Φεβρουάριος 2014

Σαββατοκύριακο 1-2

Ασκύφου – Καταφύγιο Ταύρης –
Κάστρο – Φανάρι

Αρχηγός: Άννα Καλλέργη  • Ώρες πορείας: 2+10  • Β.Δ.: 1+6

Ένα διήμερο με τον ΕΟΣ Χανίων στα χιονισμένα Λευκά Όρη. Το Σάββατο, μέσα από κυπαρισσόδασος, θα ανέβουμε από το χωριό Ασκύφου Σφακίων (730μ) στο Καταφύγιο Ταύρης (1200μ) όπου θα διανυκτερεύσουμε. Την Κυριακή θα ανέβουμε στις κορυφές Κάστρο (2218μ) και Φανάρι (2190,) και θα επιστρέψουμε από το ίδιο μονοπάτι στο Ασκύφου. Για την ανάβαση στις κορυφές είναι απαραίτητος ο χειμερινός εξοπλισμός και πείρα σε χειμερινές αναβάσεις. Οι θέσεις στο καταφύγιο είναι περιορισμένες, γι’ αυτό συνιστάται έγκαιρη συμμετοχή.


Κυριακή 9

Α. Άδρακτος – Κουρουπητό – Πλάτανος

Αρχηγός : Άννα Αΰφαντή  • Ώρες πορείας: 5  • Β.Δ.: 1

Πορευόμαστε σε ομαλό ανηφορικό μονοπάτι, μέσα σε δάσος από πρίνους μέχρι το Κουρουπητό. Στη συνέχεια, πάντα μέσα σε πρινοδάσος, περνούμε από το σπήλαιο Σιριάκι και καταλήγουμε κάτω στο χωριό Πλάτανος. Η θέα σε όλη την πορεία είναι εκπληκτική, νότια προς το Λιβυκό πέλαγος και βόρεια προς τον ορεινό όγκο του Ψηλορείτη. Η πορεία γίνεται πρώτη φορά από το Σύλλογό μας.

Κυριακή 9

Β. Ορειβατικό Σκι για μεγάλα παιδιά και έφηβους

Αρχηγός: Φανή Κουσιπέτκου

Η εξόρμηση αυτή αποτελεί μια καλή ευκαιρία για τους μικρούς ορειβάτες να γνωρίσουν και να ζήσουν από κοντά το χιόνι και το ορειβατικό σκι. Θα γίνει επίδειξη χρήσης εξοπλισμού και μια πρώτη επαφή με τις τεχνικές του σκι. Η ακριβής τοποθεσία θα καθοριστεί από τις… διαθέσεις του χιονιού και θα ανακοινωθεί τις προηγούμενες μέρες.


Κυριακή 16

Α. Σπαθί

Αρχηγός: Ζουμπουλιά Βολωνάκη  • Ώρες πορείας: 9  • Β.Δ.: 6

Από το χωριό Καμινάκι του Οροπεδίου Λασιθίου (870 μ) θα ανεβούμε στο Οροπέδιο του Λιμνάκαρου (1150 μ) και από εκεί στην Κορυφή Σπαθί, την ψηλότερη της οροσειράς της Δίκτης (2148 μ). Θα επιστρέψουμε από την ίδια διαδρομή. Είναι απαραίτητος ο χειμερινός εξοπλισμός και πείρα σε χειμερινές αναβάσεις.

Β. Μπομπλιάς Αγίας Πελαγίας

Αρχηγός: Μπάμπης Χριστουλάκης  • Ώρες πορείας: 4  • Β.Δ.: 1

Εύκολη κυκλική διαδρομή στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας. Από την Εθνική οδό ανεβαίνουμε στο Μπομπλιά και κινούμαστε περιμετρικά περνώντας από κάποιους Τούρκικους κουλέδες ως το ακρωτήριο Σταυρός. Από παραλιακό μονοπάτι φτάνουμε στην παραλία του Αγγελόλακου κι από κει πίσω στο σημείο εκκίνησης.


Κυριακή 23

Α. Μονή Οδηγήτριας – Αγιοφάραγγο – Καλοί Λιμένες

Αρχηγός: Νανά Κουτσανδρέου  • Ώρες πορείας: 5  • Β.Δ.: 1

Θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας από τη Μονή Οδηγήτριας με κατεύθυνση νότια. Σε κάποιο σημείο θα κατέβουμε στο φαράγγι και θα το ακολουθήσουμε ως το εκκλησάκι του Αγίου Αντωνίου και την παραλία. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουμε το μονοπάτι προς τα ανατολικά ως τους Καλούς Λιμένες. Η πορεία είναι εύκολη, κατάλληλη για καινούργιους ορειβάτες και παιδιά.

Β. Βουλισμένο Αλώνι – Γνωριμία με την αναρρίχηση

Αρχηγός: Πουλινάκης Μανούσος

Αναρριχητική εξόρμηση στο Βουλισμένο Αλώνι όπου θα έχουν την ευκαιρία όσοι το επιθυμούν να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με την αναρρίχηση.

[ + ]