Ιανουάριος 2018

Κυριακή 14

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας στην Κάτω Σύμη

Αρχηγός: Δ.Σ. • Ώρες πορείας: 4 • Β.Δ.: 1

Τηρώντας όπως κάθε χρόνο το Πρωτοχρονιάτικο έθιμο, κόβουμε τη βασιλόπιτα του Συλλόγου μας για τη νέα χρονιά στη Σύμη Βιάννου (770μ). Προηγείται εύκολη πεζοπορία σε μονοπάτι ως το οροπέδιο Ομαλού (1330μ) κι επιστροφή. Ακολουθεί γεύμα με τα όλα του σε ταβέρνα της περιοχής.


Σάββατο 21 – Κυριακή 22

Άνω Ασίτες – Καταφύγιο Πρίνος – Γυριστή

Αρχηγός: Ζουμπουλιά Βολωνάκη • Ώρες πορείας: 2+8 • Β.Δ.: 1+3 (με χιόνι 6)

Το Σάββατο το μεσημέρι ανεβαίνουμε από τις Άνω Ασίτες (600μ) στο καταφύγιο Πρίνος του Συλλόγου μας (1080μ), όπου και διανυκτερεύουμε. Νωρίς το πρωί της Κυριακής ξεκινάμε την πορεία μας ακολουθώντας το μονοπάτι Ε4 και φτάνουμε στην κορυφή Γυριστή (1779μ). Η επιστροφή γίνεται από την ίδια διαδρομή. Απαιτείται καλή φυσική κατάσταση. Το καταφύγιο την Κυριακή θα είναι ανοικτό για όλους που θέλουν να το επισκεφτούν και να γευτούν την φασολάδα μας…


Κυριακή 28

α. Χειμερινή Εκπαίδευση

Αρχηγός: Φώντας Σπινθάκης

Σύντομη πρακτική ενημέρωση για σχετικά έμπειρους ορειβάτες που επιθυμούν να ασχοληθούν με το χειμερινό βουνό. Θα γίνει επίδειξη χρήσης χειμερινού ορειβατικού εξοπλισμού με στόχο την ασφαλέστερη ανάβαση στα χιονισμένα βουνά. Η τοποθεσία θα είναι πιθανότατα ο Λάκκος του Μυγερού στη βόρεια πλαγιά του Ψηλορείτη. Οι συμμετέχοντες πρέπει να διαθέτουν τον βασικό χειμερινό εξοπλισμό (χειμερινές μπότες, γκέτες, μπουφάν κλπ).

β. Πομπιάς Αγίας Πελαγίας

Αρχηγός: Μπάμπης Χριστουλάκης • Ώρες πορείας: 6 • Β.Δ.: 2

Όμορφη διαδρομή στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας με πανοραμική θέα. Από την Εθνική οδό (175μ) ανεβαίνουμε στον Πομπιά (420μ) με τους γύπες να πετούν από πάνω μας, κινούμαστε περιμετρικά περνώντας από κάποιους Τούρκικους κουλέδες και κατεβαίνουμε ως το άγριας ομορφιάς ακρωτήριο Σταυρός. Από παραλιακό μονοπάτι φτάνουμε στην παραλία του Αγγελόλακου και η πορεία μας τελειώνει στο δρόμο της Αγίας Πελαγίας.

[ + ]