Μάρτιος 2014

Τριήμερο Καθαρής Δευτέρας 1-3

Αμάρι Ρεθύμνου

Αρχηγός: Ελένη Αρνοπούλου

Τριήμερο στο όμορφο Αμάρι, γενέτειρα πολλών σημαντικών Κρητικών. Προσφέρει δυνατότητα για πολλές αναβάσεις στην περιοχή, καθώς και βόλτες σε παλιά εκκλησάκια και τη Μονή Ασωμάτων. Oi διανυκτερεύσεις μας θα γίνουν σε παραδοσιακούς ξενώνες.


Σαββατοκύριακο 8- 9

Τουμπωτός Πρίνος – Ψηλορείτης

Αρχηγός: Σπύρος Καλεμάκης • Ώρες πορείας: 2 + 8 • Β.Δ.: 2 + 6

Από το χωριό Κουρούτες (550 μ) στα νότια του Ψηλορείτη θα προωθηθούμε το Σάββατο με φορτηγάκι στην τοποθεσία Παρδί (700 μ). Από εκεί θα περπατήσουμε ως το Καταφύγιο Τουμπωτός Πρίνος του ΕΟΣ Ρεθύμνου (1400μ), όπου θα διανυκτερεύσουμε. Την Κυριακή θα ανεβούμε στην κορυφή Τίμιος Σταυρός (2456μ). Στην επιστροφή θα περάσουμε από το καταφύγιο και θα ακολουθήσουμε δασωμένο μονοπάτι ως το χωριό Φουρφουράς (600μ). Είναι απαραίτητος ο χειμερινός εξοπλισμός και πείρα σε χειμερινές αναβάσεις.


Κυριακή 9

Ζαρός – Λίμνη Φανερωμένης για παιδιά

Αρχηγός: Άννα Παπαδάκη • Ώρες πορείας: 4 • Β.Δ.: 1

Θα ξεκινήσουμε από το Ζαρό (340μ) σε όμορφο μονοπάτι δίπλα στο ποτάμι, θα περάσουμε από το χωριό Λαλουμάς με τον παλιό μύλο και θα φτάσουμε στη λίμνη της Φανερωμένης (150μ). Εκεί θα περπατήσουμε γύρω από τη λίμνη και θα παρατηρήσουμε τα πουλιά που ζουν στον υδροβιότοπο.


Σαββατοκύριακο 15-16

Πανελλήνιοι Αγώνες Ορειβατικού Σκι

Αρχηγός: Δ.Σ.

Για πρώτη φορά στην Κρήτη και συγκεκριμένα στον Ψηλορείτη, θα διεξαχθεί επίσημος open αγώνας Ορειβατικού Σκι της Ομοσπονδίας. Τον αγώνα θα διοργανώσει ο Σύλλογός μας σε συνεργασία με την Ε.Ο.Ο.Α. το Δήμο Ανωγείων, και τα δημοτικά διαμερίσματα Ζωνιανών και Λιβαδιών του Δήμου Μυλοποτάμου. Στον αγώνα αυτό δεν χρειάζεται δελτίο αθλητή και δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι όσοι είναι άνω των 18 ετών, ανεξαρτήτως φύλου.
Περισσότερες πληροφορίες για το γεγονός θα γίνουν διαθέσιμες μόλις τις έχουμε.


Τετραήμερο 22-25

Λίμνη Κερκίνη

Αρχηγός: Άννα Παπαδάκη

Στο Εθνικό Πάρκο της λίμνης Κερκίνης και στην ευρύτερη περιοχή των Σερρών θα βρεθούμε και θα εξερευνήσουμε μια ιδιαίτερα όμορφη περιοχή, με ένα μοναδικό υδροβιότοπο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ξενάγηση και βαρκάδα στην λίμνη Κερκίνη, πεζοπορία στα παραποτάμια δάση, αναβάσεις σε κορυφογραμμές και διασυνοριακά μονοπάτια, επίσκεψη σε παραδοσιακά χωριά και ιστορικά μνημεία της περιοχής, όπως το οχυρό Ρούπελ, αλλά και απολαύσεις ξεκούρασης, όπως χαμάμ στα ιαματικά λουτρά του ‘Αγκιστρου που χρονολογούνται από το Βυζάντιο.


Κυριακή 30

Φαράγγι Βρυσί

Αρχηγός: Γιώργος Ρομπογιαννάκης • Ώρες πορείας: 6 • Β.Δ.: 2

Ξεκινάμε από τους Λάκκους Χανίων (450μ) και από καταπράσινο μονοπάτι φθάνουμε στο φαράγγι Βρυσί, που πήρε το όνομά του από το σπήλαιο με το ομώνυμο υπόγειο ποτάμι. Κινούμαστε στα πλάγια του φαραγγιού σε λαξευμένο μονοπάτι ανάμεσα σε κυπαρίσσια και πρίνους έως την πηγή Βρυσί (790μ), περνάμε στην απέναντι πλευρά και πάντα από λαξευμένο και άγριο μονοπάτι φθάνουμε στη Ζούρβα (570μ). Από εκεί ακολουθούμε αγροτικό δρόμο ως τα Μεσκλά.

[ + ]