Μάιος 2014

Κυριακή 4

Ομαλός – Κουστογέρακο – Σούγια

Αρχηγός: Γιώργος Ρομπογιαννάκης • Ώρες πορείας: 7 • Β.Δ.: 2

Αναχωρούμε το Σάββατο το απομεσήμερο για το οροπέδιο Ομαλού, όπου και διανυκτερεύουμε σε δωμάτια ή σκηνές. Την Κυριακή ξεκινάμε από το Σεληνιώτικο Γύρο. Σε όλη τη διαδρομή περπατάμε σε δασωμένο μονοπάτι με καταπληκτική θέα στο φαράγγι της Αγίας Ειρήνης. Περνάμε από το εκκλησάκι της Αγίας Αικατερίνης και φτάνουμε στο χωριό Κουστογέρακο, απ’ όπου ακολουθούμε πλακόστρωτο μονοπάτι έως το χωριό Λιβαδάς. Τέλος, από χωματόδρομο με θέα στο Λιβυκό πέλαγος φτάνουμε στη Σούγια.


Κυριακή 11

Καράνου – Μποριανό Φαράγγι – Φαράγγι Κυδώνι

Αρχηγός: Χριστόφορος Χειλαδάκης • Ώρες πορείας: 5 • Β.Δ.: 1

Μια εύκολη κυκλική διαδρομή μέσα σε πυκνό δάσος σε περιποιημένο μονοπάτι πάνω σε χώμα και πετρώδες έδαφος. Ξεκινάμε από τη γειτονιά Μποριανά στο χωριό Καράνου Χανίων, κατεβαίνουμε το Μποριανό Φαράγγι, συναντάμε την έξοδο του Φαραγγιού Κυδώνι που το ανηφορίζουμε έως πίσω το χωριό Καράνου. Τα φαράγγια είναι μικρά με ξύλινα παγκάκια, γεφυράκια, κάγκελα και ενημερωτικές πινακίδες. Η πορεία γίνεται πρώτη φορά από το Σύλλογό μας.


Σάββατο 17

Α. Μαθιά – Μικρός Αφέντης

Αρχηγός: Μαρία Νταναλάκη • Ώρες πορείας: 7 • Β.Δ.: 3

Απο το χωριό Μαθιά (560μ), με τις όμορφες βυζαντινές εκκλησίες, θα περπατήσουμε μέσα από ένα δασωμένο με πρίνους και σφεντάμια, αλλά αρκετά δύσκολο και ανηφορικό μονοπάτι. Αφού διασχίσουμε ένα τοπίο με πολλές εναλλαγές και εγκαταλειμμένα μαντριά, θα φτάσουμε στην κορυφή του Μικρού Αφέντη (1578μ.) από όπου θα θαυμάσουμε ανεμπόδιστα τη θέα. Επιστρέφουμε από την ίδια διαδρομή.

Β. Καβουσανό Φαράγγι

Αρχηγός: Ζουμπουλιά Βολωνάκη • Ώρες πορείας: 3 • Β.Δ.: 1+

Μικρό φαράγγι νότα της Βιάννου, με πανέμορφα τοιχώματα από συμπαγή ασβεστόλιθο σε αποχρώσεις του κόκκινου, ένα γλυπτό της φύσης. Πολύ καλά ασφαλισμένο, κατάλληλο για αρχάριους, έχει 22 ραπέλ το μεγαλύτερο των οποίων είναι 22 μέτρα. Στο τέλος καταλήγουμε στον Κερατόκαμπο για μπάνιο στη θάλασσα.


Σάββατο 24

Φαράγγι Ελιγιάς – Καπετανιανά

Αρχηγός: Γιάννης Μπρομοιράκης • Ώρες πορείας: 5 • Β.Δ.: 2+

Μια καλή ευκαιρία για όσους θέλουν να γνωρίσουν ένα άγνωστο φαράγγι στα Αστερούσια και να δοκιμάσουν διαδρομή τύπου via-ferrata. Θα ξεκινήσουμε  από το χωριό Άνω Καπετανιανά και αφού περπατήσουμε μια ώρα σε χωματόδρομο και μονοπάτι θα μπούμε στο φαράγγι Βαλάχα-Ελιγιά και θα το διασχίσουμε ως τον Άγιο Ιωάννη. Από εκεί θα επιστρέψουμε με 4Χ4 στα Καπετανιανά.


Κυριακή 25

Δημοτικές & Περιφερειακές Εκλογές – Ευρωεκλογές

Δεν πραγματοποιείται εξόρμηση.

[ + ]