Φεβρουάριος 2017

Κυριακή 5

α. Στρούμπουλας – Μάραθος

Αρχηγός: Μπάμπης Χριστουλάκης • Ώρες πορείας: 4 • Β.Δ.: 1

Θα ξεκινήσουμε την πορεία μας λίγο μετά τη Δόξα (400μ) και θα ανηφορίσουμε στη βόρεια πλευρά του Στρούμπουλα, ακολουθώντας μονοπάτι ως την Κορυφή Τίμιος Σταυρός (800μ), όπου βρίσκεται και το ομώνυμο εκκλησάκι. Αφού απολαύσουμε τη θέα, θα ακολουθήσουμε την κορυφογραμμή προς τα δυτικά και θα καταλήξουμε στο χωριό Μάραθος (400μ). Η θέα σε όλη τη διαδρομή είναι υπέροχη.

β. Χειμερινή Εκπαίδευση

Αρχηγός: Φώντας Σπινθάκης

Σύντομη πρακτική ενημέρωση για σχετικά έμπειρους ορειβάτες που επιθυμούν να ασχοληθούν με το χειμερινό βουνό. Θα γίνει επίδειξη χρήσης χειμερινού ορειβατικού εξοπλισμού με στόχο την ασφαλέστερη ανάβαση στα χιονισμένα βουνά. Η τοποθεσία θα είναι πιθανότατα ο Λάκκος του Μυγερού στη βόρεια πλαγιά του Ψηλορείτη. Οι συμμετέχοντες πρέπει να διαθέτουν τον βασικό χειμερινό εξοπλισμό (χειμερινές μπότες, γκέτες, μπουφάν κλπ).


Κυριακή 12

α. Σπαθί

Αρχηγός: Ζουμπουλιά Βολωνάκη • Ώρες πορείας: 9 • Β.Δ.: 6

Από το χωριό Καμινάκι του Οροπεδίου Λασιθίου (870 μ) θα ανεβούμε στο Οροπέδιο του Λιμνάκαρου (1150μ) και από εκεί στην κορυφή Σπαθί, την ψηλότερη της οροσειράς της Δίκτης (2148μ). Θα επιστρέψουμε από την ίδια διαδρομή. Είναι απαραίτητος ο χειμερινός εξοπλισμός και πείρα σε χειμερινές αναβάσεις.

β. Χερσόνησος Σπιναλόγκας

Αρχηγός: Νανά Κουτσανδρέου • Ώρες πορείας: 4 • Β.Δ.: 1

Ξεκινώντας από την Ελούντα θα περπατήσουμε στην χερσόνησο της Σπιναλόγκας (ή Κολοκύθας). Ακολουθώντας παλιά μονοπάτια θα πάμε μέχρι το εκκλησάκι του Αγίου Φωκά, θα συνεχίσουμε το περπάτημα δίπλα στη θάλασσα σε βραχώδεις παραλίες, θα περάσουμε τον υπέροχο κολπίσκο στην ανατολική ακτή της χερσονήσου και ακολουθώντας κυκλική πορεία θα επιστρέψουμε στην Ελούντα.


Κυριακή 19

Μονή Γουβερνέτου – Καθολικό – Σταυρός

Αρχηγός: Νείλος Πιτσινός • Ώρες πορείας: 5 • Β.Δ.: 1

Θα επισκεφτούμε το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας (270μ) και στη συνέχεια, από τη Μονή Γουβερνέτου θα μπούμε στο όμορφο πετρόκτιστο μονοπάτι που θα μας οδηγήσει στο Σπήλαιο της Αρκουδιώτισσας και στο εγκαταλειμμένο μοναστήρι του Καθολικού. Θα κατηφορίσουμε μέχρι τη θάλασσα και μέσα από ένα δασωμένο φαράγγι θα οδηγηθούμε πάνω στο κυρίως υψίπεδο του Ακρωτηρίου (250μ), το οποίο θα διασχίσουμε για να καταλήξουμε στην παραλία του Σταυρού.


Τριήμερο Καθαρής Δευτέρας 25-26-27

Ανώπολή Σφακίων

Αρχηγός: Άννα Παπδάκη

Ξεκινάμε το Σάββατο το πρωί για ένα τριήμερο στα μαγευτικά μέρη της Ανώπολης και του Άη Γιάννη. Θα γίνουν πορείες στις γύρω περιοχές μέσα σε δάσος και με καταπληκτική θέα ανάλογα με τη διάθεση του καιρού και του χιονιού. Διανυκτέρευση σε δωμάτια.

[ + ]