Ιανουάριος 2014

Κυριακή 12

Μονή Βώσακου-Μονή Χαλέπας

Αρχηγός: Μιχάλης Λυρατζάκης • Ώρες πορείας: 5 • Β.Δ.: 1

Θα ξεκινήσουμε από τους βόρειους πρόποδες του βουνού Κουλούκουνας στο νομό Ρεθύμνης (50μ). και μετά από ανηφορική πορεία σε μονοπάτι θα φτάσουμε στην πανέμορφη ανακαινισμένη Μονή Βωσάκου (300μ).Προαιρετικά στη συνέχεια ακολουθώντας χωματόδρομο θα περπατήσουμε ως τη Μονή Χαλέπας (450μ).


Κυριακή 19

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας

Αρχηγός: Δ.Σ.  • Ώρες πορείας: 4 • Β.Δ.: 1

Τηρώντας το πρωτοχρονιάτικο έθιμο, θα κόψουμε τη βασιλόπιτα του Συλλόγου μας για τη νέα χρονιά στους πρόποδες του χιονισμένου Ψηλορείτη. Το κόψιμο της πίτας θα συνδυαστεί με μικρή προαιρετική πεζοπορία από τη Ζώμινθο (1187 μ) μέχρι τον Άγιο Υάκινθο (1147 μ) και επιστροφή στα Ανώγεια (750 μ). Θα ακολουθήσει γεύμα σε ταβέρνα των Ανωγείων.


Κυριακή 26

Α. Χειμερινή Εκπαίδευση

Αρχηγός: Φώντας Σπινθάκης

Η εξόρμηση αυτή αποτελεί μια καλή ευκαιρία για τους νέους ορειβάτες να γνωρίσουν και να ζήσουν από κοντά το χειμερινό βουνό. Θα γίνει επίδειξη χρήσης χειμερινού ορειβατικού εξοπλισμού με στόχο την ασφαλέστερη ανάβαση στα χιονισμένα βουνά. Η ακριβής τοποθεσία θα καθοριστεί από τις… διαθέσεις του χιονιού και θα ανακοινωθεί τις προηγούμενες μέρες.

Β. Στρούμπουλας – Μάραθος

Αρχηγός: Μπάμπης Χριστουλάκης Ώρες πορείας: 4 Β.Δ.: 1

Θα ξεκινήσουμε την πορεία μας λίγο μετά τη Δόξα (400 μ) και θα ανηφορίσουμε στη βόρεια πλευρά του Στρούμπουλα, ακολουθώντας μονοπάτι ως την Κορυφή Τίμιος Σταυρός (800 μ), όπου βρίσκεται και το ομώνυμο εκκλησάκι. Αφού απολαύσουμε τη θέα, θα ακολουθήσουμε την κορυφογραμμή προς τα δυτικά και θα καταλήξουμε στο χωριό Μάραθος (400 μ). Η θέα σε όλη τη διαδρομή είναι υπέροχη.

[ + ]