Ιούνιος 2017

Πενταήμερο 1-5

Άγιον Όρος

Αρχηγός: Στέλιος Μπαρμπαγαδάκης

Αεροπορική μετάβαση στη Θεσσαλονίκη. Πεζοπορίες στα δασωμένα λιθόστρωτα μονοπάτια, διαμονή στα Μοναστήρια και ανάβαση στην κορυφή Άθως (2033μ). Θέσεις περιορισμένες, ανάλογες με τον αριθμό των ατόμων που θα δεχτούν οι Μονές. Μόνο για άρρενες.


Τριήμερο Αγίου Πνεύματος 3-4-5

α. Φαράγγι Σαμαριάς

Αρχηγός: Ελένη Αρνοπούλου • Ώρες πορείας: 6 • Β.Δ.: 2

Το Σάββατο αναχωρούμε για το Οροπέδιο του Ομαλού Χανίων (1080μ) όπου διανυκτερεύουμε. Την Κυριακή ξεκινάμε από το Ξυλόσκαλο (1200μ) και διασχίζουμε το πασίγνωστο Φαράγγι της Σαμαριάς. Καταλήγουμε στην Αγία Ρουμέλη όπου διανυκτερεύουμε σε δωμάτια ή σκηνές. Η Δευτέρα είναι ελεύθερη για μπάνιο, ξεκούραση ή μικρές πεζοπορίες.

β. Ομαλός – Φαράγγι Κλάδου – Αγία Ρουμέλη

Αρχηγός: Γιώργος Ρομπογιαννάκης • Ώρες πορείας: 12 • Β.Δ.: 4

Το Σάββατο αναχωρούμε για το Οροπέδιο του Ομαλού Χανίων (1080μ) όπου διανυκτερεύουμε. Νωρίς το πρωί της Κυριακής ξεκινάμε από το Ξυλόσκαλο (1200μ) και ανεβαίνουμε στο διάσελο του Γκίγκιλου (1500μ) αφού εφοδιαστούμε με νερό από την πηγή στο Λινοσέλι. Περνάμε τις περιοχές Αβατάκια (2000μ), Ρουσσιές, Πλάκες και το μοναδικό πέρασμα Μαμουνογιώργη. Κατεβαίνουμε πλευρικά του φαραγγιού του Κλάδου και συνεχίζουμε από Παπούρα, Καστράκια ως την Αγία Ρουμέλη.
Πορεία με δύσκολα περάσματα κι εκτεθειμένες κόψεις που απευθύνεται σε ορειβάτες εξοικειωμένους με το κακοτράχαλο βουνό. Η ομάδα θα περιλαμβάνει το πολύ 15 άτομα.


Κυριακή 11

Ψηλορείτης

Αρχηγός: Φωφώ Τσιβιδάκη • Ώρες πορείας: 8 • Β.Δ.: 3

Θα ξεκινήσουμε την πορεία μας από το Οροπέδιο της Νίδας (1370μ) από όπου ακολουθώντας το κλασικό μονοπάτι θα φτάσουμε στην κορυφή του Ψηλορείτη Τίμιος Σταυρός (2456μ), την ψηλότερη της Κρήτης. Θα επιστρέψουμε στη Νίδα από το ίδιο μονοπάτι.


Κυριακή 18

α. Σύμη – Ψαρή

Αρχηγός: Στέλιος Μπαρμπαγαδάκης • Ώρες πορείας: 8 • Β.Δ.: 3

Ξεκινάμε από τις αρχαιότητες της Σύμης (800μ) με κατεύθυνση ανατολική. Λίγο πριν το οροπέδιο Λάπαθο κατευθυνόμαστε βορειοανατολικά στο Χαμέτι, όπου ήταν το λημέρι των ανταρτών της Εθνικής Αντίστασης. Από κει ανεβαίνουμε στην κορυφή Ψαρή Μαδάρα (1860μ), τη διασχίζουμε και καταλήγουμε πάλι στις αρχαιότητες.

β. Κρουαζιέρα στον κόλπο του Μεραμπέλου

Αρχηγός: Ελένη Αρνοπούλου • Ώρες πορείας: 3 • Β.Δ.: 1

Με καραβάκι από το Θόλο πλέουμε στον κόλπο του Μεραμπέλου και βλέπουμε τα άγνωστα νησάκια και τις απρόσιτες παραλίες της περιοχής. Θα κάνουμε τον περίπλου της Ψείρας που κατοικήθηκε αδιάλειπτα για χιλιάδες χρόνια, θα δέσουμε στο Μινωικό λιμάνι, θα περπατήσουμε και θα ξεναγηθούμε στη Μινωική πόλη, θα σταματήσουμε στην παραλία Αγριόμαντρα και σε άλλες μικρές παραλίες όπου θα απολαύσουμε τις βουτιές μας.


Σάββατο 24 – Κυριακή 25

Φαράγγι Αγίας Ειρήνης – Σούγια – Παλαιόχωρα

Αρχηγός: Μιχάλης Λυρατζάκης • Ώρες πορείας: 4 + 6 • Β.Δ.: 1 + 2

Ξεκινώντας από το Σελινιώτικο Πόρο του οροπεδίου Ομαλού Χανίων (1050μ) θα διασχίσουμε το καταπράσινο φαράγγι της Αγίας Ειρήνης και να καταλήξουμε στη Σούγια, όπου θα διανυκτερεύσουμε σε δωμάτια ή σκηνές. Την Κυριακή ακολουθώντας το Ε4 θα διασχίσουμε το φαράγγι της Λισσού και με πολλές στάσεις για μπάνιο θα καταλήξουμε στην Παλαιόχωρα. Όσοι δεν επιθυμούν να περπατήσουν μπορούν να απολαύσουν την παραλία της Σούγιας και να έρθουν στην Παλαιόχωρα με το λεωφορείο.

[ + ]