Μάρτιος 2017

Σάββατο 4 – Κυριακή 5

Pierra Creta 2017

Αρχηγός: Δ.Σ.

Κάθε δύο χρόνια στην Κρήτη και συγκεκριμένα στον Ψηλορείτη, διεξάγεται επίσημος open αγώνας Ορειβατικού Σκι της Ομοσπονδίας σκι. Τον αγώνα διοργανώνει ο Σύλλογός μας σε συνεργασία με την Ε.Ο.Ο.Α. το Δήμο Ανωγείων, και τα δημοτικά διαμερίσματα Ζωνιανών και Λιβαδιών του Δήμου Μυλοποτάμου. Περισσότερες πληροφορίες για το γεγονός θα ανακοινωθούν σύντομα.


Κυριακή 12

α. Ομαλός – Αφέντης Χριστός – Κάτω Σύμη

Αρχηγός: Νείλος Πιτσινός • Ώρες πορείας: 7 • Β.Δ.:3 (χωρίς χιόνι) ή 5 (με χιόνι)

Από τις αρχαιότητες της Σύμης θα πάμε με αγροτικά στον Ομαλό (1300μ), από όπου θα ανηφορίσουμε στον Αφέντη Χριστό (2141μ), τη δεύτερη ψηλότερη κορφή της Δίκτης. Θα επιστρέψουμε στον Ομαλό και θα κατηφορίσουμε στην Κάτω Σύμη (800μ). από το κλασικό μονοπάτι.

β. Κεφαλοβρύσι – Ομαλός Βιάννου – Κάτω Σύμη

Αρχηγός: Πολυτίμη Χρηστάκου • Ώρες πορείας: 6 • Β.Δ.: 2

Θα ξεκινήσουμε την πορεία μας από το χωριό Κεφαλοβρύσι (760μ) και ακολουθώντας ανηφορικό δασωμένο μονοπάτι θα φτάσουμε στο Οροπέδιο Ομαλού Βιάννου, το οποίο θα διασχίσουμε ως το εκκλησάκι του Αγίου Πνεύματος (1350μ). Στην επιστροφή θα περάσουμε από την τοποθεσία Παραδείσου Κούτελο με την υπέροχη θέα και θα κατηφορίσουμε πανέμορφο μονοπάτι μέσα σε πευκοδάσος μέχρι την Κάτω Σύμη (730μ). Στην πορεία μαζί μας θα είναι και ο ΕΟΣ Ρεθύμνου.


Σάββατο 18 – Κυριακή 19

Καταφύγιο Βόλικα – Σπαθί

Αρχηγός: Φώντας Σπινθάκης • Ώρες πορείας 3 + 9 • Βαθμός δυσκολίας 1 + 5

Αναχώρηση το Σάββατο το πρωί για το καταφύγιο Βόλικα στα Λευκά Όρη όπου και θα διανυκτερεύσουμε. Την Κυριακή θα ανέβουμε στην κορυφή Σπαθί (2046μ) και εφόσον η ομάδα έχει δυνατότητες και οι συνθήκες το επιτρέπουν θα ανέβουμε και σε άλλες κορυφές όπως Αγίο Πνεύμα, Όρνιο, Βενιζέλος.

Η εξόρμηση απευθύνεται σε ορειβάτες με εμπειρία σε χειμερινές συνθήκες.

Κυριακή 19

Άρβη – Πευκαράς – Λυγιά – Άρβη

Αρχηγός: Στέλιος Μπαρμπαγαδάκης • Ώρες πορείας: 5 • Β.Δ.: 1

Θα περπατήσουμε τα δύο μονοπάτια που συνέδεαν παλιά την Άρβη με τον Αμιρά και τον Άγιο Βασίλειο, το ένα δυτικά και το άλλο ανατολικά του φαραγγιού της Άρβης. Θα περάσουμε από το βόρειο πόρο του φαραγγιού και θα το θαυμάσουμε από ψηλά, θα ανεβούμε στη Λυγιά και την Παναγία τη Λυγιώτισσα, τόπο μαρτυρίου στην Κατοχή, θα περάσουμε από την ΙΜ Αγίου Αντωνίου, τον νότιο πόρο του φαραγγιού και θα καταλήξουμε στην Άρβη. Στην πορεία μαζί μας θα είναι και ο ΕΟΣ Μοιρών.


Σάββατο 25 – Κυριακή 26

Λάκκοι – Ομαλός – Κουστογέρακο – Σούγια

Αρχηγός: Γιώργος Ρομπογιαννάκης • Ώρες πορείας: 6+7 • Β.Δ.: 2+2

Το Σάββατο θα περπατήσουμε από τους Λάκκους (450μ) στον Ομαλό (1080μ) ακολουθώντας πρόσφατα ανοιγμένο μονοπάτι και θα διανυκτερεύσουμε. Νωρίς το πρωί της Κυριακής θα ξεκινήσουμε από τον Σεληνιώτικο Πόρο και ακολουθώντας μονοπάτι φτάνουμε στο Κουστογέρακο. Από εκεί κατεβαίνουμε στη Σπηλιά του Πολύφημου, συναντάμε το παραλιακό Ε4 και καταλήγουμε στη Σούγια. Αν υπάρξει ενδιαφέρον, υπάρχει δυνατότητα μια ομάδα να κάνει τη μισή διαδρομή την Κυριακή, από Κουστογέρακο μέχρι Σούγια.

[ + ]