Ιούλιος 2013

Κυριακή 7

Φαράγγι Πατσού

Αρχηγός: Ελένη Αρνοπούλου • Ώρες πορείας: 4 • Β.Δ.: 1

Όμορφο και καταπράσινο φαράγγι κοντά στο χωριό Πατσός (490 μ) του Ρεθύμνου. Η διάσχιση του θα ξεκινήσει από το σπήλαιο του Αγίου Αντωνίου και θα καταλήξει κοντά στο χωριό Βωλεώνες (350 μ). Η διαδρομή είναι κυρίως σε σκιά και περνάει μέσα από την κοίτη του ποταμού, οπότε ενδεχομένως να χρειαστεί και «κολυμβητική περιβολή».


Σαββατοκύριακο 13-14

Νήσος Χρυσή

Αρχηγός: Φωφώ Τσιβιδάκη • Ώρες πορείας: 1+ 1 • Β.Δ.: 1

Ένα μαγευτικό διήμερο ξενοιασιάς και χαλάρωσης στο όμορφο Γαϊδουρονήσι ή Χρυσή, με το δάσος από κέρδους, παραλίες με άσπρη άμμο και αναρίθμητα κοχύλια. Θα φτάσουμε εκεί με καραβάκι από την Ιεράπετρα. Το βράδυ θα διανυκτερεύσουμε σε σκηνές ή υπνόσακους. Όποιοι θέλουν μπορούν να συμμετέχουν στο γύρο του νησιού για να γνωρίσουν τις κρυφές γωνιές του. Επιστροφή την Κυριακή το απόγευμα.


Πενταήμερο 18-24

73η Π.Ο.Σ. Όλυμπος

Αρχηγός: Ζουμπουλιά Βολωνάκη

Κάθε χρόνο οι ορειβάτες όλης της χώρας συναντιόμαστε σε κάποιο από τα βουνά μας το κοντινότερο Σαββατοκύριακο στη γιορτή του προστάτη μας Προφήτη Ηλία. Φέτος η 73η Πανελλήνια Ορειβατική Συνάντηση θα γίνει το Σαββατοκύριακο 20-21 Ιουλίου στο Όρος Όλυμπος, επ’ ευκαιρίας των 100 χρόνων από την πρώτη ανάβαση στο βουνό των θεών και θα διοργανωθεί από την EOOA. Τις επόμενες τρεις μέρες θα πραγματοποιήσουμε διαδρομές σε κορυφές και φαράγγια του βουνού των θεών.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα


Κυριακή 28

Κουρταλιώτικο Φαράγγι

Αρχηγός: Χρήστος Ασαργιώτης • Ώρες πορείας: 6 • Β.Δ.: 1

Μια δροσερή πορεία μέσα από την κοίτη του Κουρταλιώτη, ενός από τους λίγους ποταμούς της Κρήτης με τρεχούμενα νερά το καλοκαίρι, που διασχίζει το ομώνυμο φαράγγι. Στην πορεία θα κολυμπήσουμε στο ποτάμι, στους καταρράκτες και φυσικά στη θάλασσα όπου εκβάλλει, στην παραλία της Πρέβελης.

[ + ]