Ιανουάριος 2019

Κυριακή 13

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας

Αρχηγός: Δ.Σ. • Ώρες πορείας: 4 • Β.Δ.: 1

Τηρώντας όπως κάθε χρόνο το Πρωτοχρονιάτικο έθιμο, θα κόψουμε τη βασιλόπιτα του Συλλόγου μας για τη νέα χρονιά κάπου στον Ψηλορείτη. Η τοποθεσία θα εξαρτηθεί από τον καιρό και το χιόνι και θα ανακοινωθεί εγκαίρως. Θα ακολουθήσει γεύμα με τα όλα του σε ταβέρνα της περιοχής.


Κυριακή 20

Κριτσά – Πατερογιώργη – Άγιος Ιωάννης Θεολόγος

Αρχηγός: Νείλος Πιτσινός • Ώρες πορείας: 4 • Β.Δ.:1

Ξεκινάμε από την Κριτσά (400μ) ακολουθώντας στην αρχή το γνωστό μονοπάτι που οδηγεί στο Οροπέδιο του Καθαρού. Στη θέση Πατερογιώργη (780μ) το αφήνουμε και αφού περπατήσουμε για λίγο σε άσφαλτο και σε χωματόδρομο κατηφορίζουμε με μονοπάτι μέχρι τον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο (400μ) όπου και τελειώνει η πορεία μας. Είναι μία όμορφη και εύκολη κυκλική πορεία, κατάλληλη και για παιδιά που συνοδεύονται από γονέα/κηδεμόνα.


Κυριακή 27

α. Γιούχτας

Αρχηγός: Μιχάλης Λυρατζάκης • Ώρες πορείας: 5 • Β.Δ.:1

Ξεκινάμε την πορεία μας από τη βόρεια πλευρά του Γιούχτα και κατευθυνόμαστε προς τα Ανεμόσπηλια (380μ). Ανηφορίζουμε το μονοπάτι ως το Ιερό Κορυφής (811μ) και φτάνουμε στο εκκλησάκι του Αφέντη Χριστού. Αφού απολαύσουμε τη θέα κατεβαίνουμε από την ανατολική πλευρά στις Επάνω Αρχάνες (370μ).

β. Χειμερινή Εκπαίδευση

Αρχηγός: Γιώργος Σπινθάκης

Σύντομη πρακτική ενημέρωση για σχετικά έμπειρους ορειβάτες που επιθυμούν να ασχοληθούν με το χειμερινό βουνό. Θα γίνει επίδειξη χρήσης χειμερινού ορειβατικού εξοπλισμού με στόχο την ασφαλέστερη ανάβαση στα χιονισμένα βουνά. Η τοποθεσία θα είναι πιθανότατα ο Λάκκος του Μυγερού στη βόρεια πλαγιά του Ψηλορείτη. Οι συμμετέχοντες πρέπει να διαθέτουν τον βασικό χειμερινό εξοπλισμό (χειμερινές μπότες, γκέτες, μπουφάν κλπ).

[ + ]