Ιούλιος 2018

Κυριακή 1 – Πέμπτη 5

α. Όλυμπος

Αρχηγός: Άννα Καλλέργη

Ο Όλυμπος, το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας, γνωστό παγκοσμίως για το μυθολογικό του πλαίσιο, δεσπόζει επιβλητικός στα όρια Μακεδονίας και Θεσσαλίας. Με μια σειρά από ψηλές κορυφές που αυλακώνουν βαθιές χαράδρες είναι μια περιοχή ιδιαίτερης βιοποικιλότητας που ανακηρύχτηκε Εθνικός Δρυμός το 1938. Κάθε χρόνο χιλιάδες ορειβάτες τον επισκέπτονται για να νιώσουν τη γοητεία της φύσης του και να χαρούν την περιήγηση στις πλαγιές του και την κατάκτηση των κορυφών του, με ψηλότερη τον Μύτικα (2.918μ). Εκεί θα βρεθεί αυτόν τον Ιούλιο και ο Σύλλογός μας! Αναλυτικό πρόγραμμα βρίσκεται στην ιστοσελίδα μας.

Κυριακή 1

β. Φαράγγι Σαρακίνας

Αρχηγός: Ελένη Αρνοπούλου • Ώρες πορείας: 4 • Β.Δ.: 2

Από το χωριό Μύθοι (225μ) ανεβαίνουμε το φαράγγι της Σαρακίνας, μικρό αλλά πανέμορφο φαράγγι, πλούσιο σε βλάστηση, πουλιά και νερό σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Η διάσχισή του περιλαμβάνει περπάτημα στο νερό και σκαρφάλωμα στους βράχους που βρίσκονται στην κοίτη του. Η ημέρα μας τελειώνει με μπάνιο στην παραλία του Μύρτου.


Κυριακή 8

Κουρταλιώτικο Φαράγγι

Αρχηγός: Νίκος Φουκάκης • Ώρες πορείας: 6 • Β.Δ.: 2

Μια δροσερή πορεία μέσα από την κοίτη του Κουρταλιώτη, ενός από τους λίγους ποταμούς της Κρήτης με τρεχούμενα νερά το καλοκαίρι, που διασχίζει το ομώνυμο φαράγγι. Κολυμπάμε στο ποτάμι, στους καταρράκτες και φυσικά στη θάλασσα όπου εκβάλλει, στην παραλία της Πρέβελης.


Κυριακή 15

Φαράγγι Καρανταλέ

Αρχηγός: Ελένη Αρνοπούλου • Ώρες πορείας: 4 • Β.Δ.:1

Η διαδρομή μας ξεκινάει από το χωριό Σαϊτούρες Ρεθύμνου και είναι κυκλική. Από μονοπάτι κατεβαίνουμε στο φαράγγι που είναι πλούσιο σε βλάστηση και νερό. Επιστρέφουμε με λίγο ανηφορικό μονοπάτι στο χωρίο Σαϊτούρες και με το λεωφορείο πάμε σε κοντινή παραλία για μπάνιο.


Σάββατο 21 – Τετάρτη 25

78η Πανελλήνια Ορειβατική Συνάντηση στο Όρος Κόζιακας

Αρχηγός: Φάνης Μάμος

Κάθε χρόνο οι ορειβάτες όλης της χώρας συναντιόμαστε σε κάποιο από τα βουνά μας το πλησιέστερο Σαββατοκύριακο στη γιορτή του προστάτη μας Προφήτη Ηλία. Φέτος η συνάντηση γίνεται στο Κερκέτιο Όρος (Κόζιακας 1900μ) του νομού Τρικάλων και οικοδεσπότης είναι ο Σύλλογος Ορειβασίας Χιονοδρομίας Τρικάλων. Τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιήσουμε εξορμήσεις στην περιοχή. Το αναλυτικό πρόγραμμα βρίσκεται στην ιστοσελίδα μας.


Κυριακή 22

Χρωμοναστήρι – Φαράγγι Μύλων

Αρχηγός: Άννα Μαρτιμιανάκη • Ώρες πορείας: 5 • Β.Δ.: 1

Εύκολη πεζοπορική διαδρομή σε μια εντυπωσιακά πράσινη όαση πολύ κοντά στην πόλη του Ρεθύμνου, για παιδιά που συνοδεύονται από γονέα/κηδεμόνα και για νέους πεζοπόρους. Στο Χρωμοναστήρι θα επισκεφτούμε το Πολεμικό Μουσείο και το παλιό ελαιοτριβείο. Μέσα στο φαράγγι συναντάμε το παλιό και έρημο σήμερα χωριό των Μύλων, υπολείμματα των 30 περίπου παλιών νερόμυλων, αλλά και τον ένα αναπαλαιωμένο. Η πορεία τελειώνει στο Ξηρό Χωριό και θα ακολουθήσει μπάνιο στην παραλία του Πανόρμου.


Σάββατο 28 – Κυριακή 29

Αϊ Γιάννης – Πάχνες

Αρχηγός: Μιχάλης Λυρατζάκης • Ώρες πορείας: 4+5 • Β.Δ.:1+2

Σάββατο πρωί αναχωρούμε για Σφακιά. Μετά από δροσερή στάση για μπάνιο στην παραλία του Ίλιγγα, φτάνουμε με το λεωφορείο στον Αϊ Γιάννη. Το απόγευμα περπατάμε στα μπαλκόνια του Αϊ Γιάννη και το βράδυ διανυκτερεύουμε σε δωμάτια ή σκηνές κάτω από το μαγικό φως της πανσελήνου. Την Κυριακή ξεκινάμε νωρίς και προωθούμαστε με φορτηγάκια στη θέση Ρουσιές (1900μ). Από εκεί ανεβαίνουμε στις Πάχνες (2452μ), την ψηλότερη κορυφή των Λευκών Ορέων. Επιστρέφουμε από το ίδιο μονοπάτι. Η μέρα ολοκληρώνεται με ένα ακόμα μπάνιο σε κάποια παραλία της περιοχής. Η διαδρομή είναι βατή, κατάλληλη και για ορειβάτες με λίγη πείρα στο βουνό.

[ + ]