Φεβρουάριος 2018

Κυριακή 4

Δωριές – Λούμας – Πλάκα

Αρχηγός: Νείλος Πιτσινός • Ώρες πορείας: 7 • Β.Δ.: 2

Η πορεία μας ξεκινά από τις Δωριές (470μ). Εν συνεχεία επισκεπτόμαστε τα μοναστήρια της Καρδαμούτσας (530μ), και του Αρετίου (500μ), περιηγούμαστε στον εγκαταλειμμένο οικισμό των Χονδροβολάκων (460μ), περνάμε από τον Κάτω Λούμα (360μ) και καταλήγουμε στην Πλάκα. Η πορεία μας ακολουθεί στο μεγαλύτερο μήκος της μονοπάτια και έχει στο τέλος θέα τη Σπιναλόγκα.


Κυριακή 11

α. Σπαθί

Αρχηγός: Ζουμπουλιά Βολωνάκη • Ώρες πορείας: 9 • Β.Δ.: 6

Από το χωριό Καμινάκι του Οροπεδίου Λασιθίου (870μ) ανεβαίνουμε στο Οροπέδιο του Λιμνάκαρου (1150μ) και από εκεί στην Κορυφή Σπαθί, την ψηλότερη της οροσειράς της Δίκτης (2148μ). Επιστρέφουμε από την ίδια διαδρομή. Είναι απαραίτητος ο χειμερινός εξοπλισμός και πείρα σε χειμερινές αναβάσεις.

β. Σταλίδα – Μοχός – Μάλια

Αρχηγός: Μιχάλης Λυρατζάκης • Ώρες πορείας: 5 • Β.Δ.: 1

Ξεκινάμε την πορεία μας από τη Σταλίδα ανηφορίζοντας παλιό μονοπάτι, το λεγόμενο «Βουλγάρικο μονοπάτι». Φτάνουμε στο όμορφο παραδοσιακό χωριό Μοχός (400μ), κάνοντας ενδιάμεσα μικρή στάση στο νέο μοναστήρι Άξιον Εστί. Μετά από περιπλάνηση στα σοκάκια και την πλατεία του χωριού, συνεχίζουμε ανηφορίζοντας μέχρι ένα διάσελο προς την κατεύθυνση των Μαλίων και θα αρχίσει κατάβαση από παλιό καλοσχηματισμένο μονοπάτι, το οποίο είναι καλντερίμι στο μεγαλύτερο μέρος του. Φτάνουμε στα Μάλια και μεταβαίνουμε σε κοντινή παραλία. Σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής έχουμε άπλετη θέα στα βόρεια παράλια και το Κρητικό πέλαγος.


Τριήμερο Καθαρής Δευτέρας 17 – 18 – 19

Παλαιόχωρα Χανίων

Αρχηγός: Πολυτίμη Χρηστάκου • Ώρες πορείας: 3+7+3 • Β.Δ.: 1+2+1

Ξεκινάμε το Σάββατο το πρωί για τριήμερο στα μαγευτικά μέρη της επαρχίας Σελίνου. Θα πραγματοποιηθούν νέες για το σύλλογό μας ορειβατικές και πεζοπορικές διαδρομές ανάλογα με την διάθεση του καιρού. Θα έχουμε την ευκαιρία να συμμετάσχουμε στο Καρναβάλι το Σάββατο το απόγευμα και τη Δευτέρα στα Κούλουμα που διοργανώνει ο Δήμος Καντάνου -Σελίνου.


Κυριακή 25

Σεληνάρι – Φονιά Δέτης – Τάρμαρος

Αρχηγός: Σοφία Λουκάκη • Ώρες πορείας: 7 • Β.Δ.: 2

Με αφετηρία το μοναστήρι του Αη Γιώργη Σεληναρίου (140μ) ανηφορίζουμε πρώτα από χωματόδρομο. Μετά με ελεύθερη ανάβαση και με πολύ ωραία θέα φτάνουμε στην κορυφή Φονιά Δέτης (810μ). Στη συνέχεια κατεβαίνοντας διασχίζουμε πρώτα μέρος του χωματόδρομου που μας οδηγεί στο πανέμορφο αζιλακόδασος. Μπαίνουμε στο μικρό δασωμένο ρέμα των Γεωργαράδων και συνεχίζοντας την κατάβασή μας καταλήγουμε στο μετόχι Βουργουρήδων, στην περιοχή Τάρμαρος και τέλος στην Εθνική Οδό.

[ + ]