Μάιος 2016

Κυριακή 8

Άρδακτος – Κουρουπητό – Πλάτανος

Αρχηγός : Άννα Αΰφαντή • Ώρες πορείας: 5 • Β.Δ.: 1

Από την Άρδακτο (540μ) πορευόμαστε σε ομαλό ανηφορικό μονοπάτι, μέσα σε δάσος από πρίνους μέχρι το Κουρουπητό (1030μ). Στη συνέχεια, πάντα μέσα σε πρινοδάσος, περνούμε από το σπήλαιο Σιριάκι (1085μ) και καταλήγουμε κάτω στο χωριό Πλάτανος (550μ). Η θέα σε όλη την πορεία είναι εκπληκτική, νότια προς το Λιβυκό πέλαγος και βόρεια προς τον ορεινό όγκο του Ψηλορείτη.


Κυριακή 15

α. Καλλικράτης – Οροπέδιο Μανικά  – Φαράγγι Σκαλωτής

Αρχηγός: Νανά Κουτσανδρέου • Ώρες πορείας: 5 • Β.Δ.: 1

Η πορεία μας αρχίζει από το χωριό Καλλικράτης Χανίων (720μ) με κατεύθυνση νότια σε υποτυπώδη μονοπάτια. Περνώντας ένα ύψωμα με ψηλότερο σημείο τα 930μ φτάνουμε στον γραφικό βοσκότοπο του οροπεδίου Μανικά (720μ). Από εκεί, μετά από σύντομο χωματόδρομο, ακολουθούμε το κατηφορικό μονοπάτι και μέσα από το ομώνυμο φαράγγι καταλήγουμε στο χωριό Σκαλωτή (165μ). Ακολουθεί μπάνιο στο Φραγκοκάστελλο.

β. Φαράγγι του Χα

Αρχηγός: Ζουμπουλιά Βολωνάκη • Ώρες πορείας: 7 • Β.Δ.: 3+

Ξεκινώντας από τη Θρυπτή θα περπατήσουμε για 30 λεπτά ως το εκκλησάκι της Αγίας Άννας, όπου θα μπούμε στο φαράγγι. Το φαράγγι έχει 28 ραπέλ, το μεγαλύτερο από τα οποία έχει ύψος 35μ και τοιχώματα 200-300 μέτρων που ορθώνονται κάθετα και προκαλούν δέος Γενικά διαθέτει πολύ στενά τοιχώματα και προς το τέλος του θα δούμε τον μεγάλο καταρράκτη του Μάστορα ύψους 215 μέτρων. Η έξοδος του φαραγγιού είναι στο Μοναστηράκι. Απαραίτητη η εμπειρία στο κατέβασμα φαραγγιών και η στολή νεοπρέν.


Κυριακή 22

Σελένα

Αρχηγός: Ελένη Μπιτσάκη • Ώρες πορείας: 7 • Β.Δ.: 2

Ξεκινάμε την πορεία μας από το Τζερμιάδο (845μ) και ακολουθώντας μονοπάτι φτάνουμε στην κορυφή της Σελένας (1556μ), από όπου η θέα είναι πανοραμική. Στην κατάβαση ακολουθούμε βορειοδυτική πορεία και καταλήγουμε στο χωριό Κράσι (600μ).


Σάββατο 28 – Κυριακή 29

Αγιοφάραγγο – Γνωριμία με την αναρρίχηση

Αρχηγός: Μανούσος Πουλινάκης

Μια ευκαιρία για παλιούς και νέους αναρριχητές να επισκεφθούν το περίφημο αναρριχητικό πεδίο στο Αγιοφάραγγο. Με τη βοήθεια των έμπειρων αναρριχητών του Συλλόγου μας όλοι μπορούν να έρθουν σε επαφή με το άθλημα της αναρρίχησης βράχου. Η αναχώρηση θα γίνει το Σάββατο το πρωί και η διανυκτέρευση σε σκηνές ή υπνόσακους στην παραλία.

Κυριακή 29

Μηλιά – Σηρικάρι – Πολυρρήνεια

Αρχηγός: Νώντας Γκιουζέλης • Ώρες πορείας: 5 • Β.Δ.: 1

Από η Μηλιά (500μ) ακολουθούμε μονοπάτι μέσα από το καστανόδασος μέχρι το Σηρικάρι (509μ). Από κει μπαίνουμε στο ομώνυμο φαράγγι και φτάνουμε στην αρχαία Ρωμαϊκή πόλη Πολυρρήνεια (418μ), όπου θα επισκεφτούμε τα αρχαία τείχη και την ακρόπολη πάνω στο λόφο με θέα τον κόλπο της Κισσάμου. Η πορεία είναι εύκολη, κατάλληλη για νέους ορειβάτες και παιδιά που συνοδεύονται από τους γονείς τους.

[ + ]