Ιούνιος 2019

Σάββατο 1

Φαράγγι Σκοτεινής – Φoινοκαλιά

Αρχηγός: Άννα Παπαδάκη • Ώρες πορείας: 4 • Β.Δ.:1

Κυκλική πεζοπορία στην περιοχή του Πάνω Μεραμπέλλου. Από τη Φοινοκαλιά (241μ) και μέσα από τις ιδιαίτερες πεζούλες της περιοχής κατηφορίζουμε στο ακρωτήρι Δρεπάνι και τη Μονή του Αγίου Ανδρέα που φωλιάζει μέσα στο βράχο.

Προχωρούμε προς την παραλία της Σκοτεινής και στη συνέχεια μέσα από την κοίτη του μικρού άνυδρου φαραγγιού, με τοιχώματα που μοιάζουν με κτιστό τείχος, επιστρέφουμε στη Φοινοκαλιά.

Κυριακή 2

Δημοτικές Εκλογές


Κυριακή 9

Φαράγγι Χωστής

Αρχηγός: Χριστόφορος Χειλαδάκης • Ώρες πορείας: 5 • Β.Δ.: 1

Από το οροπέδιο Φώκιες (880μ) πριν τον Ομαλό κατηφορίζουμε στο χωριό Χωστή από μονοπάτι. Μπαίνουμε στο φαράγγι της Χωστής και το διασχίζουμε φτάνοντας στην περιοχή Σκοτεινά με τον μεγάλο καταρράκτη και το ομώνυμο σπήλαιο. Από εκεί ακολουθούμε μονοπάτι δίπλα στην κοίτη του ποταμού και φτάνουμε στο χωριό Πρασσές Χανίων (510μ.). Η πορεία γίνεται για πρώτη φορά από Σύλλογο.


Τριήμερο Αγίου Πνεύματος 15 – 16 – 17

α. Φαράγγι Σαμαριάς

Αρχηγός: Πολυτίμη Χρηστάκου • Ώρες πορείας: 6 • Β.Δ.: 2

Το Σάββατο αναχωρούμε για το Οροπέδιο του Ομαλού Χανίων (1080μ) όπου διανυκτερεύουμε. Την Κυριακή ξεκινάμε από το Ξυλόσκαλο (1200μ) και διασχίζουμε το πασίγνωστο Φαράγγι της Σαμαριάς. Καταλήγουμε στην Αγία Ρουμέλη όπου διανυκτερεύουμε σε δωμάτια ή σκηνές. Η Δευτέρα είναι ελεύθερη για μπάνιο, ξεκούραση ή μικρές πεζοπορίες.

β. Διάσχιση Λευκών Ορέων

Αρχηγός: Μιχάλης Λυρατζάκης • Ώρες πορείας: 14 + 6 • Β.Δ.: 3 + 2

Το Σάββατο αναχωρούμε για το οροπέδιο του Ομαλού Χανίων (1080μ), όπου διανυκτερεύουμε. Πολύ νωρίς το πρωί της Κυριακής ξεκινάμε τη διάσχιση. Περνάμε από το καταφύγιο Καλλέργη (1680μ), ανεβαίνουμε στις κορυφές Ψαρή (1817μ) και Μελινταού (2133μ) και κατηφορίζουμε στους Ποταμούς. Συνεχίζουμε προς την πηγή Ζαρανίου και από εκεί κατηφορίζουμε προς τον Άι Γιάννη (780μ) όπου και διανυκτερεύουμε. Τη Δευτέρα διασχίζουμε το φαράγγι της Αράδαινας που καταλήγει στα Άσπρα Μάρμαρα και ακολουθώντας το παραλιακό μονοπάτι Ε4 περνάμε από τους οικισμούς Λύκο και Λουτρό και καταλήγουμε στη Χώρα Σφακίων. Η διάσχιση απευθύνεται σε έμπειρους ορειβάτες με άριστη φυσική κατάσταση.


Πενταήμερο Σάββατο 22 – Τετάρτη 26

Άγιον Όρος

Αρχηγός: Νώντας Γκιουζέλης

Αεροπορική μετάβαση στη Θεσσαλονίκη. Πεζοπορίες στα δασωμένα λιθόστρωτα μονοπάτια, διαμονή στα Μοναστήρια και ανάβαση στην κορυφή Άθως (2033μ). Θέσεις περιορισμένες, ανάλογες με τον αριθμό των ατόμων που θα δεχτούν οι Μονές. Μόνο για άρρενες.

Κυριακή 23

Κουρταλιώτικο Φαράγγι

Αρχηγός: Νίκος Φουκάκης • Ώρες πορείας: 6 • Β.Δ.: 2

Μια δροσερή πορεία μέσα από την κοίτη του Κουρταλιώτη, ενός από τους λίγους ποταμούς της Κρήτης με τρεχούμενα νερά το καλοκαίρι, που διασχίζει το ομώνυμο φαράγγι. Κολυμπάμε στο ποτάμι, στους καταρράκτες και φυσικά στη θάλασσα όπου εκβάλλει, στην παραλία της Πρέβελης.


Σάββατο 29 – Κυριακή 30

Φαράγγι Αγίας Ειρήνης – Σούγια – Παλαιόχωρα

Αρχηγός: Μιχάλης Λυρατζάκης • Ώρες πορείας: 4 + 6 • Β.Δ.: 1 + 2

Ξεκινώντας από το Σελινιώτικο Πόρο του οροπεδίου Ομαλού Χανίων (1000μ) διασχίζουμε το καταπράσινο φαράγγι της Αγίας Ειρήνης και καταλήγουμε στη Σούγια, όπου διανυκτερεύουμε σε δωμάτια ή σκηνές. Την Κυριακή ακολουθώντας το Ε4 διασχίζουμε το φαράγγι της Λισσού και με πολλές στάσεις για μπάνιο καταλήγουμε στην Παλαιόχωρα. Όσοι δεν επιθυμούν να περπατήσουν μπορούν να απολαύσουν την παραλία της Σούγιας και να έρθουν στην Παλαιόχωρα με το λεωφορείο.

[ + ]