Ιούλιος 2019

Σάββατο 6

Μοχός – Μάλια

Αρχηγός: Δ.Σ. • Ώρες πορείας: 3 • Β.Δ.: 1

Ο ΕΟΣ Ηρακλείου σε συνεργασία με τη ΔΟΠΑΦΜΑΗ διοργανώνει δωρεάν πεζοπορική διαδρομή για όλους αυτούς που αγαπούν τη φύση. Ξεκινάμε την πορεία μας από το όμορφο παραδοσιακό χωριό Μοχός (390μ) κατηφορίζοντας στο παλιό λιθόκτιστο μονοπάτι με υπέροχη θέα στα βόρεια παράλια. Αφού ολοκληρώσουμε τη διαδρομή στα Μάλια, επισκεπτόμαστε κοντινή παραλία για μπάνιο.


Σάββατο 13 – Κυριακή 14

Αϊ Γιάννης – Πάχνες

Αρχηγός: Μιχάλης Λυρατζάκης • Ώρες πορείας: 4+5 • Β.Δ.: 1+2

Το Σάββατο το πρωί αναχωρούμε για Σφακιά. Μετά από στάση για μπάνιο στην παραλία του Ίλιγγα, φτάνουμε στον Αϊ Γιάννη όπου περπατάμε τον γύρο στα μπαλκόνια του Αϊ Γιάννη (780μ) και το βράδυ διανυκτερεύουμε σε δωμάτια στην Ανώπολη (600μ). Την Κυριακή προωθούμαστε με φορτηγάκια στη θέση Ρουσιές (1900μ) και από εκεί ανεβαίνουμε στην ψηλότερη κορυφή των Λευκών Ορέων, τις Πάχνες (2452μ). Επιστροφή από το ίδιο μονοπάτι.


Σάββατο 20 – Τετάρτη 24

79η Πανελλήνια Ορειβατική Συνάντηση – Ελικώνας – Αράχωβα

Αρχηγός: Μαννιάνα Μιγάδη

Κάθε χρόνο οι ορειβάτες όλης της χώρας συναντιόμαστε σε κάποια ελληνική κορυφή, το πλησιέστερο Σαββατοκύριακο στην εορτή του προστάτη μας Προφήτη Ηλία τον Ιούλιο. Φέτος η συνάντηση γίνεται στον Ελικώνα Λιβαδειάς με ανάβαση στην κορυφή Μεγάλη Λούτσα (1548μ). Μετά το τέλος της Π.Ο.Σ., ακολουθούν πεζοπορίες στα μονοπάτια του Παρνασσού και επίσκεψη στους Δελφούς με διαμονή στη ξακουστή Αράχωβα. Το αναλυτικό πρόγραμμα της εξόρμησης βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Συλλόγου.


Κυριακή 28

Φαράγγι Αράδαινας – Λουτρό – Χώρα Σφακίων

Αρχηγός: Γιάννης Αντωνάκης • Ώρες πορείας: 7 • Β.Δ.: 1

Την Κυριακή αναχωρούμε για Αράδαινα Σφακίων (600μ). Από εκεί ξεκινάμε την κατάβαση του ομώνυμου φαραγγιού μέχρι την παραλία Μάρμαρα. Στη συνέχεια περπατάμε το παραλιακό μονοπάτι Ε4 περνώντας τις παραλίες – οικισμούς Λύκος, Φοίνικας, Λουτρό και Γλυκά Νερά. Ολοκληρώνουμε τη διαδρομή στη Χώρα Σφακίων, απ’ όπου αναχωρούμε με λεωφορείο για το Ηράκλειο.

[ + ]