Μάρτιος 2019

Σάββατο 2 – Κυριακή 3

Pierra Creta 2019

Αρχηγός: Δ.Σ.

Κάθε δύο χρόνια στην Κρήτη και συγκεκριμένα στον Ψηλορείτη, διεξάγεται ανοικτός αγώνας ορειβατικού σκι με μεγάλη συμμετοχή. Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στην ιστοσελίδα www.pierracreta.gr.


Τριήμερο Καθαρής Δευτέρας 9 – 10 – 11

Κίσσαμος

Αρχηγός: Ζουμπουλιά Βολωνάκη

Τριήμερο στην Κίσσαμο Χανίων με διανυκτέρευση στο Καστέλι. Ξεκινάμε το Σάββατο το πρωί και διασχίζουμε το μικρό αλλά εντυπωσιακό Τοπολιανό Φαράγγι. Την Κυριακή περπατάμε στην περιοχή της Καντάνου και το βράδυ ακολουθεί αποκριάτικο γλέντι. Τη Δευτέρα μεταβαίνουμε στα Φαλάσαρνα για τα Κούλουμα.


Σάββατο 16 – Κυριακή 17

Καταφύγιο Τουμπωτός Πρίνος – Ψηλορείτης

Αρχηγός: Φώντας Σπινθάκης • Ώρες πορείας: 2+8 • Β.Δ.: 2+6

Χειμερινή ορειβατική εξόρμηση στην κορυφή του Ψηλορείτη. Το Σάββατο ξεκινάμε από το χωριό Κουρούτες (550μ) και προωθούμαστε με φορτηγάκι στην τοποθεσία Παρδί (700μ), εφόσον το χιόνι το επιτρέπει. Από εκεί περπατάμε ως το καταφύγιο Τουμπωτός Πρίνος του ΕΟΣ Ρεθύμνου (1400μ), όπου διανυκτερεύουμε. Την Κυριακή ανεβαίνουμε στην κορυφή Τίμιος Σταυρός (2456μ). Στην επιστροφή περνάμε από το καταφύγιο και ακολουθούμε δασωμένο μονοπάτι ως το χωριό Φουρφουράς (600μ).Για την ανάβαση στην κορυφή είναι απαραίτητος ο χειμερινός εξοπλισμός, καλή φυσική κατάσταση και πείρα σε χειμερινές αναβάσεις.

Κυριακή 17

Καπετανιανά – Λιμνιά – Κουδουμάς – Άι Γιάννης

Αρχηγός: Νίκος Φουκάκης • Ώρες πορείας: 6 • Β.Δ.: 2

Από τα Καπετανιανά (750μ) ξεκινάμε την πορεία μας πάνω στο αρχαίο μονοπάτι που ένωνε τους ορεινούς οικισμούς της περιοχής με το γιαλό και το πευκοδάσος της νότιας πλευράς του βουνού. Στον δρόμο συναντάμε αρχαία ερείπια, περνάμε από το ξακουστό Λουσούδι και φτάνουμε στη θέση Λιμνιά, δίπλα στο ιερό κορυφής του Κόφινα. Από εκεί, έχοντας δεξιά μας το περίφημο φαράγγι της Ελυγιάς και μπροστά μας την απεραντοσύνη του Λιβυκού πελάγους, κατηφορίζουμε προς τη Μονή Κουδουμά. Στη συνέχεια προχωράμε δυτικά και φτάνουμε στον παραλιακό οικισμό του Άι Γιάννη, αφού περάσουμε από τη σπηλιά του Αγίου Αντωνίου. Τέλος, φορτηγάκια μας ανεβάζουν πίσω στα Καπετανιανά.


Παρασκευή 22 – Δευτέρα 25

Κόζιακας – Ελάτη – Περτούλι

Αρχηγός: Φάνης Μάμος

Ένα τετραήμερο γεμάτο εξορμήσεις και περιηγήσεις στα καταπράσινα θεσσαλικά τοπία, γεμάτα έλατα, ποτάμια, πετρόκτιστες εκκλησίες και ιστορικές μνήμες. Η ψηλότερη κορυφή που θα φτάσουμε είναι το Κερκέτιο Όρος ή Κόζιακας (1901μ). Η διαμονή μας θα είναι στην Ελάτη. Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί εγκαίρως.

Κυριακή 24

Χερσόνησος Σπιναλόγκας

Αρχηγός: Πολυτίμη Χρηστάκου • Ώρες πορείας: 4 • Β.Δ.: 1

Ξεκινώντας από την Ελούντα περπατάμε στη χερσόνησο της Σπιναλόγκας ή Κολοκύθας. Ακολουθώντας παλιά μονοπάτια φτάνουμε στο εκκλησάκι του Αγίου Φωκά. Συνεχίζουμε το περπάτημα δίπλα στη θάλασσα σε βραχώδεις παραλίες, περνάμε τον υπέροχο κολπίσκο στην ανατολική ακτή της χερσονήσου και ακολουθώντας κυκλική πορεία επιστρέφουμε στην Ελούντα.


Κυριακή 31

Σελί Αμπέλου – Λουλουδάκι – Κασταμονίτσα

Αρχηγός: Δημήτρης Στειακάκης • Ώρες πορείας: 6 • Β.Δ.: 2

Από το Σελί Αμπέλου (910μ) στο οροπέδιο Λασιθίου ανηφορίζουμε στην κορυφή Λουλουδάκι (1163μ). Στη συνέχεια κατεβαίνουμε στην περιοχή Τσούλη Μνήμα και ακολουθώντας το παλιό μινωικό μονοπάτι, καταλήγουμε στην Κασταμονίτσα (520μ).

[ + ]