Μάρτιος 2016

Κυριακή 6

α. Σπαθί

Αρχηγός: Ζουμπουλιά Βολωνάκη • Ώρες πορείας: 9 • Β.Δ.: 6

Από το χωριό Καμινάκι του Οροπεδίου Λασιθίου (870 μ) θα ανεβούμε στο Οροπέδιο του Λιμνάκαρου (1150μ) και από εκεί στην κορυφή Σπαθί, την ψηλότερη της οροσειράς της Δίκτης (2148μ). Θα επιστρέψουμε από την ίδια διαδρομή. Είναι απαραίτητος ο χειμερινός εξοπλισμός και πείρα σε χειμερινές αναβάσεις.

β. Μοχός – Μάλια, Ανάκτορο Μαλίων – Σίσι

Αρχηγός: Άννα Μαρτιμιανάκη • Ώρες πορείας: 4 • Β.Δ.: 1

Από το όμορφο χωριό το Μοχού (390μ) ξεκινάμε την κατάβαση περπατώντας στο παλιό λιθόκτιστο μονοπάτι με υπέροχη θέα στα βόρεια παράλια. Φτάνοντας στα Μάλια θα επισκεφτούμε και θα ξεναγηθούμε στο Μινωικό Ανάκτορο των Μαλίων. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε το μικρό όμορφο παραλιακό μονοπάτι ως το Σίσι. Η πορεία είναι κατάλληλη για νέους ορειβάτες και παιδιά συνοδευόμενα από τους γονείς τους.


Τριήμερο Καθαρής Δευτέρας 12-13-14

Σητεία

Αρχηγός: Ελένη Αρνοπούλου

Τριήμερο της Αποκριάς στην όμορφη επαρχία της Σητείας, όπου θα πραγματοποιήσουμε ορειβατικές και πεζοπορικές διαδρομές. Θα ανέβουμε στο όρος Καψά, (1000μ) πάνω από τη Λάστρο και θα περπατήσουμε τα παραλιακά μονοπάτια στην περιοχή της Ζάκρου και της Ίτανου. Η διαμονή μας θα είναι στη Σητεία, όπου θα έχουμε επίσης την ευκαιρία να διασκεδάσουμε στο Σητειακό Καρναβάλι.


Κυριακή 20

α. Καπετανιανά – Άη Γιάννης – Σαλαμιά – Καπετανιανά

Αρχηγός: Μιχάλης Λυρατζάκης • Ώρες πορείας: 6 • Β.Δ.: 2

Ακολουθώντας παλιά μονοπάτια ξεκινάμε από τα Καπετανιανά (800μ) και κατηφορίζουμε, σε αραιό δάσος πεύκων και πουρναριών, μέχρι τον Άη Γιάννη (50μ), όπου θα ξεναγηθούμε στη βυζαντινή μονή του Άγιου Ιωάννη. Όσοι επιθυμούν σταματούν εδώ και επιστρέφουν με αγροτικά στα Καπετανιανά. Οι υπόλοιποι συνεχίζουμε σε παραλιακό μονοπάτι μέχρι τη Σαλαμιά αφού ενδιαμέσως επισκεφθούμε το απόκρημνο σπήλαιο της Περιστεριάς. Από τη Σαλαμιά ανηφορίζουμε σε ασαφές στην αρχή και ακολούθως καλό μονοπάτι στα Καπετανιανά.

β. Γνωριμία με το σκι

Αρχηγός: Γιώργος Σπινθάκης

Η εξόρμηση αυτή αποτελεί μια καλή ευκαιρία για τους ορειβάτες να γνωρίσουν και να ζήσουν από κοντά το χιόνι και το σκι. Θα γίνει επίδειξη χρήσης εξοπλισμού και μια πρώτη επαφή με τις τεχνικές του σκι. Η τοποθεσία θα είναι πιθανότατα οι βόρειες πλαγιές του Ψηλορείτη.


Τριήμερο 25 – 27

Στα βουνά της Αττικής

Αρχηγός: Νείλος Πιτσινός

Τρεις μέρες γεμάτες πολιτισμό, ξεναγήσεις, πεζοπορικές και ορειβατικές διαδρομές σε Πάρνηθα, Υμηττό και Πατέρα. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται το φρούριο της Φυλής, το καταφύγιο Φλαμπούρι (όπου θα γίνει η μια διανυκτέρευση) και η διάσχιση της Πάρνηθας, οι Μονές Καισαριανής και Αστερίου στον Υμηττό, η κορυφή Καλιακούδα του όρους Πατέρα και οι αρχαιολογικοί χώροι των Αιγοσθένων και των Ελευθερών.


Σάββατο 26 – Κυριακή 27

Ομαλός – Καταφύγιο Καλλέργη – Μελινταού

Αρχηγός: Άννα Καλλεργη • Ώρες πορείας: 2+10 • Β.Δ.: 1+5

Το Σάββατο το μεσημέρι θα περπατήσουμε από τον Ομαλό (1080μ) στο Καταφύγιο Καλλέργη (1680μ), όπου και θα διανυκτερεύσουμε. Νωρίς το πρωί της Κυριακής θα πραγματοποιήσουμε χειμερινή ανάβαση στη Μελινταού (2133μ). Αν υπάρχει δυνατότητα, θα επιστρέψουμε στο καταφύγιο περνώντας από τις κορυφές Μαύρη (1883μ) και Ψαρή (1817μ). Είναι απαραίτητος ο χειμερινός εξοπλισμός και πείρα σε χειμερινές αναβάσεις. Στο διήμερο μπορούν να συμμετάσχουν και όσοι δεν ενδιαφέρονται να ανέβουν στις κορυφές, αλλά απλά να θαυμάσουν το μεγαλείο των

[ + ]