Ιούνιος 2018

Κυριακή 3

α. Πρασανό Φαράγγι

Αρχηγός: Ελένη Αρνοπούλου • Ώρες πορείας: 5 • Β.Δ.: 1

Όμορφο φαράγγι στα νότια της πόλης του Ρεθύμνου. Η πεζοπορία ξεκινά από χωματόδρομο λίγο μετά από το χωριό Πρασές (250μ), συνεχίζει με βόρεια κατεύθυνση στο φαράγγι και καταλήγει στο χωρίο Πλατανιάς (προάστιο του Ρεθύμνου).

β. Γνωριμία με την αναρρίχηση

Αρχηγός: Άρης Μαυρομμάτης

Μια ευκαιρία για παλιούς και νέους αναρριχητές να επισκεφθούν το περίφημο αναρριχητικό πεδίο στο Βουλισμένο Αλώνι. Με τη βοήθεια της Αναρριχητικής Κοινότητας Κρήτης όλοι μπορούν να έρθουν σε επαφή με το άθλημα της αναρρίχησης βράχου.


Κυριακή 10

α. Νίδα – Ψηλορείτης – Μυγερός

Αρχηγός: Μιχάλης Λυρατζάκης • Ώρες πορείας: 8 • Β.Δ.:3

Ξεκινάμε την πορεία μας από το Οροπέδιο της Νίδας (1370μ) από όπου ακολουθώντας το κλασικό μονοπάτι φτάνουμε στην κορυφή του Ψηλορείτη Τίμιος Σταυρός (2456μ), την ψηλότερη της Κρήτης. Αφού απολαύσουμε τη μοναδική θέα όλης της Κρήτης κατηφορίζουμε στον Λάκκο του Μυγερού (1540μ). Αν υπάρχει χρόνος θα ακολουθήσει μπάνιο σε κοντινή παραλία!

β. Χρωμοναστήρι – Φαράγγι Μύλων

Αναβάλλεται για την Κυριακή 22 Ιουλίου 2018

Αρχηγός: Άννα Μαρτιμιανάκη • Ώρες πορείας: 4 • Β.Δ.: 1

Εύκολη πεζοπορική διαδρομή σε μια εντυπωσιακά πράσινη όαση πολύ κοντά στην πόλη του Ρεθύμνου, για παιδιά που συνοδεύονται από γονέα/κηδεμόνα και για νέους πεζοπόρους. Στο Χρωμοναστήρι θα επισκεφτούμε το Πολεμικό Μουσείο και το παλιό ελαιοτριβείο. Μέσα στο φαράγγι συναντάμε το παλιό και έρημο σήμερα χωριό των Μύλων, υπολείμματα των 30 περίπου παλιών νερόμυλων, αλλά και τον ένα αναπαλαιωμένο. Η πορεία τελειώνει στο
Ξηρό Χωριό και θα ακολουθήσει μπάνιο στην παραλία του Πανόρμου.


Κυριακή 17

α. Λιμνάκαρο – Αφέντης – Ομαλός Βιάννου – Κάτω Σύμη

Αρχηγός: Ελένη Μπιτσάκη • Ώρες πορείας: 8 • Β.Δ.: 3

Από το οροπέδιο Λιμνάκαρο (1150μ) ακολουθώντας το Ε4 ανεβαίνουμε στον Αφέντη Χριστό (2141μ), τη δεύτερη ψηλότερη κορφή των Λασιθιώτικων. Κατεβαίνουμε στη συνέχεια στο Οροπέδιο Ομαλού Βιάννου και ακολουθώντας το δασωμένο μονοπάτι καταλήγουμε στην Κάτω Σύμη (770μ).

β. Κρουαζιέρα στον κόλπο του Μεραμπέλου

Αρχηγός: Ελένη Αρνοπούλου • Ώρες πορείας: 3 • Β.Δ.: 1

Με καραβάκι από τον Θόλο πλέουμε στον κόλπο του Μεραμπέλου και βλέπουμε τα άγνωστα νησάκια και τις απρόσιτες παραλίες της περιοχής. Κάνουμε τον περίπλου της Ψείρας που κατοικήθηκε αδιάλειπτα για χιλιάδες χρόνια, δένουμε στο Μινωικό λιμάνι, περπατάμε και ξεναγούμαστε στη Μινωική πόλη. Σταματάμε στην παραλία Αγριόμαντρα και σε άλλες μικρές παραλίες όπου απολαμβάνουμε τις βουτιές μας.


Σάββατο 23 – Κυριακή 24

α. Πάχνες – Κατσιβέλι – Σβουριχτή – Μέσα Σωρός – Στέρνες

Αρχηγός: Άννα Καλλέργη • Ώρες πορείας: 6+6 • Β.Δ.: 2+3

Νωρίς το Σάββάτο ξεκινάμε για Ανώπολη Σφακίων όπου φορτηγάκια μας προωθούν στη θέση Ρουσσές. Ανεβαίνουμε στις Πάχνες (2453μ), την ψηλότερη κορυφή των Λευκών Ορέων, και μετά ακολουθούμε το σχεδόν κατηφορικό μονοπάτι για το καταφύγιο Κατσιβέλι (1970μ) όπου διανυκτερεύουμε.Την Κυριακή νωρίς ανεβαίνουμε στη Σβουριχτή (2356μ) από όπου απολαμβάνουμε τη θέα των Σωρών και πολλών άλλων κορυφών. Είναι μια ήπια ανηφορική πορεία. Κατόπιν στοχεύουμε την κορυφή Μέσα Σωρός (2349μ) με ακόμα πιο όμορφη θέα. Ακολουθεί η κορυφή Στέρνες (2335μ). Τέλος το μονοπάτι μας οδηγεί πίσω στις Ρουσσές. Απαιτείται καλή φυσική κατάσταση και κατάλληλος ρουχισμός.

β. Άη Γιάννης – Αγία Ρουμέλη

Αρχηγός: Μιχάλης Λυρατζάκης • Ώρες πορείας: 4 + 6 • Β.Δ.: 1 + 2

Νωρίς το Σάββατο ξεκινάμε για Χώρα Σφακίων. Παραμένουμε στην παραλία του Ίλιγγα για μπάνιο και το μεσημέρι με το λεωφορείο ανεβαίνουμε στον Άη Γιάννη όπου κατασκηνώνουμε. Ακολουθεί μικρή πεζοπορία στην περιοχή. Την Κυριακή το πρωί ακολουθούμε το μονοπάτι για Καλό Πόρο και συνεχίζουμε την κατάβαση προς Άγιο Παύλο. Ακολουθούμε το Ε4 για Αγία Ρουμέλη όπου επιστρέφουμε με το καράβι στη Χώρα Σφακίων.

[ + ]