Ιούλιος 2017

Σάββατο 1 – Τετάρτη 5

Γαύδος

Αρχηγός: Ελένη Αρνοπούλου

Ένα απολαυστικό πενθήμερο στο ονειρεμένο νησί της Καλυψούς, το νοτιότερο σημείο της Ευρώπης, τον τελευταίο παράδεισο με τις μοναχικές παραλίες, που είναι κατάφυτο από πεύκα και κέδρους και διάσπαρτο με γραφικά ξωκλήσια. Και όλα απόλυτα εναρμονισμένα με τη φύση. Με αφετηρία το Σαρακήνικο, όπου θα διανυκτερεύσουμε σε δωμάτια ή σκηνές, θα περπατήσουμε στα μονοπάτια που οδηγούν στην ενδοχώρα και στις παραλίες του νησιού.


Κυριακή 9

Μικρός Αφέντης

Αρχηγός: Μαρία Νταναλάκη • Ώρες πορείας: 7 • Β.Δ.: 3

Από το χωριό Μαθιά (560μ) θα περπατήσαμε μέσα από ένα μοναδικής ομορφιάς, δασωμένο με πρίνους και σφεντάμια, αλλά αρκετά ανηφορικό και δύσκολο μονοπάτι. Αφού διασχίσουμε ένα τοπίο με πολλές εναλλαγές και εγκαταλελειμμένα μαντριά, θα ακολουθήσουμε το μονοπάτι από τη θέση “Πηγάδια” μέχρι την κορυφή του Μικρού Αφέντη (1578μ). Η θέα σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής είναι καταπληκτική. Επιστρέφοντας θα ακολουθήσουμε ένα νοτιότερο μονοπάτι και περνώντας από τη τοποθεσία “Φρακτό” θα καταλήξουμε στη Μαθιά – ένα μέρος της κατάβασης αυτής είναι εκτός μονοπατιού. Στη Μαθιά θα έχουμε την ευκαιρία να περιπλανηθούμε στα πανέμορφα σοκάκια, να θαυμάσουμε τις παλιές βυζαντινές εκκλησίες και να ξαποστάσουμε στη δροσιά του Ισμαήλ Πρίνου.


Παρασκευή 14 – Τετάρτη 19

77η Πανελλήνια Ορειβατική Συνάντηση
στο Όρος Βόρας (Καϊμάκτσαλαν)

Αρχηγός: Φάνης Μάμος

Κάθε χρόνο οι ορειβάτες όλης της χώρας συναντιόμαστε σε κάποιο από τα βουνά μας το κοντινότερο Σαββατοκύριακο στη γιορτή του προστάτη μας Προφήτη Ηλία. Φέτος η συνάντηση γίνεται στην κορυφή Πιπερίτσα (1999μ) του όρους Βόρας και οικοδεσπότης είναι ο ΕΟΣ Φλώρινας. Τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιήσουμε εξορμήσεις στην περιοχή. Το αναλυτικό πρόγραμμα βρίσκεται στην ιστοσελίδα μας.


Κυριακή 23

Κουρταλιώτικο Φαράγγι

Αρχηγός: Νίκος Φουκάκης • Ώρες πορείας: 6 • Β.Δ.: 2

Μια δροσερή πορεία μέσα από την κοίτη του Κουρταλιώτη, ενός από τους λίγους ποταμούς της Κρήτης με τρεχούμενα νερά το καλοκαίρι, που διασχίζει το ομώνυμο φαράγγι. Στην πορεία θα κολυμπήσουμε στο ποτάμι, στους καταρράκτες και φυσικά στη θάλασσα όπου εκβάλλει, στην παραλία της Πρέβελης.


Σάββατο 29 – Κυριακή 30

Κουφονήσι

Αρχηγός: Άννα Παπαδάκη • Ώρες πορείας: 3 • Β.Δ.: 1

Ένα μαγευτικό διήμερο για μπάνιο, ψάρεμα και χαλάρωση στο εξωτικό Κουφονήσι, απέναντι από τα νοτιοανατολικά παράλια της Κρήτης, με την άσπρη άμμο και τα ερείπια του Ρωμαϊκού θεάτρου. Θα φτάσουμε εκεί με καραβάκι από τον Αθερινόλακκο. Το βράδυ θα διανυκτερεύσουμε σε σκηνές ή υπνόσακους. Όποιοι θέλουν μπορούν να συμμετάσχουν στο γύρο του νησιού την Κυριακή για να γνωρίσουν τις κρυφές γωνιές του.

[ + ]