με τη Βασιλική Στράτα. Η θέα τριγύρω είναι πανοραμική. Κατηφορίζουμε την πλαγιά μέχρι το δεύτερο εκκλησάκι του Άγιου Ζήνα δίπλα σε αιωνόβια πλατάνια και από χωματόδρομο διασχίζουμε καστανόδασος μέχρι το χωριό Σπίνα (745μ). Από εκεί μπαίνουμε στο φαράγγι της Σπίνας και καταλήγουμε στο εκκλησάκι του Αγίου Ειρηναίου (496μ) και στον παλιό δρόμο Χανίων – Καντάνου. Μετά από 2 χλμ παράλληλα με το φαράγγι της Καντάνου καταλήγουμε στην Κάντανο.


Κυριακή 18

Καλό Χωριό – Φαράγγι Αποσελέμη

Αρχηγός: Δ.Σ. • Ώρες πορείας: 4 • Β.Δ.: 1

Δωρεάν πεζοπορία για όλους, ενταγμένη στο αθλητικό καλεντάρι του Δήμου Ηρακλείου και του τμήματος αθλητισμού. Ξεκινάμε με επίσκεψη στο Καλό Χωριό Πεδιάδος και στη συνέχεια περπατώντας για λίγο σε τσιμεντόδρομο μπαίνουμε στο φαράγγι του Αποσελέμη. Είναι ένα μικρό πανέμορφο φαράγγι, πολύ κοντά στο Ηράκλειο, που όμως παραμένει σχετικά άγνωστο. Η πορεία είναι εύκολη και συνιστάται για καινούργιους ορειβάτες και για παιδιά που συνοδεύονται από τους γονείς τους.


Κυριακή 25

Κολλητά Φαράγγια

Αρχηγός: Μιχάλης Λυρατζάκης • Ώρες πορείας: 5 • Β.Δ.: 1

Στη διαδρομή αυτή διασχίζουμε δύο γνωστά και πανέμορφα φαράγγια του Ρεθύμνου. Το πρώτο, το φαράγγι του Μούντρου, ξεκινάει από το χωριό Μούντρος (350μ) και καταλήγει στο χωριό Βελονάδο από μονοπάτι που διασχίζει το φαράγγι. Το δεύτερο, γνωστό και σαν Φαράγγι του Κάτω Πόρου, είναι παράλληλο με το πρώτο. Η πορεία μας περνά από την περιοχή που βρίσκονται οι τάφοι των Πέντε Παρθένων και καταλήγει στην Αργυρούπολη (300μ).

[ + ]